Eger gebelik kriz ise, gebelik yardım ve danışmanlık hizmetleri

Eger gebelik kriz ise, gebelik yardım ve danışmanlık hizmetleri

Eğer hamile iseniz ve nereden yardım alacağınızı bilmiyorsanız bu durumda yalnız değilsiniz. Dünyada birçok kadında aynı ikilemin içinde bulunmuştur bu nedenle korkmuş ve şaşkın olabilir. Bu çok normal duygu hali içerisindeyken biz size hamileğiniz hakkında önemli kararlar almak için gereken bilgiyi vermek için buradayız Gebelik testi pozitif ve bu durum sizin için dünyada her şeyin tükendiği bir an ise ozaman bir dakika durun ve durumunuzu değerlendirin sağlıklı karar almamız gereken şu anda size karar almadan önce zaman bize zaman ayırmanızı profosyonel sağlıklı hizmet almanızı tavsiye ediyoruz..

İçinde bulunduğunuz ruh hali: korkmuş, endişeli veya boğulmuşluk hissi olabilir. Kendinizi iyi hissetmiyorsanız üzerinizde karar verme baskısı varsa ve bu durumda kendinizi yalnız hissediyorsanız.İki uçlu zor yolculuğunuzda kürtaj veya doğum seçeneklerinde hayallerinizi umutlarınızı veya planlarınızı beraber psikolojik danışman ve ekibimizle beraber değerlendirelim. Bizim için ve sizin için en doğrusu sağlıklı aile planlaması hizmetleri ve bilgilendirilmektir. Kliniğimiz kontraseptifler danışma ve reçeteler gebelik kontrolü, doğum ve acil kriz sorunlarını çözen içeren bir sağlık merkezidir.

Gebelik Yardım da danışmanlık hizmeti veriyoruz ekibimiz size yardımcı olmak için eğitildi. Bu zor ve stresli bir anınızda sizinleyiz

Gebelik Yardım paketimiz :

o Ücretsiz idrarda Gebelik testi

o Danışma

o Bilgi ve Tavsiyeler

o Psikolojik destek

o Aile planması uygulamalarında bilgi ve ilaç yardımı

Tüm hizmetlerimizin tamamen mahrem ve kişiye özel olduğunu bunun yasalar tarafından korunduğunu vurguluyoruz.

KADIN NEDEN KÜRTAJ OLUR

Kadınlar için hiçbir zaman neden ne olursa olsun kürtaj yönünde alınmış bir karar oldukça güç alınmıştır . Bazen gebelik kendisi tarafından seçilmiş birinden değildir. Ensest ya da cinsel taciz veya tecavüz sonucu hamile kadınlara azımsanmayacak kadar sık rastlanabilir ki bu durumda kadın sıklıkla tahliye yolunu seçecektir. Bu kadınlar bedenlerinin ihlal edildiğini düşünce ve belleklerinde doğum yoluyla yaşamak zorunda istemiyorlar. Çünkü bebekle başlayacak ve yaşayacak bu düşünceyi tüm ömür boyu hisetmek oldukça ağırdır.

Zaman zaman da kadınlar ne duygusal ne de zihinsel olarak anne olmaya hazır olmadığı için kürtaj olmayı tercih ediyorlar. Ebeveynlik kimliğine girilmesi gebelik planlanmış bile olsa korkutucu veya yıldırıcı bir görev gibi algılanabiliyor. Bazen neden eğitim olabiliyor bu durumda kadın hamile bir anne veya eğitimli bir anne adayı olmak arasında seçim yapmak zorunda kalabiliyor ki bu durum ,üniversite gençliğindeki genç kadınlar arasında yaygındır. Çoğu genç kadın uygun bir eğitim olmadan hem anne ve bebek bakımı hemde iş bulmanın son derece zor olduğunun bilincindedir.

Öte yandan mutlu ve bebeği isteyen hamile kadın bebeğin sağlıksız olması olması nedeniyle kürtaj kararı ile karşı karşıya kalabilir. Bu genellikle şu şekilde açıklanabilir, zamanında doğması beklense bile çocuğun normal bir hayatı ciddi anormallikleri nedeniyle yaşaması mümkün olmayacak olan fetusleri tarifler.

Gebelik planlı ve çok isteniyor ancak bir anda bazen açıklanabilir bazen bilinmeyen nedenlerle düşük ile sonlanabilir. Bu durumda rahim içindeki gebelik materyalinin boşaltılması amacıyla küretaj uygulanır

KONTRASEPSİYON (KORUNMA) İÇİN  HANGİ YÖNTEM?

There are many methods of contraception to choose from and it is worth taking the time to find out more about each one so that you can choose contraception that suits you. Kontrasepsiyon(korunma) için kullanılacak  pek çok yöntem mevcut.Bunlardan hangisi  size uygun doğum kontrolü , Bu soruyu doğru cevaplamak için  her biri hakkında daha fazla bilgi edinmelisiniz.Burada zaman ayırdığınıza değer bilgiler bulacaksınız.

There are two methods of contraception specifically for men – the male condom and male sterilisation – and 13 for women. Erkekler için özel olarak korunma için iki yöntem vardır  yani  prezervatif  veya  erkek sterilizasyonu(vazektomi) kadınlar için ise  13 korunma metodu mevcuttur. Buradan kadınların sorumluluğu daha fazla olabiliyor sonucuna ulaşabiliyoruz.

You can find more detailed information about each method on this website. Bu web sitesindeki her yöntem hakkında ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz. You can also talk through the different methods with a doctor or nurse or call the FPA helpline. Eğer hemşire veya doktorunuz  yöntemleri farklı bir zamanda konuşmak isterseniz randevu ile bize ulaşabilirsiniz.

Some of the things you might want to think about are: Sevgili okuyucum önce şu soruları cevaplayalım:

whether you (or a partner) want to become pregnant fairly soon, many years away or not at all (Eş ile) hamile kalmayı istediğin zaman ; oldukça yakında, uzun yıllar uzak ya da hiç

how you (and a partner) want contraception to suit your lifestyle (Eş ile) yaşam tarzınıza en  uygun kontrasepsiyon  nedir ? nasıl istiyorum?

whether you (or a partner) want to use the method every day, every time you have sex or less often. (Eş ile), Ne sıklıkla sex yapıyoruz? her gün, sık sık seks ya da daha az olması her zaman aynı  yöntemini kullanmak isteyip istemediğinizi belirler .

Your answers should influence your decision about what contraception to use. Soruların cevapları kontraseptif kullanımı hakkında kararınızı etkileyecektir. They will also change over the years as your lifestyle and relationships do. Yaşam tarzı ve ilişkiler gibi  kavramlarda yıllar içinde  içinde değişebileceği için kontraseptif  tercihlerinizi etkileyebilir. Bu nedenle tüm yöntemleri tanıyalım değerli okurlarım.

AİLE PLANLAMASI YÖNTEMLERİNDE REHBERLİK HİZMETLERİ:

Aile planlaması yöntemlerinin amacı  hastalar  için mevcut bilimsel bulgular ışığında seçimler sunarak kontraseptif kullanımı ile ilgili daha etkili ve daha güvenli seçenekler oluşturmaktır. Bu seçeneklerin sunumu hizmet  kalitesini ve erişimi geliştirmek için güncelleştirilebilir.

Degerli okuyucu  küçük bilgilerle başlamak istiyorum. Kontraseptifler hizmet pazarına sunulmadan önce iki grup çalışması sözkonusudur  Bir grup kontraseptif yöntemler hakkında temel biyomedikal soruları yanıtlarken (Teknik Rehberlik / Yeterlilik Çalışma Grubu maksimize Erişim ve Kalite girişimi, Uluslararası Kalkınma, ortak bir çaba ve diğer uzmanlardan oluşan bir parçasıdır). Diğer grup ise  rehberlik hizmeti sağlar ki bu grup hekim veya sağlık çalışanlarından oluşur  bu yolla kim hangi yolla kontraseptif yöntem kullanabilir veya  kim  için hangi tıbbi kriterlere göre  önerilmektedir gibi sorular yanıtlanır. Öneriler Dünya Sağlık Örgütü / Aile Planlaması ve Nüfus Birimi tarafından desteklenen verılere dayanmaktadır. Genel olarak hastaya yapılan rehberlik hizmetlerinde aile planması yöntemleri ve  başlamak için hangi  zamanını uygunluğu ,uygun kullanma şekilleri ve  korunma   yöntemleri arasında en  fazla seçeneği sunmak için yardımcı olunur. Rehberlik hizmeti alan hastalar  seçtikleri yöntemleri nasıl  kullanacağını bilir  yan etkileri ile başa çıkmak için hizmet veren ekibe  yardımcı olur. Bizler rehberlik hizmeti vererek hasta dostu yaklaşım programları ile hizmet kalitesini en üst düzeye çıkarmayı ve kolay bilimsel tabanlı  erişim uygulamaları sağlayarak sizin ihtiyaçlarınıza  uygun hale getirmeyi amaçlıyoruz.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç

Merhaba ben Sevtap Hamdemir Kılıç, 1970 kayseri doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Ankara’da tamamladım. 1986-1992 Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde tıp eğitimi tamamladım. Hemen ardından 1997 yılında Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğum hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlık Eğitimimi tamamlayarak uzman hekim olarak göreve başladım. 2004 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji Embryoloji Anabilim Dalında Embryoloji alanında doktora eğitimimi tamamladım. Bu yolla tüp bebek uygulamaları ve gelişimi konusunda binlerce hastaya faydalı olabilme şansım oldu. Sağlık Bakanlığı Yardımcı Üreme Teknikleri Sertikasyon Programlarını hem kadın hastalıkları ve doğum hemde tüp bebek labratuvar (Embryoloji-Androloji) uygulamalarında her iki  eğitim programınıda  tamamladım ve bu nedenle ZTB tüp bebek laboratuvarı ...

Etiketler
Aile planlamasi yöntemlerinde rehberlik hizmetleri
Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç
Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç
Ankara - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube