Diş Protez Uzmanı - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Kanal tedavisi

Merhabalar hocam. Geçtiğimiz haftalarda 4 sene önce yapılan ön üst dişimdeki kanal tedavisini yenilemeye başladık. Dişlerimin arkasında retainer tel mevcut ve pekiştirme tedavisi için şeffaf plak kullanmaktayım. Yapılan geçici dolgunun peşine şeffaf plağı taktım. Şuan sanki geçici dolgu olan tarafta yükseklik hissediyorum fakat bu yükseklik bazen kayboluyor. Diş hekimim geçici dolgudan sonra yükseklik kontrolü için kapat aç yaptı. Acaba bu neyden kaynaklı, gerçekten yükseklik var mı? Var ise nasıl anlayabilirim. Bir sonraki randevum 3 hafta sonra. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.

27 Nisan 2021 01:17
Uzm. Dr. Dt. Serhat Ramoğlu Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Serhat Ramoğlu tarafından cevaplandı.

Diş teli taktırma

Hocam iyi günler. Diş teli takıcaktım. üst dişlerimde yamukluk var. alt dişimde de bir tane çarpık var muane olduğum doktor 2 üst 2 alt olmak üzere 4 dişimin çekileceğini söyledi. Acaba üst 2 yi çekip alta normal tel taksam olur mu. (alt tarafın düz olması önemli değil üst tarafın düzelmesi yeterli)

1 Nisan 2021 21:42
Uzm. Dr. Dt. Serhat Ramoğlu Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Serhat Ramoğlu tarafından cevaplandı.

Ön dişlerimin icin estetik durmasını istiyorum

Merhabalar ön dişlerimde dolgu var bir kac yildir ilk yapildigimda dolgular belli olmuyordu ama şuan kendi dişimden daha koyu ve kötü görünuyorlar dolguların tekrar mı yapılması gerekir? Bir de ondeki bir dişime 3 kez aralıklarla dolgu yapıldı şuan hassasiyet ve ayrılma var dişimde. 17 yaşındayım ve estetik kaygım var ne yapmalıyım?

25 Şubat 2021 22:54
Uzm. Dr. Dt. Serhat Ramoğlu Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Serhat Ramoğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube