Çocuk Nefrolojisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

bulanik idrar

Merhaba Doktorum. 6 yasinda kizim var. Kizimin 2 ay once idrari kipkirmiziydi. Tahlil yapildiginda 24 saatlik idrar tahlili kalsiyum *** *** ** araliginda 80 cikmisti. Daha bir suru tahlil yapildi. Sadece kalsiyum degerinin sinirda oldugu soylendi. Balik yagi zinco mega verildi ve suan idrari duzgun kan rengi ve bulaniklik yok artik. Birkac gun once yaptirdigimiz 24 saatlik idrar degeri 120 cikti. Kizim 23 kg. Bu deger kac olmali ve nasil bir yol izlemeliyiz. Bu degerin 100 ile 300 arasi olmasi gerelmez mi? Simdiden cok tesekkur ederim.

4 Ağustos 2016 12:35
Prof. Dr. Osman Dönmez Doktora Sor

Prof. Dr. Osman Dönmez tarafından cevaplandı.

İdrarda kan

Merhaba hocam benim 8 yasindaki oglumda idrarinda kan goruluyor hep gozle hem tahlilde sintigrafi cektirdik ve sintigrafiletde normal gorunuyor hersey ama bi tehsis konulamadi ama genelde cok hareket ettiginde o gun mutlaka kan geliyor idrarinda gozle goruyorum hergun cok hareket ederse nerdeyse geliyor hergun bi kere hocam neyapmam lazim lutfen yardimci olun hatts ben sizinde gormenizi istiyorum.simdiden cok tesekur ederim hocam.

24 Şubat 2016 19:32
Prof. Dr. Osman Dönmez Doktora Sor

Prof. Dr. Osman Dönmez tarafından cevaplandı.

İdrarda eritrosit değeri 5

Hocam merhaba 3 yaş 4 aylık oğlum idrarını yaparken yanma şikayetiyle üroloğa başvurduk,idrar tahlili istedi ve eritrosit değeri 5 çıktı idrar tahlili tekrarı istedi tekrar yaptık bir hafta sonra tekrar 5 çıktı çocuk nefroloji hastanede bulunmadığı için netten biraz araştırdım,bu durumun ciddiyeti ne olabilir?

22 Şubat 2016 11:30
Prof. Dr. Osman Dönmez Doktora Sor

Prof. Dr. Osman Dönmez tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube