MN
Soru Sahibi
5 Ağustos 2022 23:05

Syringomyeli

Hocam merhaba. 23 yaşında bir kadın hastayım. 15 gün önce rütin göz kontrolüne gittiğimde göz sinirlerimin silik olduğu ve öptik növrit teşhisi kondu. Miyopum. Gözlerimde ara ara ağrı olur. görmemde herhangi bir sorun yok, sadece ayağa kalkınca ışık yansımaları oluyor. İlaçlı mr çekildim beyinde herhangi bir sorun çıkmadı msten şüphelendiler mse dair bir bulgu yoktu mr'da fakat olmayacağı anlamına gelmiyor dendi. Boyun mrımda ise ' SERVİKAL LORDOZ DÜZLEŞMESİ VE C5-C7 VERTEBRALAR DÜZEYİNDE SPİNAL KORDA SANTRAL KANALDA GENİŞLEME İZLENMİŞ OLUP SYRİNGOMYELİ İLE UYUMLK OLABİLİR' Dendi. Doktorum geçirdiğin ataklar buna neden olabilir dedi. Bir çok neden gösteterebilir dedi. Omurilikten sıvı alınmalı dendi. Ve endişeleniyorum. Ms beyinde herhangi bir plak oluşturmadan var olabilir mi? Syringomyeli ciddi bir rahatsızlık mı? Boyun düzleşmesi ile bir bağlantısı olabilir mi?

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu
Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu
Beyin ve Sinir Cerrahisi

Selamlar, Öncelikle geçmiş olsun. Mutlaka iyi bir muayene ile değerlendirmek ve detaylı bir şekilde filmleri incelemek lazım ki ona göre karar verelim. En kısa sürede bekliyorum. *** *** ** 09

9 Ağustos 2022 21:21
MN
Soru Sahibi

Hocam merhaba daha öncede yazmıştım ama tekrardan bir bahsedeyim. Bundan bir buçuk ay öncesinde 3 gün süren şiddetli bir baş ağrısı yaşadım, bu baş ağrısı sırasında gözümde ışık çakmaları oldu, daha sonra bu ışık çakmaları devam etti. Göz doktoruna gittiğimde bu ışık çakmaların normal olduğunu söyledi fakat optik sinirlerimin silik olduğunu ve optik nevrit olduğunu söyledi. Hatta ms ve tümör olabileceğini dahi söylediler Nöroloji doktoruna gittiğimde fiziksel muayene temizdi ve ilaçlı mrda beyinde herhangi bir problem çıkmadı fakat omurilik syrimgomyeli rastlandı o da tesadüfen herhangi bir bulgu yoktu uyuşma ağrı vs. Aradan 1 ay kadar süre geçti bu arada gözlerimde hafif şişlikler oluşmaya başladı. Işık çakmaları eğilip doğrulunca devam ediyor bir kaç saniyelik görme alanımı kapatıyor . Bir nöroloji doktoruna daha gittim bana migren olduğunu söyledi ve Topamax 50 mg yazdı bir göz doktoruna yönlendirdi göz doktoruda göz muayenesi yaptı ve bir kaç not aldı. Tekrar nöroloji uzmanına yönlendirdi. Nöroloji uzmanı göz doktorunun yazdığı tetkitleri görmesine rağmen başka bir şey demedi 1.5 ay sonra tekrar bir kontrolüm var ilacı 3 gün kullanmışım gözümde ki ışık çakmaları gitti fakat gözümde ki şişlikler devam etmekte sormak istediğim şey şu migren göze bu denli etki eder mi? Göze bu denli hasar bırakır mı?

22 Ağustos 2022 22:40
Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu
Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu
Beyin ve Sinir Cerrahisi

Migren konusu Nöroloji uzmanının alanı.

23 Ağustos 2022 06:54
Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu
Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu Beyin ve Sinir Cerrahisi

Yazar toplam 14486 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
sabahları uyanınca bel ağrısı Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu
Servikal kanal basisi darligi Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu
Sırt ağrısı Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu
Beyin ve Sinir Cerrahisi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Mehmet Emin Bektaş
Op. Dr. Mehmet Emin Bektaş Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Bilgehan Potoğlu
Op. Dr. Bilgehan Potoğlu Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Murat Gezici
Op. Dr. Murat Gezici Beyin ve Sinir Cerrahisi
Uzm. Dr. Mehmet Can
Uzm. Dr. Mehmet Can Beyin ve Sinir Cerrahisi
Dr. Öğr. Üyesi Atakan Emengen
Dr. Öğr. Üyesi Atakan Emengen Beyin ve Sinir Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube