Altın iğne tedavisi nedir? avantajları nelerdir? 2022 fiyatları bursa

Altın İğne Tedavisi Nedir? Avantajları Nelerdir? 2022 Fiyatları Bursa Aynaya her baktığımızda genç ve taze bir cildin bize verdiği mutluluğu çok az şey verebilmektedir ve güneş ışınları, yaşlanma, mevsim geçişleri, sağlıksız beslenme, hava kirliliği, ortam koşulları gibi birçok olumsuz etken, cildimize büyük zararlar vermektedir. Cildimiz, dış ortamla en çok temas halinde olması nedeniyle hızlı yıpranma özelliği göstermektedir. Bu durumu tersine çevirmek için ise gereken düzenli bir şekilde cilde gereken özen gösterilmeli ve bu özen 20’li yaşlardan itibaren planlı bir şekilde doğru ellerde yapılmalıdır. Günümüzün medikal teknoloji ve uygulamaları daha sağlıklı ve genç bir cilt için en iyi ve yenilikçi uygulamaları geliştirmek için çok emek vermektedir. Geliştirilen teknolojiler arasında lazer ışınları ve radyo frekans dalgaları en çok uygulaması yapılan yöntemlerden olmaktadır. Herkesin bildiği altın iğne uygulaması, teknikte adıyla fraksiyonel radyo frekans (FRF) son yıllarda cilt uygulamaları arasında güvenle uygulanan en yenilikçi teknolojiler arasında yer almaktadır. Altın iğne yönteminde cilt yüzeyine herhangi bir işlem yapılmadan cilt altına çalışma uygulanır ve bu sayede daha canlı, daha genç, daha parlak ve gergin bir görünüme ulaşılması sağlanır. Bu yöntemin güzel tarafı herhangi bir kesi yada yaraya mahal vermeden, ağrısız, acısız bir şekilde çok daha sağlıklı bir cilde sahip olmayı sağlayabilmesidir.

Altın iğne tedavisi nedir? avantajları nelerdir? 2022 fiyatları bursa

Altın İğne Tedavisi Nedir? Avantajları Nelerdir? 2022 Fiyatları Bursa

Aynaya her baktığımızda genç ve taze bir cildin bize verdiği mutluluğu çok az şey verebilmektedir ve güneş ışınları, yaşlanma, mevsim geçişleri, sağlıksız beslenme, hava kirliliği, ortam koşulları gibi birçok olumsuz etken, cildimize büyük zararlar vermektedir. Cildimiz, dış ortamla en çok temas halinde olması nedeniyle hızlı yıpranma özelliği göstermektedir. Bu durumu tersine çevirmek için ise gereken düzenli bir şekilde cilde gereken özen gösterilmeli ve bu özen 20’li yaşlardan itibaren planlı bir şekilde doğru ellerde yapılmalıdır.

Günümüzün medikal teknoloji ve uygulamaları daha sağlıklı ve genç bir cilt için en iyi ve yenilikçi uygulamaları geliştirmek için çok emek vermektedir. Geliştirilen teknolojiler arasında lazer ışınları ve radyo frekans dalgaları en çok uygulaması yapılan yöntemlerden olmaktadır. Herkesin bildiği altın iğne uygulaması, teknikte adıyla fraksiyonel radyo frekans (FRF) son yıllarda cilt uygulamaları arasında güvenle uygulanan en yenilikçi teknolojiler arasında yer almaktadır. Altın iğne yönteminde cilt yüzeyine herhangi bir işlem yapılmadan cilt altına çalışma uygulanır ve bu sayede daha canlı, daha genç, daha parlak ve gergin bir görünüme ulaşılması sağlanır. Bu yöntemin güzel tarafı herhangi bir kesi yada yaraya mahal vermeden, ağrısız, acısız bir şekilde çok daha sağlıklı bir cilde sahip olmayı sağlayabilmesidir.

Bu yazımızda altın iğne hakkında bilmek isteyeceğiniz her türlü bilgiyi ve en merak ettiğiniz soruların cevaplarını bulacaksınız…

Altın İğne Nedir?

Altın iğne, teknikteki adı fraksiyonel radyo frekans uygulaması daha canlı bir görünüm elde etmek amacıyla uygulanan cilt gençleştirme ve güzelleştirme uygulamasıdır. Zamana bağlı kırışıklıklar, çevresel etkiler nedeniyle yıpranan cildin daha canlı, genç ve güzel görünmesine yardımcı olmaktadır. Altın iğne uygulaması, seanslar şeklinde yapılan bir uygulamadır ve seans sayısı, tedavi uygulanacak kişinin cilt yapısına ve hedef görünümüne bağlı olarak uzman hekim tarafından karar verilecektir. Altın iğne uygulaması, acısız, ağrısız ve iz bırakmayan bir tedavi yöntemi olması sebebiyle hem yüze hem de vücudun farklı bölgelerine güvenle uygulanabilmektedir. Kısa bir süre içerisinde yapılabilen altın iğne uygulaması, yara izi, şişlik, kızarıklık gibi istenmeyen durumlara ve iyileşme süresine gerek duymayan bir yeni nesil cilt uygulamasıdır. Altın iğne uygulaması teknik olarak cildin yüzeyine değil, alt tabakaları hedef alır ve bu katmanlara yüksek frekansta enerji aktarımı sağlar. Cildin alt tabakasına kontrollü hasar verilmesi neticesinde, cildin uyarılması sağlanarak, iyileşme sürecine geçilerek kolajenin uyarılması sağlanır. Bu teknik sayesinde var olan lekeler, yaralar, kırışıklıklar cildin kendini yenilemesi sayesinde iyileştirilir. Bu tekniğe altın iğne denmesinin nedeni ise uygulanan enerjinin dağılmasını önlemek amacıyla altın iğne kullanılmasından dolayıdır.

Altın İğne Hangi Durumlar İçin Uygulanır?

Altın iğne teknolojisi, birçok cilt sorununu tedavi edebilme özelliğine sahip yenilikçi bir cilt tedavisi uygulamasıdır, bu özelliği nedeniyle uygulama alanı oldukça geniştir, bu alanları şu şekilde listeleyebiliriz;

  • Yara izi ve yanık sonucu oluşan iz tedavilerinde
  • Hamilelik ve kilo alımına bağlı oluşan çatlak tedavilerinde
  • Yaşlılığa bağlı belirti tedavilerinde
  • Erken dönem ince cilt kırışıklıkları tedavisinde
  • Boyun, gıdı ve dekolte estetiği tedavilerinde
  • Akne ve izleri tedavilerinde
  • Göz çevresi morluk tedavisinde
  • Gözenek sıkılaştırma uygulamalarında
  • Form kaybı sonucu oluşan sarkma düzeltmelerinde
  • Cilt lekesi giderme tedavilerinde altın iğne uygulaması güvenle kullanılmaktadır.

Altın İğne Uygulaması Nasıl Yapılmaktadır?

Birçok cilt gençleştirme uygulamasına bakış altın iğne uygulaması acısız, ağrısız ve herhangi bir kesi olmadan uygulanması nedeniyle çok fazla talep görmektedir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi altın iğne uygulaması seanslar şeklinde uygulanmaktadır ve seansın sayısı ve süresi uygulama yapılacak olan bölgeye göre değişiklik göstermekle birlikte ortalama 30-45 dakika arasında sürmektedir. Uygulama sonrasında ise hasta günlük hayatına kolayca devam edebilmektedir. Altın iğne uygulamasında seansların sayısı hekim ile hastanın görüşmesi sonrasında belirleneceğini söylemiştik, kararlaştırılan randevu gününde ise hasta işlem öncesi hazırlama aşamasına alınır. Bu aşamada hastanın uygulama yapılacak bölgesi önce temizlenir daha sonrasında ise lokal anestezik kremlar ile acı hissinin en aza indirilmesi sağlanır. Biraz bekleme sonrasında ise doktor uygulama yapmaya başlar.

Altın iğne uygulaması cilt altına yüksek frekanslı radyo dalgaları verme suretiyle gerçekleştirilmektedir ve seans süresi boyunca cilt altına bu radyo dalgaları gönderilir, işlem sonrasında ciltte kızarıklık olması doğal bir süreçtir ve birkaç saat içerisinde kendiliğinden geçecektir. İşlem sonrasında hasta günlük yaşantısına dönebilmekte fakat güneş ışınlarına karşı cilt korunmalıdır. Altın iğne sonrasında etkiler ilk seans sonrasında görülmeye başlanır, her geçen gün etkiler daha da belirginleşir. Hekim tarafından belirlenen seanslar düzenli olarak yapılarak hedeflenen görünüm elde edilir.

Altın İğne Hangi Bölgelere Uygulanır?

Altın iğne uygulaması, diğer cilt gençleştirme uygulamalarına göre daha güvenli bir yöntem olması nedeniyle hem yüz de hem de diğer bölgelerde kullanılabilmektedir. Uygulama alanları arasında bacaklardaki geniş çatlaklar da yer almaktadır. Altın iğne tedavisinin uygulama bölgelerini sıralamak istersek, yüzün tamamı, dekolte, boyun ve gıdı bölgeleri, göz çevresi, eller, karın, bacak, basen, kollar ve bel çevresi güvenle uygulama alanları içerisinde yer almaktadır.

Altın İğne Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Altın iğne uygulaması güvenli ve etkinliği nedeniyle çokça tercih edilmektedir ve diğer yöntemlere göre avantajlarını aşağıda şu şekilde listeleyebiliriz;

  • İşlem sonrasında ciltte pullanma, kabuklanma ve soyulma görülmez
  • Uzun süreli cilt kızarıklıkları, şişlik ve morluk söz konusu değildir
  • Kalıcı cilt gençleştirme etkileri görülür
  • Cilteki etkiler ilk seans itibariyle görülmeye başlar
  • Uygulama sonrası hemen taburcu edilir ve günlük yaşama dönülür
  • Her türlü cilt tipi ve renginde uygulanabilir
  • Kesi gibi cerrahi girişimler olmaması nedeniyle hasta konforu yüksektir

2022 Yılı Bursa Altın İğne Uygulaması Fiyatları Nedir?

Altın iğne uygulamasının konforu ve etkileri neticesinde bu işlemi yaptırmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan bir taneside altın iğne uygulamasının seans ücretleri ve fiyatlarıdır. Altın iğne uygulaması seans ücreti, tedavinin uygulanacağı bölgeye ve deformasyona göre değişkenlik gösterecektir. Doktor ile yapılacak görüşme sonrasında seans sayısı ve ücret belirlenecektir. Bursa‘da altın iğne tedavisi uygulaması yapan kliniklerden biri olan Dr. Fulden Küçük kliniğinde altın iğne uygulaması hakkında detaylı bilgi ve ücret konusunda bilgilendirme için 0552 670 00 52 nolu telefondan arayarak randevu oluşturabilirsiniz.

Altın İğne Uygulaması Hakkında Sık Sorulan Sorular

-Altın iğne uygulaması ne zaman etki gösterir? Etkisi ne kadar sürer?

Altın iğne tedavisi yapıldığı andan itibaren ciltte etkileri görülmeye başlar, etkiler 1 ay içerisinde en yüksek seviyeye ulaşır ve 3 aya varan bir iyileşme süreci devam eder. Altın iğne uygulaması en az 2-4 seanstan oluşmaktadır, tek seans olarak yapılan bir uygulama kişinin cildini korumasına bağlı olarak 3-6 ay arasında bir etki gösterebilmektedir, ama ileriki yaşlar için bu süre daha da kısalmaktadır ve bu yüzden hekim ile beraber kalıcı etki için planlama yapılması gerekmektedir.

-Altın iğne uygulaması ne işe yarar?

Altın iğne uygulaması, cilt sıkılaşması, cilt gençleştirme, cilt parlaklığı, leke giderilmesi, gözenek sıkıştırılması ve akne izlerini yok etme konularında fayda gösterir.

-Altın iğne tedavisi kimlere uygulanmaz?

Altın iğne uygulaması kadın ve erkeklere uygulanmakla birlikte hamile ve emzirme dönemi içindeki anne ve anne adaylarına önerilmez. Açık yara, enfeksiyon, egzama, sedef gibi cilt hastalıkları varsa ve de kalp pili olan kişilere uygulanmaz.

-Altın iğne uygulaması hangi zamanlarda, mevsimlerde yapılır?

Altın iğne uygulaması sonrasında cildin güneş ışınlarından korunması gerekmektedir bu yüzden eğer cildinizi koruyabilirseniz yaz aylarında da yapılır fakat güneşin yakıcı olmadığı kış ve bahar aylarında altın iğne uygulaması için ideal zamanlardır.

-Altın iğne uygulaması için yaş sınırı var mıdır?

Altın iğne uygulaması için gelişim çağındaki kadın ve erkeklere, 18 yaş altı kişilere uygulanması olmamaktadır, ileriki yaşlar için ise herhangi bir üst sınır bulunmamaktadır.

-Altın iğne tedavisi ne kadar arayla yaptırılmalıdır?

Altın iğnede seans araları en az 1 ay şeklinde olması tavsiye edilmektedir.

-Altın iğne tedavisi sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Altın iğne tedavisi sonrasında güneş kremi kullanılarak güneşe maruz kalmamak önemlidir, ayrıca ilk 24 saat cildin suyla temasından kaçınılmalıdır.

Altın iğne tedavisi hakkında daha fazla bilgilenmek ve kafanızdaki sorulara cevap bulmak için bizleri ister telefon numaralarımızdan istersenizde bu yazımızın altında yer alan yorum bölümünde sorunuzu sorabilirsiniz.

Herkese parlak, sağlıklı ve genç bir cilt dileğiyle…

Bu makale 10 Ocak 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Fulden Küçük

Uzm. Dr. Fulden Küçük, Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Eskişehir Osmangazi  Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak 2000 yılında tıp doktoru unvanı almıştır.

Bursa Sağlık Müdürlüğünde Şube Tabibi ve Şube Müdürü olarak görev yapmıştır. 2019 – 2020 yılları arasında Doruk Sağlık Grubunda Medikal Direktör olarak görev alan Dr. Fulden Küçük 2020 yılı itibari ile kendi muayenehanesinde hastalarına hizmet sunmaya başlamıştır.

Etiketler
Altın iğnelerle cilt gençleştirme
Uzm. Dr. Fulden Küçük
Uzm. Dr. Fulden Küçük
Bursa - Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp
Facebook Twitter Instagram Youtube