ÇB
Soru Sahibi
9 Mayıs 2021 17:55

WBC, D, vitamini, Demir düşüklüğümün sebepleri ne olabilir?

Merhaba hocam, 5 ay önce covid belirtileri göstermiştim fakat test yaptırana kadar negatif çıktım tüm ailem pozitif iken onlara baktım. Temaslı olduğum halde herhangi bir ilaç da verilmediğinden covid hapları kullanmadım. Sadece ailemdeki kişilere verilen c vitamininden içmiştim. Yaklaşık 2 ay önce spora başladım, şikayetim olmadığı halde bünyemi sağlıklı tutmak, dayanıklı olmak için kontrol amaçlı kan testi yaptım. AST değerim 50 (referans 5-32). WBC 3,69 (referans 3,91-10,90). Demirim 81 (referans *** *** **). B12 vitamin 219 (referans *** *** **) çıktı. Aile hekimim WBC düşüklüğün demir ve B vitamini eksikliğine bağlı olabilir, dedi. Demir ve B vitaminleri hapı verdi düzenli olarak bunları içtim. Bu ilaçların bitmesine yakın sabah erken saatte, ayaklarımda güç hissedemedim ve göz kararmasıyla evde bayıldım, ishal+ iştahsızlık da vardı(fazla şekerli şeyler yemiştim o gün içinde). Normalde de ishal olunca da çok ağır geçiririm. İki günden sonra bu şikayetlerim geçti, iç hastalıkları doktoruna durumumu anlattım, Tomografi, covid, kan tahlillerim yapıldı. Tomografi ve covidte sıkıntım çıkmadı. Fakat kan değerlerimde B vitaminim 552, D vitaminim 14, WBC 2,39(referans 3,91-10,90). Demir 35(referans *** *** **) çıktı. WBC daha çok düştüğü için doktorum tekrar kan istedi, Bu defa WBC 3,36, PDW 9,40 ref.(15-25), Neut# 1,68 ref.(2-8), Mono% 12 ref(2-10) Bu kanım üzerinden Periferik test yaparak beyaz kanıma ayrıntılı bakacak. Aklımı karıştıran şeyler şunlar: Daha önce demir ile ilgili sıkıntım yoktu önlem amaçlı demir hapını 20 gün içmem sonucu eski değerimden düşmüş alt sınıra yaklaşmış bu neden olabilir? Sporla beraber süt, D vitaminli besinler tüketmeye dikkat ettiğim halde ve stadyum, orman koşusu yaparak güneşi aldığım halde D vitaminim neden düşük. Önceki seneler evden dışarı çıkmıyorken böyle sorunum yoktu. Beyaz kan, demir düşüklüğümün altında covid geçmişim, spor ve beslenmeme bağlı bir şeyler mi oluyor ( yaşım 29, boyum 1.66 cm, kilom 52)

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. Osman Şener
Prof. Dr. Osman Şener
Dahiliye - İç Hastalıkları , Alerji Hastalıkları

Geçmiş olsun Bilge hanım. Uygun bir zamanda sizi göreyim. Bilgi ve randevu almak için *** *** ** numaralı telefonu arayabilirsiniz. İyi bayramlar diliyorum.

14 Mayıs 2021 22:58
ÇB
Soru Sahibi

Teşekkürler. İyi bayramlar hocam, ben Ankara'da değilim şu an. Periferik incelememde doktorum anormal bir şey görmediğini fakat viral enfeksiyon ki bu covid olabilir kemik iliğimi baskıladığını söyledi, tekrar kontrole çağrılıyorum. Ama hala kafamda soru işaretleri devam ediyor.

15 Mayıs 2021 15:42
Prof. Dr. Osman Şener
Prof. Dr. Osman Şener
Dahiliye - İç Hastalıkları , Alerji Hastalıkları

Doktorunuz gerekeni yapacaktır.

17 Mayıs 2021 09:50
Prof. Dr. Osman Şener
Prof. Dr. Osman Şener Dahiliye - İç Hastalıkları , Alerji Hastalıkları

Yazar toplam 919 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Ürtiker kurdesen Prof. Dr. Osman Şener
Kedi Alerjisi Prof. Dr. Osman Şener
Alerji astim ve biontech asisi Prof. Dr. Osman Şener
Sebepsiz alerji Prof. Dr. Osman Şener
Alerji Hastalıkları İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Kadriye Terzioğlu
Uzm. Dr. Kadriye Terzioğlu Alerji Hastalıkları
Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Ersoy
Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Ersoy Alerji Hastalıkları
Uzm. Dr. Ali Fuat Kalyoncu
Uzm. Dr. Ali Fuat Kalyoncu Alerji Hastalıkları
Dr. Bahri Murat Dal
Dr. Bahri Murat Dal Alerji Hastalıkları
Dr. Aytuğ Akkor
Dr. Aytuğ Akkor Alerji Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube