Perinatoloji - Riskli Gebelikler - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Doğum kontrol hapları arası geçiş

Merhaba Başak hanım ;Eşim 21 yaşında ilk kez yazz hapa başladı doktorumuzun önerisi ile bu ay adetin 4. günü Beraberinde Cipralex de kullanıyor.Hastanedeki diğer doktor kutu bittikten sonra 4 gün ara verip desolett veya microgynon hapına başlasın dedi antideprasan etikisini düşürür bu haplar daah etkili demiş. Herkes farklı bir şey söylüyor doğrsuun sizden öğrenelim dedik. Desolett yada microgoynon a geçmeli miyiz? Geçmeliysek 24+ 4 deki (beyaz hapları)n mı bitirmesini beklemeliyiz ? yoksa; 28. hapı aldıktan sonra ek 4 gün daha mı beklememiz gerek? Bu 2. kutu olacak . Gebelikten tam koruma sağlanır mı bu kutunun ilk hapından itibaren? Saygılar.Teşekkür ediyorum şimdiden cevabınız için Başak hanım.

28 Ekim 2020 22:07
Prof. Dr. Başak Baksu Doktora Sor

Prof. Dr. Başak Baksu tarafından cevaplandı.

Sperm ömrü

Merhaba hocam size bir sorum olacak cevap verirseniz çok mutlu olurum. Hocam klozete atılan spremin şifona basmana ragmen gitmediğini, orada yuva yapıp ürediğini ve sıçrama esnasında gebe bırakabikeceğini duydum ve çok etkilendim böyle bir gerçeklik var mı sperm klozette yaşamaya devam edebilir mi ve şifona rağman orada doğurganlık özelliğini yaşatabilir bu mümkün mü

6 Ekim 2020 00:54
Prof. Dr. Başak Baksu Doktora Sor

Prof. Dr. Başak Baksu tarafından cevaplandı.

Ertesi gün hapı

Hocam merhaba 14 Mart’ta korumalı ilişkiye girdiğimiz halde olumsuzluk sonucu aksilik yaşadık. 8 saat içerisinde ella ertesi gün hapı kullandım. Adetime şuan 14 gün var. Ve yumurtama dönemime 5 gün varken yaşadığımı sonrasında farkettim. Haptan sonra sadece duygusal değişimler ve halsizlik hissettim. Hamile kalma riskim var mıdır?

18 Mart 2020 11:51
Prof. Dr. Başak Baksu Doktora Sor

Prof. Dr. Başak Baksu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube