ŞE
Soru Sahibi
12 Şubat 2015 09:31

Sağlıklı Beslenme

Merhabalar, bana endokrin tarafından tiroid hormon direnci teşhisi konuldu, yani t3 ve t4 değerlerim referans aralıklarının dışında ama tshım bu t3 ve t4 değerlerine bağlı olarak azalmıyor yani düşmüyor ama referans aralıklarının dahilinide seyrediyor hep, nodülde var, doktorum ilaçsız takip ediyor beni, kilom boyuma göre normal, ama nasıl beslenmem gerek bu t3 ve t4 değerlerimin düşmesi için, iyotsuz tuz kullanıyorum, bunun haricinde neler yapabilirim, nelerden uzak kalmam gerek bilgilendirirseniz çok sevinirim, kolaylıklar diliyorum.

0
4 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (4)

Merhaba Gül Hanım, iyot dışında lahana türlerinden brokoli ve turp türlerinden, karnıbahardan ve hardaldan uzak durmanızı öneririm. Haftada 2-3 defa büyük balık tüketimi 0-3 yağ asitleri açısından zenginlik sağlayarak troid hormonlarının çalışmasına yardımcı olarak bilinir. Tahıl türlerinde tam tahılları tercih etmeniz B6 vitamini ve posa yönünden güzel bir kaynak olacaktır. Geçmiş olsun Gül Hanım

12 Şubat 2015 17:00
ŞE
Soru Sahibi

cevabınız için teşekkürler, ama bende hızlı çalışıyor, t3 ve t4 değerlerimin düşmesi için ne yapabilirim.

12 Şubat 2015 17:05

Hızlı çalışması diyetle etkilenmez pek. Dengeli bol posalı ve antioksidan vitaminlerden zengin bir beslenme önerebilirim.

12 Şubat 2015 17:13
ŞE
Soru Sahibi

rica etsem dengeli bol posalı ve antioksidan vitaminlerden zengin beslenme örnekleri verebilirmisiniz

13 Şubat 2015 09:47

Merhaba Gül Hanım, beslenme programları kişiye özeldir. Günlük beslenme rutininizde eksik ve fazla olan besin öğelerini belirleyerek başlarız. Genel anlamda verebileceğim örnekler size ne kadar uyar bilemem. Günlük 3 porsiyon taze meyve, en az 2 idealde 3 porsiyon sebze ve salata tüketimi öneririm. Eğer bol tahıllı ya da kepekli ya da yulaflı ürünler tüketiyorsanız haftalık kurubaklagil ve tam tahıl ürünleri tüketiminizi 1-2 porsiyonda tutmanız daha sağlıklı olacaktır. Eğer bol tahıllı ya da kepekli gibi yüksek podalı ürünler kullanmıyorsanız hafta da 2-3 porsiyon kurubaklagil ve tam tahıl ürünleri tüketimi öneririm. Elbette sadece posalı beslenme yeterli olmayacaktır. Tüketilen posa miktarına bağlı olarak günlük su ve sıvı tüketiminizi de ayarlamanız gerekmektedir. Minimumda 2 litre günlük su tüketimi normal posalı beslenen bireylerde yeterliyken, yüksek posa tüketen bireylerde 3 hatta 3i5 litre su tüketimi daha sağlıklıdır.

19 Şubat 2015 13:53
ŞE
Soru Sahibi

ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim, söylediklerinize uymaya gayret edeceğim. iyi günler diliyorum

25 Şubat 2015 15:29

Size de iyi sağlıklı ve aktif günler dilerim Gül hanım

26 Şubat 2015 11:49
Uzm. Dyt. Nilberk Karaman
Uzm. Dyt. Nilberk Karaman Diyetisyen

Yazar toplam 138 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
kilo kontrolü Uzm. Dyt. Nilberk Karaman
zayıflama cayı Uzm. Dyt. Nilberk Karaman
kilom ne kadar fazla Uzm. Dyt. Nilberk Karaman
hipotrioid ve zayıflama Uzm. Dyt. Nilberk Karaman
Konsitipasyon Uzm. Dyt. Nilberk Karaman
Diyetisyen İle İlgili Diğer Uzmanlar
Dyt. Berna Kıllı
Dyt. Berna Kıllı Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube