Manuel terapi süreci nasıl oluşturulur?

Manuel Terapinin işleyiş düzeni ve kişiye özel tedavi protokolü hazırlanması süreci.

Manuel terapi süreci nasıl oluşturulur?

Manuel terapi Süreci Nasıl İşler?

Manuel terapi süreci, hastanın durumuna ve şikayetlerine göre belirlenir. İlk olarak, fizyoterapist hastanın belirtilerini dinler ve fizik muayene yapar. Muayene sonucunda, hangi bölgelerin tedavi edilmesi gerektiği belirlenir.

Tedavi, genellikle manuel terapistin elleriyle yapılan özel hareketler ve manipülasyonlar kullanılarak gerçekleştirilir. Bu hareketler, hasarlı bölgedeki kas ve bağ dokularının esnekliğini arttırır ve dolaşımı iyileştirir. İşlem sırasında hastanın rahat hissetmesi önemlidir, bu nedenle fizyoterapist hastaya her zaman güvenli bir pozisyon sağlar. Terapi genellikle 4-6 hafta sürer ve seanslar haftada birkaç kez yapılır.

Tedavi süreci, hastalığın ciddiyetine, tedaviye cevap vermeye bağlı olarak farklılık gösterebilir. Manuel terapi, akut ağrılar için çoğunlukla kısa süreli bir tedavi yöntemi olarak kullanılır ancak kronik ağrıların tedavisi daha uzun sürebilir.

Bu makale 6 Temmuz 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Fzt. Adem Koyuncu

Avrupa’daki 5 yıllık lisans eğitiminden ve akabinde aldığı mesleki özel eğitimlerden sonra Türkiye’ye dönüş yaptı. Üniversite eğitiminin ardından Dry Needling, YNSA Yamamoto Scalp  Acupuncture, Myopuncture ardından Chiropractic ve Manuel Terapi üzerine yaklaşık 2 senelik eğitimden geçti. Tüm bu eğitim süreçleri sonrası avrupada stajlarını tamamladıktan sonra sağlıklı bir yarına ihtiyaç duyan bireylerin hayat kalitelerini artırmak için ülkesine döndü. Türkiye’nin Antalya kentinde Pi Medical Care  Manuel Terapi Merkezin’de danışan kabulüne ve terapilere  devam etmektedir. Aynı zamanda  farklı ülkelerden birçok danışanlarına internet üzerinden online fizyoterapi ve egzersiz danışmanlığı yapmaktadır. 15/03/2023 tarihinden itibaren Kenya Futbol Fedarasyonu ile anlaşmalı olarak Kenya Ulusal Futbol A Takımı Resmî Fizyoterapistliği görevini yü ...

Fzt. Adem Koyuncu
Fzt. Adem Koyuncu
Antalya - Fizyoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube