Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Duruş bozukluğu nedeniyle bel ve boyun ağrısı

Merhaba. Ben 20 yaşındayım ve yaklaşık 5 senedir duruş bozukluğu nedeniyle bel ve boyun ağrısı çekiyorum. Dik durmak canımı acıtıyor, dışarıda 1 saat yürüdüğümde bel ağrım katlanılamaz hale geliyor. Çeşitli sebeblerden dolayı tüm gün laptop başında oturmam gerekiyor, bu da belimden çok boynumu inanılmaz ağrıtıyor ve bu ağrı üç gün boyunca geçmiyor. Duruş egzersizleri yapmayı denedim ancak pek bir faydasını göremedim ve dik duruş korsesi kullanıyorum ama o da kalıcı bir etki göstermiyor. 3 kere doktora gittim, ikisinde eğik olduğumu, dik durmaya çalışmamı söyleyip geçtiler, ağrım için ilaç vermeyi geçelim, yapabileceğim hareketlerden bile bahsetmediler. Diğeri de, tam hatırlamıyorum ama, B ya da D vitamini yazmıştı, onu da kullandım ve yine ...

14 Mayıs 2021 01:31
Op. Dr. Engin Kesgin Doktora Sor

Op. Dr. Engin Kesgin tarafından cevaplandı.

Eklem ağrısııı

1,5 yaşında iki taraflı kalça çıkığı ameliyatı oldum Geçtiğimiz Haziran ayına kadar hiçbir sıkıntım yoktu ağrılarım başladı labrum yırtığı dolayısıyla Ağustos ayında ameliyat oldum fakat ağrılarım geçmedi hatta arttı bu yüzden hastaneye gittim koksa valga teşhisi kondu güvenemeyip başka hastanelere gittim emar çekildim emarımda her iki tarafta koksa valga çıktı eklem mesafelerinde daralma ve kemik iliği ödemi çıktı ameliyat olmalımıyım ne yapmam lazım ? İleride sıkıntı yaşarmıyım ?

3 Aralık 2016 22:06
Op. Dr. Engin Kesgin Doktora Sor

Op. Dr. Engin Kesgin tarafından cevaplandı.

MR sonucu..

Merhaba hocam Mr girdimde sonuçlarda söyle yazıyor Teknik: Sagittal T1 aksiyal T2 koronal ve aksiyal Spır Tibiofemorel eklem aralık ilişki tabidir Tibiofemoral eklem kıkırdak kalınlıgna tabidir Patella lateral fasetiyle femurlar eklem yapmaktadır Patellofemoral eklem kıkırdak kalınlığı tabiidir Tibiofemorel eklem sıvısı artmıştır Medial menisküs posterior hornda grade II dejenerasyon izlendi Lateral menisküs posterior hornu tabiidir Posterior krusiat ve kollateral ligamanların trase kontur ve sinyal intensiteleri tabiidir ACL kalın ve sinyalli izlendi (interstisyel rüptür) size zahmet yorumlayıp tedavisi söyler misiniz şimdiden teşekkür ederim hocam..

2 Ağustos 2016 19:09
Op. Dr. Engin Kesgin Doktora Sor

Op. Dr. Engin Kesgin tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube