Rektal ozon tedavisi

Ozon tedavisinin doktorlar tarafından kliniklerde uygulanmaya başlamasıyla, ozon terapisinden fayda sağlayanların sayısı gün geçtikçe artmaktadır ve elde edilen başarılar neticesinde ozon terapisine gösterilen ilgi giderek büyümekte… Bu yazımızda ozon tedavisinin bir farklı uygulaması olan rektal ozon tedavisinden bahsedeceğiz ve rektal ozon nedir, faydası nelerdir gibi merak ettiğiniz tüm sorulara yanıtlar bulacağız… Ozon tedavisi güvenli ve hemen hemen hiç yan etkisi olmayan bir tedavi yöntemi olmakta birlikte, özellikle rektal ozon tedavisi, ikinci beynimiz olarak adlandırılan bağırsaklarımız için oldukça faydalı olmaktadır. Rektal ozon tedavisi; bağırsaklara uygulanan ozon gazı akışı sayesinde serbest radikalleri ortadan kaldırır, patojenik mikroplara karşı son derece etkilidir ve oksijen açısından zengin bir ortamda gelişen sağlıklı bir mikrobiyota teşvik eder. Rektal ozon tedavisi ile rektal bölgede anal fissür, anal fistül, hemoroid, prostat ve jinekolojik problemlerde bu tür rahatsızlıkların tedavisinde destek tedavi olarak faydalanılmaktadır. Ozon tedavisi hakkında uzmanlar; “Dejeneratif, bulaşıcı ve metabolik hastalıkların başlamasını önleyebilen veya evrimlerini olumlu yönde etkileyebilen çok etkili bir terapötik takviyedir” diye açıklamalar yapmaktadırlar.

Rektal ozon tedavisi

Rektal Ozon Tedavisi

 

Ozon tedavisinin doktorlar tarafından kliniklerde uygulanmaya başlamasıyla, ozon terapisinden fayda sağlayanların sayısı gün geçtikçe artmaktadır ve elde edilen başarılar neticesinde ozon terapisine gösterilen ilgi giderek büyümekte… Bu yazımızda ozon tedavisinin bir farklı uygulaması olan rektal ozon tedavisinden bahsedeceğiz ve rektal ozon nedir, faydası nelerdir gibi merak ettiğiniz tüm sorulara yanıtlar bulacağız…

Ozon tedavisi güvenli ve hemen hemen hiç yan etkisi olmayan bir tedavi yöntemi olmakta birlikte, özellikle rektal ozon tedavisi, ikinci beynimiz olarak adlandırılan bağırsaklarımız için oldukça faydalı olmaktadır. Rektal ozon tedavisi; bağırsaklara uygulanan ozon gazı akışı sayesinde serbest radikalleri ortadan kaldırır, patojenik mikroplara karşı son derece etkilidir ve oksijen açısından zengin bir ortamda gelişen sağlıklı bir mikrobiyota teşvik eder. Rektal ozon tedavisi ile rektal bölgede anal fissür, anal fistül, hemoroid, prostat ve jinekolojik problemlerde bu tür rahatsızlıkların tedavisinde destek tedavi olarak faydalanılmaktadır. Ozon tedavisi hakkında uzmanlar; “Dejeneratif, bulaşıcı ve metabolik hastalıkların başlamasını önleyebilen veya evrimlerini olumlu yönde etkileyebilen çok etkili bir terapötik takviyedir” diye açıklamalar yapmaktadırlar.

Bağırsaklara doğrudan ozon gazı verme yöntemi olarak özetleyebileceğimiz rektal ozon tedavisinde, bağırsaklar cidarlarında yer alan bakteriler tarafından emilerek karaciğere gönderilmesi sağlanır. Karaciğere gelen ozon gazı buradaki tüm hücreler ile temas halinde olur ve bunun neticesinde temas eden hücrelerede antioksidan kapasiteleri artmakta, iltihaplı süreçler gerilemekte, enzimler normale dönmekte ve virüs yükleri anlamlı bir şekilde azalış göstermektedir.

Toksinleri azaltır ve bağışıklık sistemini güçlendirir

Diğer ozon tedavisi biçimleri gibi, rektal ozon tedavisi de, sorunun kökünü tedavi ederek, semptomlardan geçici olarak kurtulmak yerine tam bir rahatlama sağlayarak klinik uygulamaya değerli bir katkı olduğu tespit edilmiştir.

Rektal insüflasyon, birçok sağlık yararı sunan güvenli ve etkili bir tedavidir . En önemlilerinden bazıları şunlardır:

Rektal Ozon Tedavisinin Faydaları (Ne İşe Yarar)

  • Bağırsakta var olabilecek toksinleri azaltır.
  • Bağışıklık sistemini ve dış saldırılara tepkisini güçlendirir.
  • Bakteri, parazit, virüs ve mayaları yok eder.
  • Bağırsak fonksiyonlarını geri yükleyerek onları en uygun duruma getirir.
  • Vücuttaki kronik iltihabı azaltır.

Ozon ve rektal insuflasyonun çeşitli terapötik uygulamaları vardır ve ozon/oksijen, ozon tedavisinin en eski uygulamalarından biridir. Kullanılan dozların doğru olması durumunda basit ve pratik olarak yan etkilerden arındırılmış ve güvenli bir tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır.

Rektal Ozon Tedavisi Nasıl Uygulanmaktadır

Bağırsaklar için ozon tedavisi nasıl yapılır sorusuna cevap olarak, tedaviler, oksijen/ozon karışımının çok kademeli olarak solunduğu hastanın makatına yerleştirilen son derece ince bir kanül yardımıyla gerçekleştirilir.

İşlem yaklaşık 15 dakika sürüyor ve çok iyi tolere ediliyor. Hasta prosedürden sonra normal aktivitesine dönebilmektedir.

Hücrelerimiz için oksijen ve mikrobiyota dengesi

Rektal (Bağırsak) ozon tedavisi genel ve lokal oksijen kaynağını iyileştirir. Yerel düzeyde, bu hücresel oksidasyonu eski haline getirir ve sonuç olarak mikro dolaşımı normalleştirir, bağırsak epitelinin yenilenmesini uyarır ve yerel bağışıklığı iyileştirmektedir.

Bağırsak mikroflorası üzerinde zararlı etkiler oluşturmadan patojenik mikroorganizmaları hedef alarak mikrobiyal dengenin normalleşmesine katkıda bulunur.

Lokal bir iltihap önleyici ve dezenfektan olarak ve ayrıca patojenik mikroorganizmalar tarafından değiştirilen bağırsaktaki mikrobiyal dengeyi yeniden sağlamak için kullanılır. Bu nedenle iltihaplı bağırsak hastalıkları, kandidiyazis, disbakteriyoz vb. tedavisi için önerilir. Ayrıca karaciğer sorunları, kabızlık, hemoroid ve fistül durumlarında da oldukça etkilidir.

Öte yandan, lenfatik yol ve venöz kılcal damarlar tarafından hızla emildiğinden ve genel bir metabolik ve immünomodülatör etkiye sahip olduğundan, uygulanması zor olduğunda intravenöz ozon tedavisine alternatif olarak da uygulanır.

Rektal insuflasyon, bağırsak, kolon veya karaciğer ile ilgili patolojilerden muzdarip olanlar için çok faydalı bir ozon tedavisi şeklidir. Tek başına bir tedavi olarak veya belirli bir kişiselleştirilmiş tedavi planı dahilinde diğer ozon tedavileriyle birlikte kullanılabilmektedir.

Rektal Ozon Tedavisi Kaç Seans Olmalıdır?

Rektal ozon tedavisi için kaç seans olmalı sorusu tamamen hastanın durumuyla ilgili belirlenmektedir.

Rektal Ozon Tedavisi ile Zayıflama

Sağlıklı bir bağırsak sistemine sahip olarak, ideal kiloya ulaşmanın yani sağlıklı bir şekilde zayıflamanın mümkün olduğu bilinen bir gerçektir. Rektal ozon tedavisi ile hem bağırsaklarımız fabrika ayarlarına dönmüş olacak hem de bu sayede düzelen mikrobiyata ile yavaş çalışan metabolizma eskisi gibi işler hale gelerek rektal ozon tedavisinden maksimum fayda görülmüş olunacaktır.

Uzman Doktor Fulden Küçük tarafından Bursa’daki kliniğinde uygulanan rektal ozon tedavisi ile sağlığınıza kavuşmak için iletişim sayfamızdaki telefon numaralarından bizlere ulaşıp detaylı bilgi ve randevu oluşturabilirsiniz.

Bu makale 10 Ocak 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Fulden Küçük

Uzm. Dr. Fulden Küçük, Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Eskişehir Osmangazi  Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak 2000 yılında tıp doktoru unvanı almıştır.

Bursa Sağlık Müdürlüğünde Şube Tabibi ve Şube Müdürü olarak görev yapmıştır. 2019 – 2020 yılları arasında Doruk Sağlık Grubunda Medikal Direktör olarak görev alan Dr. Fulden Küçük 2020 yılı itibari ile kendi muayenehanesinde hastalarına hizmet sunmaya başlamıştır.

Uzm. Dr. Fulden Küçük
Uzm. Dr. Fulden Küçük
Bursa - Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp
Facebook Twitter Instagram Youtube