Pi aşısı ile gelen güzellik

Pi aşısı ile gelen güzellik

Zamanla ve çevresel faktörlerin etkisiyle kaçınılmaz olarak cilt kalitesi bozulmaktadır. Kolajen ve elastik lifler parçalanır ve vücudun kendi hyaluronik asit miktarı ve işlevi değişir. 30 yaşından sonra her yıl %1 kolajen kaybı yaşanır. Cilt daha mat, daha kuru görünür ve elastikiyeti azalır. Donuk görünen cildinizi daha canlı, daha pürüzsüz  yüzünüzdeki ifadeyi kaybetmeden geri kazanmanın etkin ve güvenilir yolunu uyguladığımız bir sistem ile sağlıyoruz. Bu protokol “Somon DNA’sı Aşısı”, bio-revitalizasyonda ; yani cilt görünür gençliğini yeniden kazandırmak işlemi; klinik olarak kanıtlanmış, yepyeni ve üstün bir yaklaşım sunan protokoldür. 

Bu sistem , polinükleotidler ve hyaluronik asit moleküllerinin cilde zerk edilmesiyle uygulanmaktadır. Protokolü oluşturan moleküller vücudun tamamen doğal elemanlarıdır. Polinükleotidler, somon balığı spermlerinden elde edilen DNA molekülleridir. Hyaluronik asit ise bağ dokumuzun temel maddesi olup, cildimizin nem dengesini sağlamaktadır. 

Nedir Bu Konsept? 

Mezoterapiden daha fazlası,dolgudan daha farklıdır. Çünkü bu sistemi oluşturan moleküller sayesinde hem cildinizi oluşturan hücrelerin çekirdeği onarılmakta, hem de cildinizi destekleyen hücre matrisi yapılandırılmaktadır. DNA molekülleri ve hyaluronik asit molekülleri birbiri ile sinerjik etki yaratarak cildinizin yenilenmesi için güçlü etki oluşturmaktadır.

8000’den daha fazla klinik deneyimler sonucunda yüz, boyun ve dekolte, eller ve cilt yüzeyinin bozulduğu akne skarı yada çatlaklarda bu protokolün mükemmel sonuçlar ve hasta memnuniyeti sağladığı görülmüştür. Ayrıca patentli teknolojisi sayesinde alerjik reaksiyon riski minimumdur. Somon balığına alerjiniz olsa bile uygulama yaptırabilirsiniz. Elde DNA molekülleri alerjik reaksiyona sebep olacak yabancı proteinlerden arındırılmıştır. 

Bu protokol yapılan her seansta cilt yapısını güçlendirerek cildin elaskiyet ve sıkılığını artırır. Kolajeni oluşturan fibroblastların beslenmesini artırır ve UVB’ye bağlı olarak gelişen radyasyon hasarını engeller. Cildin azalan nem dengesini düzenler. 

Sonuç olarak, etkin cilt yenilenmesi  pürüzsüz, sağlıklı görünen ve daha aydınlık bir cilde sahip olan kişi yepyeni bir enerji ve ışıltı kazanır. 

Nerelerde kullanılır? 

Somon DNA’sı Aşısı farklı cilt ihtiyaçlarına yönelik protokoller

sunmaktadır:

»» Genç ciltler,

»» Olgun ve fotolojik hasarlı ciltler,

»» Canlı ve yenilenmiş eller için, el rejuvenasyonu

»» Göz çevresinin aydınlatılması, yeniden yapılandırılması ve şişlik-koyu renk halkalarının giderilmesinde uygulanmaktadır.

Ayrıca polinükleotidler ciltte hamilelik, kilo alıp vermesi sonucu oluşan çatlaklarda da etkinlik göstermektedir. Bunun dışında hormonal saç dökülmesinde son derece etkin olduğu da tesbit edilmiştir. Bununla ilgili uygulanan protokoller de mevcuttur.

Bu  protokol, cildinizi kademeli olarak yeniler ve her seansta cilt yapınızın kalitesinin artışını gözlemleyebilirsiniz.  Haftada bir uygulanan bu sistem sayesinde her gün cildinizin kalitesindeki artışı görür ve gençliğinize yeniden kavuşabilirsiniz. 

Kişinin cilt yapısına göre seans sayısı 3 ila 5 arasında değişmektedir. Cildinizin durumu değerlendirilerek protokol oluşturulur ve uygulanır. Uygulama sonucunda kişiyi bekleyen sonuç;

Onarılmış Nem Dengesi

Artmış Cilt Sıkılaşması

Düzelmiş Cilt Elastikiyeti ve Yapısı

Farklı kullanım amaçları ve cilt tipleri uygulama gerçekleştirilebilir. Bu uygulama çok acılı değildir. İnce iğne enjeksiyonları ile cilde verilir, öncesinde uygulayacağımız lokal anestezik krem ile iğneleme işleminin getirdiği acıyı düşürmekteyiz. 

»» Protokol tek başına kullanılabilir veya dolgular, botulinum

toksini, lazer, peeling ….gibi yöntemlerle kombinasyon

oluşturulabilir,

»» Olgun, güneş hasarlı ciltlerde,

»» Genç ciltlerde, cilt gençliğini korumak ve sürdürmek

amacıyla,

»» Dolgu gibi diğer yöntemleri istemeyen yada ihtiyacı

olmayan kişilerde kullanıma uygundur.

Farklı bölgelerin rejuvenasyonunu sağlamaktadır:

»» Yüz ve dudak rejuvenasyonu

»» Boyun, dekolte ve eller

»» Akne skarlarının rejuvenasyonunu sağlamaktadır.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Sultan Karakucak

Dr. Sultan KARAKUCAK, tıp eğitimini Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır.

2005 yılında eşi ve meslektaşı Dr. Mustafa KARAKUCAK ile beraber MEZO CENTER güzellik merkezini kurarak estetik ve güzellik sektöründe aktif çalışmalarına başlamış olan Dr. Sultan KARAKUCAK, 2010 yılında yönetmelik değişikliği nedeniyle isim değişikliğine giderek Karakucak Polikliniği adıyla aynı kurumda estetik ve güzellik sektöründe hizmet vermeye devam etmiştir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Dr. Sultan Karakucak
Dr. Sultan Karakucak
Mersin - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube