Evde fiziktedavi nedir?

Evde Fiziktedavi nedir ve felç rehabilitasyonu ve Fiziktedavi ilişkisi nasıl olmalıdır?

Evde fiziktedavi nedir?

Evde Fizik Tedavi Nedir?

Evde fizik tedavi: Durumu müsait olanlar ve herhangi bir tedavi merkezine tedavi için zaman ayıramayacak olanlar ya da küresel sorun haline gelen koronavirüs gerekçesiyle  toplu tedavi yapılan merkezlere gitmek istemeyen özellikle kronik sorunları olan ya da geriatrik yaş aralığında (koronavirüs risk grubunda ) olan hastaların tercih ettiği alanında uzmanlaşmış tecrübeli fizyoterapistler tarafından kişiye özel tedavi yöntemleri hazırlanarak  bütün bu uygulamaların hastanın yaşadığı ortamda yapılmasıdır.

 

Felç Rehabilitasyonunda Evde Fizik Tedavinin Önemi Nedir ?

Tedavi programı hastaya göre belirlenir.

Süreç içerisinde gerek görülürse egzersiz programına ek olarak

  • Manuel Terapi
  • Trigger point (tetik nokta)
  • Akupunktur
  • Elektroterapi
  • Kuru iğne tedavisi
  • Kinesiotape gibi farklı tedavi yöntemler de kullanılır.

Tedavi süreleri ortalama  bir saat ile bir buçuk saat arasında sürmekle birlikte  hastanın yaşı, fiziksel durumu ve kapasitesi göz önüne alınarak hasta bazlı olarak düzenlenir. Ayrıca hastanın kendi evinde gerçekleştirilen bu tedavi hastanın yaşam faliyetlerini engelleyen ev içi dizaynın hasta odaklı yeniden gözden geçirilmesini sağlar.

Evde Fizik Tedavi ile; 

Hasta evinde kendini daha rahat ve güvende hisseder.Tedavi merkezine gidip gelmek bu tarz ağır hasta grupları için  büyük zorluk oluşturduğundan hastaların ev ortamında fizik tedavi alması hem hasta için hemde aileleri için daha avantajlıdır. Özellikle evde uygulanacak fizik tedavide fizyoterapist hastayla birebir ilgileneceğinden ve ona daha fazla zaman ayıracağından  tedavi daha verimli geçer ve hastada ekstra özgüven oluşur. Hasta ev ve klinik arasında bir yolculuk yapmayacağı için yorgunluk seviyesi daha düşük olacak ve tedavi esnasında daha enerjik ve istekli davranacaktır.

Size özel Evde Fizik Tedavi hizmeti uygulamalarımız ile hayat kalitenizi yükseltmemize izin verin. Daha detaylı bilgi için lütfen randevu alın.

 

 

 akupunkturantalya evde fizik tedavievde fizik tedavievde fizyoterapifelç fizik tedavifelç fizyoterapifelç tedavisifizik tedavifizik tedavi uzmanıfizyoterapifizyoterapistgeriatri rehabilistasyoninme fizik tedaviinme tedavisikayropraktikklinik masajkoruyucu sağlıkkupa masajımanuel terapimanuelterapimobilizasyonosteopativagus sinir masajıyaşlı rehabilitasyonu

Bu makale 6 Temmuz 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Fzt. Adem Koyuncu

Avrupa’daki 5 yıllık lisans eğitiminden ve akabinde aldığı mesleki özel eğitimlerden sonra Türkiye’ye dönüş yaptı. Üniversite eğitiminin ardından Dry Needling, YNSA Yamamoto Scalp  Acupuncture, Myopuncture ardından Chiropractic ve Manuel Terapi üzerine yaklaşık 2 senelik eğitimden geçti. Tüm bu eğitim süreçleri sonrası avrupada stajlarını tamamladıktan sonra sağlıklı bir yarına ihtiyaç duyan bireylerin hayat kalitelerini artırmak için ülkesine döndü. Türkiye’nin Antalya kentinde Pi Medical Care  Manuel Terapi Merkezin’de danışan kabulüne ve terapilere  devam etmektedir. Aynı zamanda  farklı ülkelerden birçok danışanlarına internet üzerinden online fizyoterapi ve egzersiz danışmanlığı yapmaktadır. 15/03/2023 tarihinden itibaren Kenya Futbol Fedarasyonu ile anlaşmalı olarak Kenya Ulusal Futbol A Takımı Resmî Fizyoterapistliği görevini yü ...

Fzt. Adem Koyuncu
Fzt. Adem Koyuncu
Antalya - Fizyoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube