Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Fibula agenezi

Hocam merhaba. Hamileyim ve doğum bir haftaya kadar inşallah. Bebek sağ bacakta Fibula yok, ayak 4 parmak. Doğar doğmaz tedaviye başlamak istiyorum. Ama en güvenilir bu konuda en tecrübeli çocuk ortopedistlerden araştırdım ama bulamadım. Bana tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı acaba?? Şimdiden teşekkürler..

7 Nisan 2016 06:47
Prof. Dr. Alper Gökçe Doktora Sor

Prof. Dr. Alper Gökçe tarafından cevaplandı.

K. Fibula agenezi

Hocam Allah razı olsun son cümlenize çok ihtiyacım vardı. Evlat katili olmayı düşünmedim hiç. Sadece bacaklar eşitlenirse ve ayak fonksiyonel halde olursa sorunsuz yürüyebilir mi? Amputasyon kesinlikle istemiyorum. Buna mecbur kalır mıyım. Allah razı olsun.

7 Kasım 2015 09:48
Prof. Dr. Alper Gökçe Doktora Sor

Prof. Dr. Alper Gökçe tarafından cevaplandı.

Doğuştan Fibula yokluğu

Hocam merhaba. 15 haftalık hamileyim, erkek Bebek ve dün bebeğin sağ ayağında fibulayı eksik, tibianın dışa dönük büyüdüğünü farkettiler. Sol bacak normal ve daha uzun. Femur şu an için ikisi aynı dediler. İlk oğlumda hiç bi sorun yok. Bu sporadik bi durum dedi bir Prof. Şimdi hocam bu çocuk doğar doğmaz tedaviye başlasak, ne gerekiyorsa yapsak. Bu çocuk hiç bir zaman yürüyemez mi? Yürüse bile çok mu sorunlu yürür. Normal, sorunsuz yürüme ihtimali var mı? Ekstra bi tavsiyeniz var mı, iki bacağı eşitleme tıbben mümkün mü? Yani sizce çok vahim bi durumla mı karşı karşıyayız. Vakit ayırdığınız için çok teşekkürler.

6 Kasım 2015 09:53
Prof. Dr. Alper Gökçe Doktora Sor

Prof. Dr. Alper Gökçe tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube