Çocuk ve Ergen Psikiyatristi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Kreste yemek yememe

Merhabalar kizim 30 aylik kreşe basladi.Basliyali henuz bugun 5 gunu fakat yemekhaneye inmek istemiyormus yemek yemek istemiyormus orda ama bahcede oyun oynarken vs yemegini yiyormus.bu krese alismasinda yemekhaneye inmemesi bi korku gibi okabilecek birseymi yoksa altinda yatan baska nedenler mi olabilir?yardimci olursaniz cok sevinirim kilay gelsin

7 Haziran 2016 15:59
Uzm. Dr. Senem Turan Doktora Sor

Uzm. Dr. Senem Turan tarafından cevaplandı.

aşırı hareketlilik

Sayın hocam öncelikle boyle bir hizmette bulunduğunuz için teşekkürler. benim 3 yaşını bitirmiş bir oğlum var. yanlız son bir kaç aydır aşırı hareketlilik, koltuklara tırmanma ,söz dinlememe, oyuncakları duvarlara atıp kırma eğilimi etraftaki insanlara vurmalar vs...gibi davranışlar mevcut. Bunun yanında bilmediği birşey yok konuşması aklı sankı büyk bir cocuk gibi. hata yaptığında özürde diliyo. Ve son olarak Çok sık hastalanıyor ve yemek yemiyor cok seçici. Artık annesi zorlanmaya başladı zabdetmekte malum ben akşama kadar işteyim. Nasıl bir yol izlememiz gerekir tavsiyeleriniz neler.

25 Şubat 2016 23:37
Uzm. Dr. Senem Turan Doktora Sor

Uzm. Dr. Senem Turan tarafından cevaplandı.

2 bucuk yasında ogluma sıpractın surup verebılır mıyım?

Bugun ogluma sıpractın şurup verdım tavsıye üzerine iştahı acıldı gunlerdır yemek yemiyordu evet ama; bu defada o hyperactıve oglum gıttı cok sakın süreklı yatan bı cocuk oldu.. Budurumda bıraz tuhafıma gıttı onerılerınızı beklıyorum tesekkurler.

20 Eylül 2014 00:14
Uzm. Dr. Senem Turan Doktora Sor

Uzm. Dr. Senem Turan tarafından cevaplandı.

oğlum 2.5 yaşında eline bişey alıp yemedi daha

oğlum 2.5 yaşında yemek yemiyor. artık psikolojik destek almaya karar verdim .önce size sorayım istedim .çocuk yemek çorba deyince kaçıyor ağlama krizlerine giriyor .yaşıtları köfte barbunya yemeği yerken biz hala zorlamayla yediriyoruz..hep problem hep yutmama etrafı batırma..yaşıtlarına göre gelişmiş bir dili var çok uzun cümleler kuruyor geri kalmış çocukta olamaz ;..ben yemek istemiyorum annem bana biberonda bebe bisküvili mama yapacak diyor. başkalarına .tek ve en büyük problem yemek yememe.yardım edin bana izmirdeyim psikolog tavsiyeniz nedir??

7 Temmuz 2014 09:02
Uzm. Dr. Senem Turan Doktora Sor

Uzm. Dr. Senem Turan tarafından cevaplandı.

bebegim gun boyu nerdeyse ac

Sayin hocam, *** *** ** dogumlu bebegim mama ile 2.5ay sagarak anne sutu aldi .sonrasinda ikisinide reddetti .mamayi zorlada olsa verdim ama bugune gelene kadar inanin denemedigim yol kalmadi.simdide yeme sorunumuz var.sabah 7 de 60cc mama.10.30gibi 30 cc sut icine yumurta ekmek peynir.13-14:00arasi yarim kase corba.17 gibi 60cc mama ve sonrasinda 3 saatte bir yine 60cc mama iciyor.suan 9.5kilo ve 75cm .reklamlar cikarsa yedirebiliyorum bazen 6-7saat ac kaldigi oluyor.kani 10 cikti baska sorunu yok.ve 2 hafta once dis cikardi.puturlu yeme sorunumuzu atlatmaya calusiyoruz.ferrum surup ve d3 kullaniyorum.nasil bir beslenme menusu ve saati ayarlayabilirim ve yemek yedirebilirim lutfen bana yardimci olun.tesekkurler.

29 Mart 2014 23:18
Uzm. Dr. Senem Turan Doktora Sor

Uzm. Dr. Senem Turan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube