Klinik Nörofizyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 6 soru cevaplandı.

BEYİN EMARIMIN SONUCUU

Merhaba Doktorum; Beyin Emar sonucumda; Aksiyal planda T2 FSE, FLAIR, T1 sd,DAG Koronal planda T2 FLAIR, sagittal planda T2 frFS sekansları uygulanmaktadır. çıktı ne demek acaba?

1 Mart 2017 16:52
Uzm. Dr. Fuldan Aktaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Fuldan Aktaş tarafından cevaplandı.

unutkanlık için mr sonucu

merhaba hocam mr sonucumda becerileri frontal subkortikal ak maddede t2 ve FLAIR sekanslarinda hiperintens nonspesifik mikroanjiopatik istemik gliotik milimetrik odaklar sağlanmıştır. olarak çıktı başımıza ağrısı ve unutkanlık şikayeti ile 37 yasindayim gittim hocam yardımcı olursanız sevinirim

17 Ocak 2017 03:52
Uzm. Dr. Fuldan Aktaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Fuldan Aktaş tarafından cevaplandı.

Dikkat dağınıklığı

Dikkat dağınıklığı sorunu yaşayan biriyim. Dikkatim dağınık olduğu için karşımdaki insanları net anlayamıyorum zaman zaman. Yine aynı şekilde okuduklarımı ve öğrendiklerimi çok kısa sürede unutuyorum. Ginkgo biloba ya da Ginseng besin desteklerinin zihinsel performansı arttırdığı ne kadar doğrudur? Bu haplardan birini kullanmanın herhangi bir zararı var mıdır? Çok teşekkürler.

9 Aralık 2016 10:54
Uzm. Dr. Fuldan Aktaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Fuldan Aktaş tarafından cevaplandı.

Unutkanlık,dalgınlık

Merhaba. Bende unutkanlık ve dalgınlık var. Ama bu benim ciddi anlamda yaşantımı etkileyecek düzeyde. Mesela bir arkadaşım bişey anlatıyor geçen gün anlatmıştım bunu sana diyor hatta sen de şunları söylemiştin diyor ama ben kesinlikle hatırlayamıyorum. Arkadaşım bana birşeyler anlatıyor ben farkında olmadan biyerlere dalıyorum onu dinleyemiyorum. Ders dinleyemiyorum ders çalışamıyorum. Hiçbirşeye odaklanamıyorum. En ufak birşeyi bile ezberleyemiyorum ve algılamamda da sorunlar var. Normalde çok kolay olan bir konuyu önceki senelerde yaptığım bildiğim bir konuyu sanki hiç bilmiyormuşum yeniden öğreniyormuşum gibi oluyor ve konuyu anlamakta güçlük çekiyorum(matematik). Bunların nedeni ne olabilir?

11 Ocak 2016 00:17
Doç. Dr. Nalan Kayrak Doktora Sor

Doç. Dr. Nalan Kayrak tarafından cevaplandı.

Unutlanlik ve basarisizlik

Hocam ben ygs öğrencisiyim bu sene 2. senem geçen senede hazirlandin bu sene de hazırlanıyorum. Hocaların benden çok memnunlar hatta iyi sonuç alcaz diye emin konusuyolar. Ben bir türlü çalıştıklarımi yansitamiyorum. Sinavlards hep bi iklimde kaliyorum. 5 dk anlatilani unutuyorum. Uzun sayıları falan 3 sn alan görsem aklımda kalıyo ama konularda çalıştıktan sonra unutuyorum. Ancak biseyle bağlantı kurunca aklımda kalıyo . Sizce ne yapmalıyım bu sene aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

22 Aralık 2015 20:32
Doç. Dr. Erdal Eroğlu Doktora Sor

Doç. Dr. Erdal Eroğlu tarafından cevaplandı.

Takdir edilen bir hafızaya sahiptim, unutmaya başladım.

Merhaba Sn. Eroğlu; 22 yaşında bir öğrenciyim. Eskiden beri Türkçe kelimeler haricinde yabancı terimsel sözcükleri, isimleri, numaraları, herhangibir hatırlatıcı ipucu kullanmadan hatırlayabilen, herhangibir diyaloğu aynen ezberleyip söyleyebilen bir hafızaya sahip biri iken, son bir kaç aydır, örneğin dün öğrendiğim bir bilgiyi bugün hatırlayamaz oldum. İleri derece bir unutkanlık yaşamıyorum ama, eskiye nazaran bariz unutkanlıklar yaşamaya başladım. 50 gün sonra ki bir sınavıma, iki ayrı ders için günde 4-7 saat ders çalışarak hazırlanıyorum. Ve sanıyorum, bu unutkanlıklar ders çalışmaya başladığım süre zarfında ortaya çıkmaya başlamıştı. Sebebi bundan ötürü müdür? Yapmam gerekenler nelerdir? Yardımınızı arz ediyorum. Saygılarımla.

4 Haziran 2015 14:40
Doç. Dr. Erdal Eroğlu Doktora Sor

Doç. Dr. Erdal Eroğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube