Çocuk Nefrolojisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

medüler sünger böbrek

hocam benim oğlum sakarya eğitim araştıma hastanesinde 60 gündür yoğun bakım ünitesinde yatıyor bebek oldukça sorunlu doğdu şimdi onları anlatıp vaktinizi almayım hastanede pediatri nefrolog yok o nedenle nefroloji uzmanı ultrasona bakara çoocuğa medüler sünger böbrek olabşleceğini söyledi bebekte hiper tansiyon var ilaçlarla kontrol altında tutluyor ayrıca karnı çok şiş çok korkuyoruz.birde internet sitelerinden araştırdığım kadarıyla mediler sünger böbrek hipertansiiyona neden olmuyormuş çüünkü iki böbreğşndede kist var ve polikistik olmasından korkuyoruz .sizden ricam beni bu konuda biraz olsun bilgilendirirmisiniz.şimdiden çok teşekkür ediyorum.

25 Nisan 2014 02:22
Prof. Dr. Faruk Öktem Doktora Sor

Prof. Dr. Faruk Öktem tarafından cevaplandı.

Tansiyonum çıkıyor

Öncelikle kolay gelsin doktor bey, 12 yaşındayım Benim tansiyonum max:230/210' a kadar çıkıyor norvasc diye bir kullanıyorum akşam yatarken bir tane içiyorum, 3 gün boyunca holter takıldı uyurken bile sürekli yükselmiş. Kalbime,böbreklerime bakıldı herhangi bir şey görülmedi ama Düzen laboratuvarından aldığımız test; Homovanilik asit(İdrar 24 saat) 2.40 ila 8.70 olması gerekirken 1.88 olarak çıkmış ve Metanefrin ise 0.00 ila 307 arasında olması gerekirken *** *** ** olarak çıktı. Ve ayrıca Nötrofil seviyesi,Kalsiyum seviyesi yükselmiş ve bir de lökosit seviyesi azalmış. Bu neden kaynaklanıyor. Kolay gelsin çok teşekkürler.

28 Ocak 2014 09:27
Prof. Dr. Ali Delibaş Doktora Sor

Prof. Dr. Ali Delibaş tarafından cevaplandı.

doguştan tek böbrekli

Doktor bey benim çocuğum doğuştan tek böbrekli oldugunu tesadüfen öğrendik.Bunun üzerine adana başkent hastanesinde gerekli testler yapıldı tek böbrekli doğduğu kesinleşti ve tonsiyon sorunu olabilir diye 24 saat tansiyonu takip edildi ilk raporda tansiyonun yüksek çıktığı söylendi ve iki ay sonra tekrar kontrol ettiler bu süre zarfında tuz yemesi yasaklandı.Sonraki kontrolde normal olduğu söylendi.Şu an çocuğum 4 yaşında ileriki yıllarda tek böbreğinin sağlık durumunu nasıl takip edeceğiz ve beslenmesi konusunda bize ne önerirsiniz.

16 Kasım 2013 22:59
Prof. Dr. Ali Delibaş Doktora Sor

Prof. Dr. Ali Delibaş tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube