Kepçe kulak ameliyatları hakkında bilmeniz gerekenler

Kepçe kulak ameliyatları hakkında bilmeniz gerekenler

Kepçe kulak deformitesi, kulak kepçesinin kafadan olması gerekenden daha açıkta yerleşmesi ile karakterizedir. Bu kulak kepçesi kıkırdağının aşırı gelişmiş olmasına veya kıkırdaktaki açıların yetersiz oluşuna veya bu iki durumun kombinasyonuna bağlıdır.

Kepçe kulak deformitesi düzeltiminde kıkırdaklar zayıflatılıp istenen kıvrımların ortaya çıkması için sütürler ile desteklenir. Gerekirse aşırı gelişmiş olan kıkırdaklardan eksizyonlar da yapılabilmektedir.

Bu ameliyat genellikle 6 yaşından sonra okul öncesi dönemde yapılması önerilse de her yaşta yapılabilmektedir.

Ameliyat Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Bu ameliyatı 6 yaşından büyük, genel sağlık durumu elverişli her hasta olabilmektedir.          18 yaş altında kişinin genel sağlık durumu yeterli ise ebeveynlerin rızası altında bu ameliyatlar yapılabilmektedir.

Bu ameliyat genel veya lokal anestezi altında yapılabilir. Kişisel tercihim çocuk yaş grubunda genel anesteziden yanadır, çünkü; bu hasta için çok daha konforludur.

Hastanede en fazla bir gün kalınmaktadır.

Ameliyat sonrası 3 hafta tüm gün sonraki 3 hafta sadece geceleri olmak üzere, toplam 6 hafta süre ile, kulaklarınıza özel bir bant uygulaması yapılmalıdır.

Pansumanlar ameliyat sonrası ilk gün sonrasında ise 5-7. Günde yapılmaktadır.

Her hastada belirli düzeylerde şişlik ve morarmalar olmaktadır. Bunlar 7-10 gün içinde hızla düzelmektedir. 

Sosyal ve iş hayatınıza 12-15 gün içinde rahatlıkla geri dönebilmektesiniz.

Bu makale 27 Mayıs 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Teoman Eskitaşcıoğlu

Prof. Dr. Teoman Eskitaşçıoğlu, 1972 yılında Van'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1989 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1995 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 1996 - 2002 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. Mezuniyetinin ardından Aynı yıl Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmalarına devam etmiştir. 2003 yılında EÜTF Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalında Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başlamış, 2005 yılında Öğretim Üyesi (Yard. Doç. Dr.) kadrosuna atanmış 2010 yılından itibaren de yine aynı kurumda Doç.Dr. kadrosu ile Öğretim Üyeliğine devam etmekte olan Prof. Dr. Teoman Eskitaşçıoğlu, me ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Kepçe kulak estetiği
Prof. Dr. Teoman Eskitaşcıoğlu
Prof. Dr. Teoman Eskitaşcıoğlu
Kayseri - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube