Göz çevresi gençleştirme

Göz çevresi gençleştirme

       İnsanların yaşlanma çizgileri genellikle göz etrafından başlar. Kaz ayaklarının oluşumu, üst göz kapağındaki sarkmalar, kaşların düşmesi, alt göz kapağında torbalanmalar, alt göz kapağı altındaki dokularda çukurlaşmalar insanları yaşlı ve bitkin gösterir.
   

      Göz çevresine  yapılan estetik müdahaleler çok çeşitlilik gösterir. Erken yaşlarda oluşabilen kaz ayakları, burnun gözle olan komşuluğundaki çizgiler, kaş düşüklüğü ve çatık kaş görünümü ameliyata gereksinim olmadan botilinum  toxin (botox veya disport) uygulamalarıyla kolaylıkla düzeltilebilir. Yine alındaki çizgiler de aynı yöntemle giderilebilir. Orta yaş ve üstü kimselerde üst göz kapağında oluşan sarkma ve cilt fazlalığı hem bitkin bir yüz görünümüne,  gözde küçülmeye ve olduğundan daha yaşlı bir görünüme yol açabilir. Kaş düşüklüğü sıklıkla bu olgulara eşlik eder. Kaz ayakları daha belirgin hale gelmiştir. Artık ameliyat dışı yöntemler bu hastalarda etkisizdir. Böyle bir olguda üst göz kapağı estetiğiyle birlikte kaşın kaldırılması hastanın ön gördüğünden fazla olumlu değişiklik yapar ve daha genç ve canlı bir görüntü sağlanabilir. Üstelik başka kesi yapılmadan kaş kaldırma aynı kesiden  yapılabilir. Alt göz kapağında ise; bazı hastalarda torbalanma olurken, bazılarında elmacık bölgesindeki yağların yaşlanmanın etkisiyle aşağı doğru yer değiştirdiğinden o bölgelerde çukurluklar oluşmaktadır. Bazen alt göz kapağında gevşeklik ve aşağı yöne sarkmada eşlik edebilir. Alt göz kapağa yönelik yapılan ameliyatlarda göz kapağındaki gevşeklik ve torbalanmalar giderilir. Eğer yaşlanmayla birlikte yağlar aşağı doğru yer değiştirmişse, orta yüz germe ameliyatı ek kesi yapılmadan aynı kesiden yapılabilir. Göz çevresiyle birlikte yapıldığında  yüzde on yaştan fazla gençleşme sağlanabilir.
   

        Göz çevresinde yapılan estetik müdahaleler çoğu zaman genel anestezi gerektirmeden rahatlıkla yapılabilir ve çok kısa zamanda iyileşme sağlanır. Göz çevresinde olan   deformiteye  yönelik işlemler insanların daha genç ve dinamik görünmesini sağlar.

Bu makale 21 Ekim 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Zübeyir Örter

Op. Dr. Zübeyir Örter, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlamış, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

2005-2011 Yılında Kocaeli devlet hastanesin'de görev almış olan Op. Dr. Zübeyir Örter, mesleki çalışmalarına şu an Kocaeli'de bulunan kendisine ait Zübeyir Örter Muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Goz cevresınde kirişiklik ne yapılmalı icin
Op. Dr. Zübeyir Örter
Op. Dr. Zübeyir Örter
Kocaeli - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube