Dermatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

saç kepeklenmesi hakkında bilgi almak istiyorum.

merhaba ben 18 yaşındayım saçımda deri dökülmeleri ve kaşıntı oluyo ben ducray kellual ds şampuan aldım onu hangi aralıklarla kulanmalıyım ? hergün saçımı yıkamak saç derimde kepek yaparmı ? bide saçlarım dökülüyo özellikle bi ilaç kulanmaya başladım shen mın diye doktor verdi başlayalı 2 hafta oldu saçlarımda sanki dökülme arttı o ilacın nasıl bi etkisi var yada etkisini ne kadar zamanda gösterir acaba ? saçlarımı hergün yıkıyorum hergün yıkamak ta saç dökermi acaba ? cevabınız için şimdiden teşekkürler ..

23 Aralık 2013 21:43
Uzm. Dr. Hakan Buzoğlu Doktora Sor

Uzm. Dr. Hakan Buzoğlu tarafından cevaplandı.

.....

İyi günler öncelikle kolay gelsin . Bende yanlış locoid kullanımından doktora gitmiştim elmacık kemiklerimin orası yara oluyodu doktor coresatin adlı kremi verdi 1.30 aya yakın kullanıyorum çok şükür hiç tekrarlamadı. Ama şu sıralar saç diplerim hep pul pul oldu doktora gidicem ama gitmeden size sorum olucak doktor bey. Ailede genetik bi dökülme yok cok şükür bu pullanma yada s.dermatit olarak geçiyosa kalıcı sac dökülmesi yada saç dökülmesi yaparmı sizce ? lütfen cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim . :)

22 Aralık 2013 12:18
Uzm. Dr. Hakan Buzoğlu Doktora Sor

Uzm. Dr. Hakan Buzoğlu tarafından cevaplandı.

saç derimde yaralar oluşuyor

yaklaşık 2 yıldır saç derimde yaralanmalar oluşuyor ve çok kaşıntı yapıyor kabuk şeklinde deriler kalkıyor , saçımın önleri ve ensemde oluşurken 2 aydır saç derimin tamamına yayılmış durumda kaşlarımda da aynı problem var. Zeytinyağı , yeşil zeytin yağlı sabun , dalin şampuan kullandım fakat bunlar belirli bir süre fayda etti ve sonra eski haline döndü. Duş aldıktan sonra hemen kaşıntı başlıyor . Ne yapmalıyım ne önerirsiniz .

11 Aralık 2013 10:54
Uzm. Dr. Hakan Buzoğlu Doktora Sor

Uzm. Dr. Hakan Buzoğlu tarafından cevaplandı.

Saç yaraları

Merhabalarr...Annem adına yazıyorum size 37 yaşında... yaklaşık 1.5 ay önce saç diplerinde sarımtırak kalıp gibi yaralar çıktı. Çok kaşıntı yaptığını söylüyor kaşıdıkça pul pul kepek gibi dökülüyor ayrıca yara kabuk gibi kalkıyor altı iltihaplı gibi sulu gözüküyor...1.5 aydır hiç azalma yok saçının ön kısmından çok boyna yakın olan tarafında alt kısımlarda daha fazla var..Çalıştığı için doktora gitme fırsatı bulamıyoruz yardımcı olursanız çok sevinirim...

9 Ekim 2013 22:58
Uzm. Dr. Hakan Buzoğlu Doktora Sor

Uzm. Dr. Hakan Buzoğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube