Varis yarası nasıl geçer

Varis yarası nasıl geçer

Varis Ülseri İçin PRP Tedavisi
Doktorlardan sürekli duymaya alışkın olduğunuz bir kelime “Erken Teşhis” bunun önemini görebileceğiniz hastalıklardan biride Varis olup, erken teşhis ile tedavisi daha kolay, daha kısa sürede ve daha az masraflı olduğunu söyleyebilirim. Bir çok insan maalesef erken teşhisi önemsemediği gibi, erken tedaviyede önemsemeyerek bazen içinden çıkılması güç sorunlara neden olmaktadır. Onlardan biride Varis Ülseri dediğimiz bacaklarda iyileşmesi zor yaralardır.

Varis Ülseri Nedir, Neden Olur?

Dilerseniz birazcık varis hastalığının ilk başlarına gidelim. Çalışma hayatı yada genetik nedenlerle oluşan varis aslında damarlarda fonksiyon bozukluğu ile ortaya çıkmaktadır. Kirli kanı kalbe taşıyan toplardamarlardaki kapakcıkların bozulması ile ortaya çıkan damarlarda kan birikimi ve gölleşme basınç ile birlikte damarların genişlemesi haline gelmektedir. Bu genişleme sürekli devam etmesi nedeniyle cilt dışına taşmaktadır. Öyleki çıplak gözle ilerden bile bakıldığında kişide varis olduğu anlaşılır. Bu süreçte önlem almayan, tedavi olmayan isanlarda ağrı, sızlanma, kaşıntı ve en önemlisi kanamalar görülür. Bu kanamalar ilerleyen süreçte damar çatlaması dediğimiz soruna neden olur.

Damar çatmalası kişinin bacaklarında yaralara neden olmaktadır. Bu yaralar ortaya çıktığı alanda iyileşmediği gibi aynı zamanda cildin alt kısmı ve çevresini çürütecek düzeydedir. Öyleki bu çürüme o damarın yok olmasına neden olmaktadır. Yani o damarın artık kalp ile bağlantısı kesileceği için maalesef taze kan gelmeyeceğinden her türlü riske açık hale gelecektir. Bir zaman sonra oluşan bu yaralar sizin yürümenizi engeller hale gelecektir.

Varis Ülseri Tedavi Edilir mi?

Varis tedavisi denince ilk akla gelen sağlık merkezlerinden biri olan Medical Art özellikle geliştirdiği ameliyatsız varis tedavi yöntemleri ile hastaların gönlünü kazanırken sürekli geliştirdiği teknolojisi ile dünyanın dikkatini çekmektedir. Son olarak varis ülseri için geliştirdiği PRP tedavisi ile ülkemizde çaresiz bir şekilde sağlığına kavuşmayı bekleyenleri sevindirici haberi vermiştir. Klasik tedavilerde aylarca süren oksijen tedavisi uygulanırken Varis Ülseri PRP tedavisi ise hastanın kendi kanından hazırlanan bir karışım ile yaraya direkt olarak hayat verici müdahale yapılmaktadır.

Varis Ülseri PRP Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kısa adı PRP olan (Platelet Rich Plazma) insanlarda hücre yenilenmesi ve yaraların iyileşmesinde en önemli tedavi yöntemleri arasında görülmektedir. Uygulanan yöntemi size özetle aktarayım. Kurumaya yüz tutmuş bir ağaç düşünün, onun yeşermesi için yapılacak en güzel uygulama onu sulamak olacaktır. Bacak yarasının iyileşmesi ise insanların ihtiyacı olan kan ile mümkündür. Çünkü tahrip olan damarlar kan akışı sağlayamadığı için o bölge kansız kalarak çürümüştür. Varis Ülseri PRP tedavisi ise bunu hastadan alınan kanı özel bir cihaz yardımı ile serum haline getirmektedir. Hazırlanan bu serum çok ince bir enjektör (iğne) yardımı ile yara oluşumu olan yerlere enjekte edilmektedir. Hastanın kendi kanı olması nedeniyle kısa bir sürede yaralar kapanmaya başlayacaktır.

Varis Tedavisi İle Devam Edilir

PRP tedavisi uygulanmaya başladığı andan itibaren hücre yenilenmesi olacaktır. Belli bir aşamadan sonra bacak yaralarına neden olan damar genişlemesi yani varisli damarlarda tedavi edilmektedir. Bu durumda hem bacaktaki yaralar, hemde yaraya neden olan varis ortadan kalkacağı için gelecek adına hiç bir risk kalmayacaktır. Op.Dr.atilla KAYA

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Atilla Kaya

Op. Dr. Atilla Kaya, 1961 yılında Malatya’da doğmuştur. İlk, orta ve liseyi Malatya'da bitirerek lisans öncesi eğitimini tamamlamıştı. 1980 yılında üniversitesi sınavını kazanarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini başlamıştır ve lisans eğitimini 1986 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanını almıştır. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda ihtisasını tamamlamıştır. Yandal eğitimini Genel Cerrahin’in alt branşı olan Proktoloji (Hemoroid ve Kıl Dönmesi) alanında yapmıştır. Mardin Nusaybin Akarsu Nahiyesi Sağlık Ocağı, Ankara Gölbaşı Belediye Tabipliği, İstanbul Samatya Hastanesi, Ankara Elmadağ Devlet Hastanesi ve Osmaniye Devlet Hastanesi’nde görev yapmıştır. Op. Dr. Atilla Kaya, birçok hastane ve klinikte çalışmıştır. 2006 yılından itibaren ortağı olduğu Medicalart Cerrahi Kliniği'nde çalışmalarını ...

Etiketler
Varis ülseri nedir
Op. Dr. Atilla Kaya
Op. Dr. Atilla Kaya
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube