Beyinde zihin kuralları doğumdaki rolü

Beyinde zihin kuralları doğumdaki rolü

BEYİNDE ZİHİN KURALLARI DOĞUMDAKİ KULLANIMI

Kural 1: Zihin o anda sadece bir düşünceyi akılda tutabilir.
Birbirine zıt düşünceler aynı anda akılda tutulamazlar; bu yüzden pozitif telkinler pozitif sonuçlar yaratır. Kişi olmasını arzu ettiği düşüncelere odaklanmalıdır. Bir şeyin imkansız olduğuna inanırsanız, aklınız bunun neden imkansız olduğunu size ispatlamak üzere çalışmaya başlar. Ama bir şeyi yapabileceğinize inandığınızda, gerçekten inandığınızda, aklınız yapmak üzere çözümler bulma konusunda size yardım etmek için çalışmaya başlar.
Gebelik eğitimine etkileri: Hamile kadın doğumla ilgili tüm duygu ve düşünceleri engelleyerek sadece pozitif düşüncelere odaklanır. Bu onu gelecekte pozitif sonuçlara hazırlar. Bütün negatif düşüncelerin geride bırakılması ve negatif enerjilerin bugüne yansıtılmaması hayati derecede önemlidir. Eğer yan etkili, zor bir doğumun yeniden yaşanması istenmiyorsa bu konuda hiçbir konuşmaya girilmemeli ve düşünülmemelidir. Aynı şekilde yakın çevremizden bize doğumla ilgili negatif hikayelerin anlatılması engellenmelidir.

Kural 2: Gerçekler her zaman düşünceleri izler.
Kişinin içinde ya da dışında odaklandığı şeylerin olma ihtimali yüksektir. Kişi söylediklerine ulaşır. Bir şeye hedeflendiğinizde ona ulaşırsınız.
Gebelik eğitimine etkileri: Zihninizdeki hayaller, düşünceler hafızaya alınır ve bilinçaltı bunların gerçekleşmesi için elinden geleni yapar. Pozitif düşünceler ve doğum planlarını hafızaya almanız sağlıklı bir doğuma doğru sizi hazırlar. Ters gidecek şeyleri sürekli zihninizde yargılamanız da aynı etkiyle bilinçaltınızın bunları gerçekleşmeye yönelik çalışmasına neden olur. Bu yüzden gebe eğitiminde komplikasyonlardan bahsedilmez. Bunun yerine doktora başvurmanız gerekecek özel durumlar size anlatılır.

Kural 3: Her düşünce veya duygu bedende fiziksel bir reaksiyon oluşturur.
Bilinçaltında açığa düşünceler bedende fiziksel cevaplara neden olur. Bu yüzden belli bir zaman diliminde şartlı düşüncelerimizle kendi sağlığımızı veya hastalığımızı etkileyebiliriz. Kendimizle ilgili negatif düşünceler bedenimizde yarattığı fiziksel etkilerle sağlığımızı yavaş yavaş bozar. BENZER BENZERİ ÇEKER. Bu yüzden stres stresi, mutluluk mutluluğu çeker. Zengin gittikçe zenginleşir, fakir gittikçe fakirleşir.
Hamile eğitiminde etkileri: Bu kural hamile eğitiminde annelerimizi en fazla etkileyen kuraldır. Doğumla ilgili korkular bedende kaç-dövüş-kal cevabını oluşturur. Korku ve stres sonrası bedende salgılanan hormonlar gevşeme yerine bedende kasılma yaratır. Beden kendisiyle savaşmaya başlar.

Kural 4: Bilinçaltına yönelik yeni düşünceler her zaman daha güçlüdür ve özellikle eski düşünceyle çelişkiliyse eski düşünceleri bastırır.
Sorgulamayan bir bilgisayar gibi çalışan bilinçaltı gerçek ve hayal arasındaki farkı algılayamaz. Eğer hayal kurulan düşünce kişinin yararınaysa, doğru ya da yanlış olduğuna bakmadan bilinçaltı bunu kabullenir.
Hamile eğitimine etkiler: Doğum sırasında sağlık personelinin tüm otoritesi ile yaptığı müdahale önerileri zaten yatkınlığı olan anne adayları tarafından çok kolay kabullenilir. Bu müdahalelerin daha önceki istekleri ile çelişmesi sonucu değiştirmez. Bu yüzden çiftler eğitimlerinde doğum sırasındaki öneri ve müdahaleleri sorgulayabilmeleri konusunda detaylı bilgi alırlar. Sorgulayarak verdikleri kararlar sonrasında hayal kırıklığı daha az yaşanır.

Kural 5: Düşünce bir kez kabul edildikten sonra her benzer düşüncede davranışlar gittikçe kolaylaşır. Düşünce bir kez tetiklenirse benzer düşünceler çok daha kolay kabul edilir. Örneğin bir çocuk saldırgan bir köpek tarafından korkutulursa, korkmasına gerek bir davranış olmasa da bütün köpeklerden korkacaktır.
Hamile eğitimine etkileri: Hamile bir kadın doğumun kolay olduğunu bir kez kabul ederse, sadece içindeki doğum dürtülerini kullanıp bedenine güvenerek kolay bir doğum yapabileceğine de inanır. Çalışmalarla bu duygusu gittikçe güçlenir. Ancak tersi de doğrudur. Komplikasyonların ve negatif doğum hikayelerinin konuşulmasıyla doğum hakkındaki korkuları tetiklendikçe kendini normal doğum önerilerine yavaş yavaş kapatır. Tekrarlanan duygusal reaksiyonu şartlı reflekse dönüşür.

Kural 6: Düşünce bilinçaltı tarafından kabul edildiğinde, yenisiyle yer değiştirene kadar orada takılı kalır.
Bilinçaltındaki kabul edilmiş düşünce açığa çıkarılıp, yerine yeni düşünce konmadığı sürece kişi bu düşüncenin etkisi altında kalmaya devam edecektir. 
Hamile eğitimine etkisi: Hamile eğitimine gelen kadının zihnindeki doğumla ilgili negatif düşünceler yavaş yavaş bilin düzeyine gelerek, eğiticinin yardımıyla pozitif düşüncelerle yer değiştirir. Doğumla ilgili pozitif düşünceler hakimiyet kazandıkça kadın artık doğal bir doğum için hazırdır.

Kelimeler ve duygular düşünceleri yaratır,
Duygular inançları yaratır,
İnançlar davranışları yönlendirir,
Davranışlar başarı ya da başarısızlığımızın nedenleridir.

Op.Dr. Ali Ata ÖZDEMİR 
Kadın Doğum Uzmanı
Keskesiz Doğum Eğitmeni
Hypnobirthing Eğitmeni

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ali Ata Özdemir

Op. Dr. Ali Ata ÖZDEMİR, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Ankara Etlik Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim Hastanesi'nde ihtisasını alarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. Op. Dr. Ali Ata ÖZDEMİR, Ege Üniversitesi'nde Tüp Bebek - Doğal Doğum - Suda Doğum Eğitmeni - Cinsel Terapist olarak görev yapmıştır. 4 Boyutlu Ultrason, Renkli Doppler Obstetrik Ultrason sertifikası sahibidir. İzmir Tepecik Kadın Hastalıkları ve Doğum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Depertmanı'nda 1.5 sene, Riskli Gebelik - Perinatoloji Depertmanı'nda 2 sene, Endoskopi - Histeroskopi - Kolposkopi Depertmanı'nda 1.5 sene, Jinekoloji Depertmanı'nda 2 yıl, İnfertilite - Menopoz Depertmanı'nda 1.5 sene görev yapmıştır. Op. Dr. Ali Ata ÖZDEMİR, T.C Sağlık Bakanlığı onaylı Laparoskopi Ser ...

Etiketler
Beyinde zihin kurallari
Op. Dr. Ali Ata Özdemir
Op. Dr. Ali Ata Özdemir
İzmir - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube