ŞA
Soru Sahibi
2 Haziran 2021 12:54

servikal mr

Doktor bey merhaba; Mr sonucumu yorumlarsanız sevinirim. SERVİKAL SPİNAL MR İNCELEMESİ İNCELEME SEKANSLARI : Sagittal T2A, sagittal T1A, aksiyel T2A Servikal lordoz düzleşmiştir. İnceleme bölgesindeki vertebra korpus yükseklikleri ve kemik yapıların sinyal intensiteleri normaldir. Lomber vertebra korpus köşelerinde yer yer dejeneratif sivrileşmeler izlenmiştir. İntervertebral disk yükseklikleri ve sinyal intensitesi normaldir. C2-3, C3-4 düzeylerinde anterior subaraknoid mesafeyi belirgin daraltan diffüz bulging zemininde santral disk protrüzyonları izlenmiştir. C3-4 düzeyinde spinal korda şüpheli indentasyon görünüm dikkat çekmiştir.. C4-5 düzeyinde anterior subaraknoid mesafeyi belirgin daraltan diffüz bulging izlenmiştir. Spinal kord sinyal intensitesi normaldir. Paravertebral yumuşak dokular normaldir.SONUÇ BİLGİ

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)
Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu
Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu
Beyin ve Sinir Cerrahisi

Selamlar, Öncelikle büyük geçmiş olsun. Mutlaka iyi bir muayene ile değerlendirmek ve detaylı bir şekilde filmlerin kendisini incelemek gerekiyor. Ona göre karar verelim ve gerekirse mikrocerrahi ile halledelim..

2 Haziran 2021 21:41
ŞA
Soru Sahibi

Merhaba Hocam baş dönmesi ve sağ tarafta uyuşma nedeni ile çektirmiş oplduğum mr.sonucunu yorumluyabilirmisiniz? KONTRASTSIZ BEYİN DİFFÜZYON MRG KLİNİK BİLGİ: SVO?SAĞ TARAFLI UYULUKLUK AĞRI HİSSİ TEKNİK: Aksiyal planda b:0, b:1000 değerleri ile diffüzyon ağırlıklı görüntüler ve ADC haritası elde olunmuştur. BULGULAR: Supra ve infratentoriyal beyin parankim alanlarında akut süreçte iskemi ile uyumlu olabilecek diffüzyon kısıtlanması görünümü saptanmadı. Ek alınan FLAİR sekans görüntülerde bilateral korona radiata sentrum semiovale düzeylerinde ve sol parietalde belirgin olmak üzere subkortikal-derin beyaz cevher alanlarında T2A ve FLAİR sekansta hiperintens yaş ile uyumsuz patolojik sinyal değişiklik sahaları izlenmektedir. Hastanın klinik bulguları ile değerlendirilmesi mikroanjiopatik gliotik değişiklikler, vaskülitik proçesler, migrenöz patolojiler açısından klinik bulgular bilirkte değerlndirilmesi ,kontrol incelemelerde takip önerilir.

26 Ocak 2023 14:05
Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu
Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu
Beyin ve Sinir Cerrahisi

Sizi Nöroloji uzmanı değerlendirmesi lazım

29 Ocak 2023 22:34
ŞA
Soru Sahibi

doktor bey merhaba çektirmiş olduğum mr sonuçlarını yorumlarsanız mutlu olurum LOMBER VERTEBRA MRG KLİNİK: chnp? lhnp?? TEKNİK: Aksiyal ve sagital FSE-T2, sagital FSE-T1 görüntüler elde olunmuştur. BULGULAR: Lomber lordoz korunmuştur. Vertebra korpus yükseklikleri ve intensiteleri doğaldır. T12-L1 düzeyinde karşılıklı end yüzlerde schmorl nodül formasyonları dikkat çekmiştir. İntervertebral disk yükseklikleri ve intensiteleri doğaldır. L5-S1 düzeyinde diffüz bulging izlenmiş olup anterior epidural yağ mesafesi silinmiştir. Konus medullaris L2 vertebra üst end platosu düzeyinde sonlanmaktadır. SERVİKAL VERTEBRA MRG KLİNİK BİLGİ: Chnp? lhnp?? TEKNİK: Aksiyal T2-MERGE, sagital FSE-T2, sagital FSE-T1 görüntüler elde olunmuştur. BULGULAR: Servikal lordoz düzleşmiştir. Servikal vertebra korpus yükseklikleri ve intensiteleri korunmuştur. C5-6 düzeyinde karşılıklı end yüzlerde düzensizlikler dikkati çekmiştir. İntervertebral disk yükseklikleri korunmuştur. İntervertebral disklerde dejenerasyona sekeonder intensite kayıpları, vertebra korpus köşelerinde dejeneratif sivrileşmeler izlenmektedir. C3-4 düzeyinde bilateral unkovertebral eklemlerde sağda belirginleşen dejeneratif sivrileşmelere eşlik eden diffüz bulging izlenmiştir. Anterior subaraknoid mesafe daralmıştır. Sağ nöral foramen belirgin daralmıştır. Hastanın klinik bulguları ile birlikte değerlendirilmesi önerilir. C4-5 düzeyinde bilateral unkovertebral eklemlerde hafif dejeneratif sivrileşmeler ile birlikte diffüz bulging zemininde posterosantral disk protrüzyonu izlenmiştir. Anterior subaraknoid mesafe daralmıştır. Sol nöral foramen hafifçe daralmıştır. Hastanın klinik bulgulaır ile birlikte değerlendirilmesi önerilir. C5-6 düzeyinde unkovertebral eklemlerde dejeneratif sivrileşmelere eşlik eden diffüz bulging görünümü mevcuttur. Anterior subaraknoid mesafe daralmıştır. Solda belirgin olmak üzere nöral foramenler daralmıştır. Hastanın klinik bulguları ile birlikte değerlendirilmesi önerilir. Kraniovertebral bileşke doğaldır.

11 Mart 2023 14:10
Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu
Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu
Beyin ve Sinir Cerrahisi

Bu durumda yazdığım gibi; Selamlar, Öncelikle büyük geçmiş olsun. Mutlaka iyi bir muayene ile değerlendirmek ve detaylı bir şekilde filmlerin kendisini incelemek gerekiyor. Ona göre karar verelim ve gerekirse mikrocerrahi ile halledelim..

11 Mart 2023 21:18
Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu
Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu Beyin ve Sinir Cerrahisi

Yazar toplam 14485 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
sabahları uyanınca bel ağrısı Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu
Servikal kanal basisi darligi Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu
Sırt ağrısı Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu
Beyin ve Sinir Cerrahisi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Mehmet Emin Bektaş
Op. Dr. Mehmet Emin Bektaş Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Bilgehan Potoğlu
Op. Dr. Bilgehan Potoğlu Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Murat Gezici
Op. Dr. Murat Gezici Beyin ve Sinir Cerrahisi
Uzm. Dr. Mehmet Can
Uzm. Dr. Mehmet Can Beyin ve Sinir Cerrahisi
Dr. Öğr. Üyesi Atakan Emengen
Dr. Öğr. Üyesi Atakan Emengen Beyin ve Sinir Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube