Alerji Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Alerjik reaksiyon

İlk doz biontech olduktan 10 dk sonra dilim şişmeye basladi,acilde hemen serum takıldı,3 saat gözetim altında tutuldum, birkaç gün alerji ilacı kullandıktan sonra normal halime gelebildim, alerjik reaksiyon gösterenlere 2. Dozun vurulmayacagini okudum,aile hekimime sordum önermiyorum 2. Dozu bu durumda dedi. Aile hekimliğinde,asi çadırına ve devlet Hastanesi'ne sordum Sinovac sistem açmadığı için olAmayacagimi, biontech içinde riske giremeyeceklerini söylediler, asım tamamlanmadığı için huzursuzum, nasıl bir yol izlemeliyim?

16 Ağustos 2021 23:13
Prof. Dr. Osman Şener Doktora Sor

Prof. Dr. Osman Şener tarafından cevaplandı.

Alerji Riski

Merhabalar, Daha önce özel bir klinikte geçirdiğim bir operasyon esnasında vücudum antibiyotiğe reaksiyon gösterdi. İşlem bitiminde göğüs ve sırt bölgemde yoğun döküntü meydana geldi. Neyse ki anında müdahale edildi ama daha sonra tekrar alerji riski oluşursa diye doktora ilacın adını sorduğumda bu etken maddeyi içeren ilacı oral yoldan alamayacağımı ve alerji riskinin olmadığını söyledi. Bu durum Covid aşısı için risk oluşturur mu yanıtlayabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

23 Haziran 2021 15:10
Prof. Dr. Osman Şener Doktora Sor

Prof. Dr. Osman Şener tarafından cevaplandı.

Ferro sanol

Hocam benim demir değerim 11 doktor ferro sanol isimli bir demir ilacı verdi daha bir kez kullandım sabah aç olarak oda sabahtan beri mide bulantısi midemde kramp yaptı ishal yaptı nefes alip vermede zorlanmaya basladim ne yapmam lazım

4 Ocak 2018 22:25
Prof. Dr. Osman Şener Doktora Sor

Prof. Dr. Osman Şener tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube