Manuel terapinin faydaları nelerdir ?

Manuel Terapinin faydaları

Manuel terapinin faydaları nelerdir ?

Manuel terapinin Faydaları Nelerdir?

Manuel terapi, vücudun çeşitli bölgelerinde ağrıya yol açan sorunlarınızı çözmeye yardımcı, elle yapılan bir terapi yöntemidir. Bu yöntem, özellikle kas ve iskelet sistemi hastalıklarında çok etkilidir. Manuelterapi, hareket kısıtlılığı, baş ağrısı, sırt ağrısı, boyun ağrısı, diz ağrısı, bel ağrısı gibi şikayetlerinizde çözüm olabilir.

Manuel terapi uygulaması sırasında  manuel terapi uzmanı, ellerini kullanarak derin kas dokularınıza baskı uygulayabilir ve kaslarınızdaki gerginlikleri azaltabilir. Bu sayede vücudunuzdaki hücrelerin yenilenmesi de hızlandırılabilir.

Manuel terapinin Faydaları  
  • Kas ağrılarını hafifletir
Birçok insanın şikayet ettiği kas ağrıları, manuel terapi ile hafifletilebilir.
  • İskelet sistemi hastalıklarında etkilidir
Özellikle bel, boyun, diz ağrısı gibi şikayetleri olan kişiler, manuel terapi uygulaması sayesinde şikayetlerinden kurtulabilirler.
  • Hareket kısıtlılıklarını ortadan kaldırır
Manuel terapi ile vücudunuzdaki hareket kısıtlılıkları giderilebilir ve daha rahat hareket edebilirsiniz.

 

 

Manuel terapi uygulaması, vücudunuzu rahatlatır ve stresi azaltır. Aynı zamanda kan dolaşımınızı da hızlandırarak vücudunuzun daha fazla oksijen almasını sağlar ve doğal iyileşme sürecini destekler.

Bu makale 6 Temmuz 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Fzt. Adem Koyuncu

Avrupa’daki 5 yıllık lisans eğitiminden ve akabinde aldığı mesleki özel eğitimlerden sonra Türkiye’ye dönüş yaptı. Üniversite eğitiminin ardından Dry Needling, YNSA Yamamoto Scalp  Acupuncture, Myopuncture ardından Chiropractic ve Manuel Terapi üzerine yaklaşık 2 senelik eğitimden geçti. Tüm bu eğitim süreçleri sonrası avrupada stajlarını tamamladıktan sonra sağlıklı bir yarına ihtiyaç duyan bireylerin hayat kalitelerini artırmak için ülkesine döndü. Türkiye’nin Antalya kentinde Pi Medical Care  Manuel Terapi Merkezin’de danışan kabulüne ve terapilere  devam etmektedir. Aynı zamanda  farklı ülkelerden birçok danışanlarına internet üzerinden online fizyoterapi ve egzersiz danışmanlığı yapmaktadır. 15/03/2023 tarihinden itibaren Kenya Futbol Fedarasyonu ile anlaşmalı olarak Kenya Ulusal Futbol A Takımı Resmî Fizyoterapistliği görevini yü ...

Fzt. Adem Koyuncu
Fzt. Adem Koyuncu
Antalya - Fizyoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube