Meme Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

memede sertlik ve yanma

merhabalar hocam. sağ memede elime gelen bir sertlik hissediyorum aynı bölgede yanma hissi de var.adet sonrası da bu durum devam ediyor. ultrason için randevu günü bekliyorum şu an. 23yaşındayım bekarım. aile öyküsünde meme kanseri yok. fibrokistik yapıda ya da diğer meme hastalıklarında yanma hissi normal midir bu beni çok endişelendiriyor.

3 Ocak 2023 12:20
Prof. Dr. Beyza Özçınar Doktora Sor

Prof. Dr. Beyza Özçınar tarafından cevaplandı.

Koltukaltı yumuşak hareketli doku

Hocam Merhabalar. Daha önce meme ve koştulaltı ultrasonu çektirmiştir. Onkoloji servisinde staja çıkarken 2021 kasım ayında etkilendim ve çektirmek istemiştim. Koltukaltımda ve göğsümde bir şey çıkmadı doktor öğrencilik hayatımızda bizde de öyle şeyler oldu dedi. Daha sonra ben tesadüfen aylık kendi muayenemi yaparken koltuk altımda kas yoğunluğunun olduğu bölgede elime hareketli yumuşak bir doku geldi. Daha önce orada var mıydı, sonradan mı oluştu bilmiyorum. Fark edeli 3 ay oldu adet dönemlerimde göğüs hasassiyetimin olduğu dönemde sızlıyor 5 10 dakika onun haricinde herhangi bir ağrı sızı hissetmiyorum. Elime gelen doku yaklaşık 2-3 mm civarında hareketli kaygan sürekli doktora gidip muayane olmak istemiyorum. Çok etkilendiğim için staj ...

22 Ağustos 2022 13:50
Prof. Dr. Beyza Özçınar Doktora Sor

Prof. Dr. Beyza Özçınar tarafından cevaplandı.

Sağ göğüste kist

Merhaba hocam, her iki göğsümde de yıllardır çok sayıda basit kistlerim var. Her yıl kontrol oluyordum ancak bu pandemi sebebiyle 2,5 yıldır kontrol yaptırmadım. Adet dönemimde sağ göğsümde ağrı oldu ve ele gelen bir kitle tespit ettim. Genel cerrahiye gittim ultrasona yönlendirdi, sonucumu ekte size iletiyorum. İyi huylu diyor ancak doktorum iyi huylu da olsa belli bir büyüklükte olduğu için almamız lazım dedi. Aile geçmişimde yakın çevremde kanser yok. Radyoloğum mamografi de çektirmemi önerdi, 2 ay sonra tekrar kontrol edelim dedi ancak ameliyat şu aşamada önermem dedi. Sizce ne yapmam gerek?

20 Ocak 2022 10:48
Prof. Dr. Beyza Özçınar Doktora Sor

Prof. Dr. Beyza Özçınar tarafından cevaplandı.

Meme ucu çatlaması

Merhabalar Beyza Hanım. Benim meme başında çatlaklarım var. 6 aylık evliyim hamile değilim. Evlenmeden önce mememde şişlik ve şiddetli ağrı hissettiğim için birde ucunda beyaz yoğurt kesiği gibi akıntı vardı doktora gittim. İçi su dolu kist herkeste olabiliyor dendi.. Fakat meme ucu çatlağından çok rahatsızım bu bir rahatsızlık mıdır ?

25 Eylül 2021 02:06
Prof. Dr. Beyza Özçınar Doktora Sor

Prof. Dr. Beyza Özçınar tarafından cevaplandı.

Memede kitle

Hocam merhaba 22 yaşındayım sol mememde bir kitle hissettim ve hastaneye gittim. Muayene sonucunda Meme ultrasonu önerildi. Doktoruma gösteremiyorum yoğunluktan dolayo İleri bir tarihe randevu alabildim. Sonuç bu şekilde: Bilateral Meme US incelemede ; Bulgular Her iki meme cilt cilt altı ve meme başları doğaldır. Her iki meme fibroglandüler elemanlardan yaş ile uyumlu yoğunluktadır. Sağ memede solid veya kistik lezyon izlenmedi. Sol memede ele gelen şişlik lokalizasyonunda saat 2 hizasında 8x6 mm boyutlarında basit kist ve bunun hemen bitişiğinde 9x8 mm boyutlarında solid hipoekoik lezyon gözlenmektedir. Saat 3 hizasında 6.5x2.5 mm boyutlarında basit kist mevcuttur. Sol memede üst dış kadranda 3-4 mm çapı geçmeyen bir kaç adet daha basit k...

20 Ağustos 2021 14:15
Prof. Dr. Beyza Özçınar Doktora Sor

Prof. Dr. Beyza Özçınar tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube