Focus ultrasound ile yüz gençleştirme nedir?

Focus ultrasound  ile yüz gençleştirme nedir?

Odaklanmış yüksek enerjili ses dalgaları ile yüz germe yöntemidir.

Ultrasound ses dalgaları cildin 1.5 mm, 3 mm ve 4.5 mm altına yapılan atışlar ile bölgeyi 60°C – 70°C arasında ısıtır. Yüksek güçte odaklanmış ultrasound ses dalgaları kolajen aktivasyonunu başlatarak; kırışıklıkların ve sarkmaların azalmasını sağlar. Bu yöntem cildin yüzeyinde hiçbir hasar yaratmaz.

Kullanılan ses dalgalarının etkilediği dokunun derinliğinin daha yüksek olması (4.5mm) ve aynı zamanda cilt altına inen ses dalgasının cilt yüzeyini tahrip etmemesinden dolayı yüz ve boyun bölgesindeki sarkma ve kırışıkların azaltılmasında güvenli ve etkili bir yöntemdir. 35-65 yaş aralığına rahatlıkla uygulanır. Uygulama yaklaşık 45-60 dakika sürer. Uygulama sırasında bir miktar acı hissi normaldir. İşlem sonrası  kişi rahatlıkla günlük yaşamına döner. Nadir de olsa kızarıklık ,yanma hissi ,şişlik olabilmektedir. Fakat bu durum geçicidir.

Focus Ultrasound; kaz ayakları, çene sarkmaları, göz kapağı sarkması, gıdı sarkması, yanaklardaki sarkmalarda mükemmel sonuçlar sağlar. Uygulamanın kalıcılığı 1-2 yıldır.

Gereken durumlarda 1-2 yıl da bir tekrarlanabilir. Her mevsim uygulanır.

Yapılan işlem sonrası dikkat edilmesi gerekenler;

Güneş koruyucu ve nemlendirici kremler kullanılması gerekir.

Sıcak duş, hamam sauna tarzında sıcak uygulama alanlarından uzak kalınmalıdır.

İyileşme süreci boyunca ciltte hassasiyet olabilir.

Ödemin artmaması adına birkaç gün başı yukarıda tutarak uyunması gerekir.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Sultan Karakucak

Dr. Sultan KARAKUCAK, tıp eğitimini Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır.

2005 yılında eşi ve meslektaşı Dr. Mustafa KARAKUCAK ile beraber MEZO CENTER güzellik merkezini kurarak estetik ve güzellik sektöründe aktif çalışmalarına başlamış olan Dr. Sultan KARAKUCAK, 2010 yılında yönetmelik değişikliği nedeniyle isim değişikliğine giderek Karakucak Polikliniği adıyla aynı kurumda estetik ve güzellik sektöründe hizmet vermeye devam etmiştir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Dr. Sultan Karakucak
Dr. Sultan Karakucak
Mersin - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube