Omurga düzeltici, konfor arttırıcı estetik ameliyatlar

Omurga düzeltici, konfor arttırıcı estetik ameliyatlar

       
       Her iki koltuğunuzda dörder kiloluk  veya karın seviyesinde on kiloluk karpuz taşıdığınızı düşününüz. Daha da kötüsü üçünü birden taşıdığınızı farzediniz.  Bunları taşırken omurganızın aldığı pozisyonu hayal ediniz. Bu yükle ne kadar gidebilirsiniz, veya kaç saat dayanabilirsiniz. Demek istediğimi sorunu olanların hemen, olmayanların da çok düşünmeden anladıklarını düşünüyorum. Evet tam olarak meme ve karınla ilgili sıkıntılardan bahsediyorum. Meme büyüklüğü nedeniyle sırt ağrıları çeken ve aylarca brucella tedavisi alan hastalar var desem yalan olmaz. Omurgalar öne doğru eğilmiş, sütyen izleri derin oyuklar oluşturmuş, meme altlarında pişik veya mantar oluşmuştur. Benzer durum karında da olur.  Dizlere kadar sarkan karın cilt-ciltaltı ve bağırsaklar  ağırlıklarıyla iki büklüm olmuş, oturması, kalkması eziyet haline gelmiş; yine memede olduğu gibi pişik ve mantar enfeksiyonu gelişmiş bir kadını gözünüzün önüne getiriniz.
     

          Bir de işin giysi kısmını ele alalım, sırf memeler yüzünden istediği beden elbise giyemeyen ve uygun sütyen bulamayan kadınların çektikleri sıkıntıları ancak kendileri bilebilir. Bu sıkıntılar karın sarkmaları için de aynıdır. Karında bir başka sorun da karın kaslarının ayrışması nedeniyle karnın ön-arka boyutu ve sağ-sol (enine) boyutu artmıştır. Karın gevşek ve ortasında bir oluk oluşmuştur. Hastalar Estetik  Cerrahlara genellikle karın ve memelerin verdiği aşırı yük ve kıyafet bulamama şikayetleriyle müracaat ederler. Özellikle genç kızlarda bazen memeler yaşlı bir kadın gibi sarkmış olabiliyor.  Genç kızlar  memenin bu görünümünden çok fazla rahatsız olmakta ve toplum içine çıkmaktan çekinmektedirler .
     

          İşte bu aşamada Estetik  Cerrahların yaptıkları ameliyatlar hastaya büyük konfor sağlamakla kalmaz, aynı zamanda postürünün düzelmesi, cilt problemlerinin düzelmesini de sağlamaktadır. Sarkmış memeler düzelmiş, genç bir bayanın memesinin olması gereken düzeye çekilmiş ve şekil olarak estetik bir görünüme ulaşmıştır. Hastanın yıllar boyunca sürekli taşıdığı yük kaybolmuştur. Özellikle genç bayanlarda tekrar oluşan özgüven hastaları mutlu etmektedir.  Karın problemi olan hastalarda  da yapılan cerrahi işlem  öncelikle karnın sarkan cilt-ciltaltı dokuları yok etmekle kalmayıp karnın ön-arka boyutunu ve enine boyutunu azaltmış olacaktır. İşlem sırasında yapılan liposuction bölgesel incelme oluşturacaktır. Yine ameliyatın bir parçası olan karın kaslarının olması gereken orta hatta getirilmesiyle barsaklardan kaynaklanan şişlikler kaybolur, karın  sıkı ve diri hale gelir. En başında bahsettiğim yükten kurtulduğunuzu düşününüz ve bunu birkaç dakika değil yıllarca her an taşıyan kadının mutluluğunu hayal ediniz. Bir de istediği kıyafeti giyemediği için toplum içine çıkmaktan çekinen kadının işlem sonrası süslendiği ve sosyal olarak aktifleştiği tartışmasız bir gerçektir. Ben bunun için yapılan işlemleri konfor arttırıcı ve yük azaltıcı olarak görüyorum. Bu durumdaki kadınlara rahatlık ve mutluluk vereceğinden öneriyorum.

Bu makale 21 Ekim 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Zübeyir Örter

Op. Dr. Zübeyir Örter, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlamış, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

2005-2011 Yılında Kocaeli devlet hastanesin'de görev almış olan Op. Dr. Zübeyir Örter, mesleki çalışmalarına şu an Kocaeli'de bulunan kendisine ait Zübeyir Örter Muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Omurilik
Op. Dr. Zübeyir Örter
Op. Dr. Zübeyir Örter
Kocaeli - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube