Güneşten neden korunmalıyız?

Güneşten neden korunmalıyız?

Güneş üç dalga boyu halindedir,  UVA, UVB ve UVC ışınlarından oluşmaktadır. Bunlardan sadece UVA ve UVB atmosferden geçebilmekte ve ciltte hasara sebep olmaktadır. UVA  solaryum da da kullanılan ışıktır ve cilt üzerinde yaşlandırıcı etkiye sahiptir. UVB ise ciltte melanin oluşumuna neden olarak bronzlaştırır ve ciltteki renk değişiminden sorumludur. Güneş hasarları bir tek bununla kalmayıp hepimizin endişesi olan leke ve elastikiyet kaybına da neden olur. 

Güneş koruyucular ile birlikte cildimizin alt katmanlarını da güneş hasarına karşı koruyan ve hasara karşı güçlendiren sistem Somon DNA Aşısı-Pİ Sistem;  yaz tatilinin sonunda cildinizde oluşan hasarı tamamen onararak cildinizi sağlıklı ve canlı formuna getirecektir. Sonuç olarak cildinizin elastikiyet kaybı ve leke oluşumuna korunmasını bu sistem ile sağlayacaksınız.

Pİ Sistem cildi nasıl korur?

Pİ Sistem, cildin tamamen doğal elemanlarından oluşmaktadır. Güneşin hasarıyla birlikte cilt hücreleri içinde azanlan kolajen ve elastin sentezini sağlayan fibroblast hücrelerini uyaran DNA molekülleri ve cildin nemini sağlayan hyaluronik asit moleküllerinin biraraya gelmesiyle oluşmaktadır.  Bu sistem sayesinde cilt hücreleri içindeki kollajen ve elastin sentezi artmaktadır. Güneşin

oluşturduğu serbest radikallere karşı güçlü bir bariyer oluşturur. Hacminin 10.000 katı kadar suyu hücre içinde tutarak hücrelerin nem dengesini sağlar. Böylece hücreler UVA ve UVB hasarının oluşturduğu etkilere karşı korunur ve yazı hasarsız bir şekilde geçirmenizi sağlar.

Kısacası Pİ Sistem ile sayesinde hem cildinizi neme doyuracak hem de elastikiyetini artırarak  güneşin olumsuz etkilerinden koruyacaksınız.

Neden Somon DNA molekülleri Kullanıyor?

Cilt hücrelerine en yakın DNA, doğada somon balığından elde edilebildiği için, somon kullanılmıştır. Elde edilen DNA molekülleri  en son teknoloji ile saflaştırılmıştır. Bu sebeple bu DNA molekülleri yabancı maddelerden tamamen

arındırıldığı için alerjik reaksiyonla karşılaşma olasılığı minumuma indirilmiştir. Somon balığına alerjisi olanlar da uygulamayı yaptırabilir.  Teknolojisi sayesinde en yüksek oranda DNA ve hyaluronik asit kullanıldığı için cildin en katmanındaki hücrelerdeki onarımı sağlayarak cildin sağlıklı görünümüne kavuşmasını ilk seansdan itibaren sağlar. Cilt dokusu daha tok hale gelir, parlar, neme doyar. Hatta kendinize artık krem sürmesem mi diye sorarsınız. Sadece cildin yüzey hücrelerini değil temelini güçlendirir. 

Uygulama nasıl olmaktadır?

Uygulamanın son derece pratiktir.. Haftada bir yaptıracağınız 3 yada 4 seans ile cildiniz hasara karşı korunmaya alınacaktır.  1.seansda DNA molekülleri, 2.seansta hyaluronic asit moleküllerinin sırayla uygulamasıyla yapılmaktadır. 

Haftada bir gün ayıracağınız yarım saatlik seans cildinize yazdan once değerli bir hediye sunacaksınız. Pİ Sistem sayesinde sadece güneşe karşı değil, yaşla birlikte gelişen değişikliklerin de önüne geçmiş olursunuz. Ayrıca bu yöntem ile sadece yüzünüzde değil; boyun, dekolte ve el bölgesinde de uygulama yaptırıp, hasarın önüne geçebilir ve daha sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Sultan Karakucak

Dr. Sultan KARAKUCAK, tıp eğitimini Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır.

2005 yılında eşi ve meslektaşı Dr. Mustafa KARAKUCAK ile beraber MEZO CENTER güzellik merkezini kurarak estetik ve güzellik sektöründe aktif çalışmalarına başlamış olan Dr. Sultan KARAKUCAK, 2010 yılında yönetmelik değişikliği nedeniyle isim değişikliğine giderek Karakucak Polikliniği adıyla aynı kurumda estetik ve güzellik sektöründe hizmet vermeye devam etmiştir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Dr. Sultan Karakucak
Dr. Sultan Karakucak
Mersin - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube