DA
Soru Sahibi
1 Haziran 2018 07:35

Rdus inceleme

Merhaba nişanlimin raporu Şişlik lojunda sol el bileği düzeyi üzerinde cilt altında subkutan yağ dokusu içerisinde 11.3x5.3 mm boyutunda düzgün sınırlı heterojen hipoekoik naturde RDUSG de periferik-santral spot düşük hızlı venöz akım içeren solid lezyon izlenmiştir. Muhtemelen hemanjiom ile uyumlu olabileceği düşünülmüştür.Cok endise ediyorum kotu birsey mi.rdus da hemanjiom olduğu anlaşılır mı.

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)

Geçmiş olsun Ayşe hanım, Hemanjiomu, halkın anlayacağı şekilde basitleştirirsek 'damar yumağı' demektir. Kesinlikle kanser değildir ve kötü bir hastalık da değildir. Nşanlınızdaki hemanjiomun boyutu çok küçük. Boyutuna, yerine ve hasta şikayetlerine göre değişik tedavi seçenekleri olan bir hastalık. Doktorunuzun sizi yönlendirdiği şekilde hareket etmeniz uygun olacaktır.

1 Haziran 2018 12:46
DA
Soru Sahibi

Rdus da hemanjiom olduğu anlaşılır mı muhtemel dediği için baska bir sey yapsak mı ya da 6 ayda bir takip ettirmeye gerek var mı

2 Haziran 2018 07:34

Eğer doktorunuzun önerdiği başka bir tetkik yok ise başka birşey yaptırmaya gerek yoktur. Takip yeterlidir. Rdus ile hemanjiom tanısı bazen kesin konabilir bazen de şüpheli olabilir. Lezyon var lezyon var. Her hemanjiom birbirine benzemez. Doktorunuz hemanjiomdan şüphelenmiş. Geçmiş olsun.

2 Haziran 2018 10:17
DA
Soru Sahibi

Kötü düşünmek istemiyorum ama cok endişe ediyorum 3 seneden beri olan bir şişlik herhangi bir büyüme olmaması ve raporda düzgün sınırlı demesi iyi şeyler düşündürüyor dimi bu arada teşekkür ederim çok soru sordum

5 Haziran 2018 16:39

Aynen Bu süre zarfında büyümemesi ve düzgün sınırlı olması iyiyi düşündürüyor Tekrar geçmiş olsun

5 Haziran 2018 20:10
Uzm. Dr. Mahmut Duymuş
Uzm. Dr. Mahmut Duymuş Radyoloji

Yazar toplam 21 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Lenf bezi şişmesi Uzm. Dr. Mahmut Duymuş
Ekojen siluslu lenf nodu Uzm. Dr. Mahmut Duymuş
Ultrason sonucumuz Uzm. Dr. Mahmut Duymuş
Reaktif lenf bezi Uzm. Dr. Mahmut Duymuş
Radyoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube