Boyun germe

Boyun germe

Yaşlanmayla birlikte boyunda oluşan değişimler nelerdir?

Yaşlanmayla birlikte boyun derisi gevşer ve sarkar. Derinin altındaki kas dokusu da aynı değişikliğe uğradığından boyunda enine ve boyuna katlantılar oluşabilir. Çeneyle boyun arasındaki açı, gençlikte daha diktir. Yaşla birlikte bu açı genişler. Eğer çene altına yağ birikimi de olduysa bu açı daha da genişler ve gerdan oluşur.

Gerdan oluşumu sadece yaşla mı ortaya çıkar?

Şart değil. Bazı kişilerde genç yaşta da çene ve boyun arası açı geniştir. Bu tamamen yapısal bir durumdur. Yaşı ileri olan bazı insanlarda da boyunda yaşlılık belirtileri olmasına rağmen gerdan görünmez.

Boyun ameliyatlarının yüz gençleştirmedeki önemi nedir?

Yüz, boyun üzerinde yükselen bir yapıdır. Estetik bir bütünlük için birlikte değerlendirilmesi gerekir. Her durumda olmasa bile çoğu zaman birlikte müdahale, alınacak sonucu daha anlamlı kılar. Ancak, nispeten daha genç yaşta, asıl sorunu gerdan bölgesinde olan hastalara, sadece bu bölgeye müdahale ile de başarılı sonuç elde edilebilir.

Gerdan düzeltilmesi için yapılabilecek ameliyatlar nelerdir?

Çeneyle boyun arasındaki açıyı dikleştirmek için genelde iki yöntemden biri seçilir. Bu bölgede yağ birikimi fazlaysa liposuction yapılabilir. Bir diğer yöntem de çenenin hemen altından yapılan 3–4 cm.lik bir kesiyle söz konusu yağların açık yöntemle alınmasıdır. Eğer boyundaki kaslarda gevşeme varsa bu yöntemle kaslara da müdahale ederek gerginleştirmek de mümkün olur.

Boyun germe ameliyatı nasıl yapılır?

Bu ameliyat aslında yüz germe ameliyatının devamı niteliğindedir. Lokal veya genel anestezi tercih edilebilir. Birlikte yapıldıkları takdirde ek kesi gerekmez. Kulak önünden başlayan, kulak memesinin hemen altından kulak arkasına kıvrılan ve oradan da saçlı derinin içine doğru ilerleyen bir kesi yapılır. Cilt altındaki kas dokusu gerginleştirilir, cilt gerdirilerek fazlası çıkarılır ve yeniden şekillendirilir. Aynı seansta, eğer gerekliyse çene altı kesisiyle gerdan bölgesine müdahale etmek de mümkündür. Birlikte müdahaleyle boyunda oluşan

Ancak, nispeten daha genç yaşta, asıl sorunu gerdan bölgesinde olan hastalara, sadece bu bölgeye müdahale ile de başarılı sonuç elde edilebilir.

Gerdan düzeltilmesi için yapılabilecek ameliyatlar nelerdir?

Çeneyle boyun arasındaki açıyı dikleştirmek için genelde iki yöntemden biri seçilir. Bu bölgede yağ birikimi fazlaysa liposuction yapılabilir. Bir diğer yöntem de çenenin hemen altından yapılan 3–4 cm.lik bir kesiyle söz konusu yağların açık yöntemle alınmasıdır. Eğer boyundaki kaslarda gevşeme varsa bu yöntemle kaslara da müdahale ederek gerginleştirmek de mümkün olur.

Boyun germe ameliyatı nasıl yapılır?

Bu ameliyat aslında yüz germe ameliyatının devamı niteliğindedir. Lokal veya genel anestezi tercih edilebilir. Birlikte yapıldıkları takdirde ek kesi gerekmez. Kulak önünden başlayan, kulak memesinin hemen altından kulak arkasına kıvrılan ve oradan da saçlı derinin içine doğru ilerleyen bir kesi yapılır. Cilt altındaki kas dokusu gerginleştirilir, cilt gerdirilerek fazlası çıkarılır ve yeniden şekillendirilir. Aynı seansta, eğer gerekliyse çene altı kesisiyle gerdan bölgesine müdahale etmek de mümkündür. Birlikte müdahaleyle boyunda oluşan kıvrımların oldukça etkili şekilde tedavisi mümkündür.

Ameliyat sonrası iyileşme dönemi nasıldır?

Genelde aynı gün eve çıkabilirsiniz. Şiddetli ağrı pek beklenmez, hatta ameliyatın özelliğinden ötürü başlangıçta birkaç hafta süreyle ameliyat bölgesinde his kaybı olur. İlk birkaç gün içinde şişlik ve morarma normaldir. Bu şikâyetleri en azda tutmak için özel bandajlar ve soğuk uygulaması faydalıdır. Genelde iki gün sonra banyo yapılabilir. İlk 5–6 gün içinde şişlik ve morarmalar oldukça geriler, ancak tamamen geçmesi 3 hafta kadar sürebilir. Dikişler 5–7. günlerde alınır ve bu süre içinde işinize dönebilirsiniz.

Ameliyat sonucu oluşabilecek istenmeyen durumlar nelerdir?

Ameliyat alanında kanama görülebilir. Eğer iyileşmeyi bozacak kadar kanama olursa biriken kanı boşaltmak için müdahale gerekebilir. Enfeksiyon nadirdir. Dikiş hatlarında iyileşme gecikmesi ve doku kaybı olursa yara izleri belirgin hale gelebilir.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ömer Buhşem

Op. Dr. Ömer BUHŞEM, 1967 yılında Adana'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1991 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır.  İhtisasına ise, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Plastik Rekonstrüktif Cerrahi eğitimine başladı, ancak öğretim üyesi yetersizliği nedeniyle Estetik-Plastik Cerrahi, El Cerrahisi, Çene Cerrahisi ve Yanık alanlarında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim alarak 2000 yılında Estetik Cerrahi uzmanı ünvanını aldı.  Konur Hastanesindeki SSK anlaşmalı El Cerrahisi ve Plastık Cerrahi çalışmarının ardından 2001 yılında D'estetica Estetik ve Lazer Kliniği'ni kurmuş, Avrupa ve Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Dernekleri üyesidir. İyi derecede İngilizce bilmektedir, evli ve bir kız çocuk babasıdır. Op. ...

Op. Dr. Ömer Buhşem
Op. Dr. Ömer Buhşem
Bursa - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube