Kalpte üfürüm ilk bulgu olabilir

Doğumsal kalp hastalıkları, bazen sessiz ve çok yavaş ilerleyebilir. Bu nedenle, yetişkin yaşa gelmiş doğumsal kalp hastalıklı insan sayısı az değildir. *ASD, VSD, PDA, PFO ve Aort Koarktasyonu başlıca doğumsal kalp hastalıklarındandır. *Çok dikkatli bir şekilde yapılan Ekokardiyografi teşhis için yeterli olabilir. *Kalpte üfürüm yanında, nefes darlığı, morarma ve çabuk yorulma diğer önemli bulgulardır. *Doğumsal kalp hastalığı ihmale gelmez.

Kalpte üfürüm ilk bulgu olabilir


Doğumsal kalp hastalıkları, bazen sessiz ve çok yavaş ilerleyebilir. Bu nedenle, yetişkin yaşa gelmiş doğumsal kalp hastalıklı insan sayısı az değildir. 

*ASD, VSD, PDA, PFO ve Aort Koarktasyonu başlıca doğumsal kalp hastalıklarındandır.

*Çok dikkatli bir şekilde yapılan Ekokardiyografi teşhis için yeterli olabilir.

*Kalpte üfürüm yanında, nefes darlığı, morarma ve çabuk yorulma diğer önemli bulgulardır.

*Doğumsal kalp hastalığı ihmale gelmez.

Bu makale 10 Mayıs 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Ramazan Akdemir

1970'de Muğla, Köyceğiz'de doğdu. Ege Üniversitesi, Tıp Fakültesi'nden 1995 yılında mezun oldu ve Tıp Doktoru oldu. 2001 yılında Koşuyolu Kalp-Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanlığını tamamladı. Aynı yıl Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Düzce Tıp Fakültesi, Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda Yard. Doç. Dr. kadrosuna atandı. 2005 yılında doçent oldu. 2005-2011 yılları arasında Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniğini kurdu. 2009 yılında Trabzon Ahi Evren Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kurucu baştabibi olarak, 88. madde ile atandı. Medline, sci, sci-expanded kapsamlı 200 ü geçen sayıda bilimsel makalede ismi ve bu makalelere yapılmış 10.000 in üzerinde atıf bulunmaktadır. 2006 yılında, Ekokardiyografi alanında yayınlanmış en iyi bilimsel araştırmalara veri ...

Prof. Dr. Ramazan Akdemir
Prof. Dr. Ramazan Akdemir
Sakarya - Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube