BZ
Soru Sahibi
25 Nisan 2016 13:24

polikistik over

değerli hekimim,ben polikistik overden dolayı 18 yaşımdan bu yana diane 35 kullanıyorum 1 yıl ara verdim,dün adetimin 6.günüydü yeniden başladım,bu arada kilo verdim şu an ideal kilomdayım adetım düzenli dianeyi tekrar başlamamdakı sebep yüzümde sivilcelenme başladı,acaba dedim..kilomu koruyorum çünkü kılo alınca bozuluyo,aslında bi problem yok ama korunmak zorundayım 35 yaşımdayım kısaca...1.sorum diane 35 kılo yaparmı,kılo almamam gerek kılo vermek gerçekten çok zor ve sağlığım bozuluyor hocam kılo alınca.2.sorum müthiş derecede migrenımı tetikliyo bu ilaç bunu en aza indirgemek için ne yapılmalı..aldactone 100 luk kullanıyorum aynı zamanda,kıllanmam azaldı fakat yine sadece bacaklarımda erkek gibi kıllar çıkmaya devam ediyo ağda yaptırıyorum..tamamen yok olmadı kıllar..değerli cevabınız için şimdiden teşekkürler

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Op. Dr. Selim Şenöz
Op. Dr. Selim Şenöz
Kadın Hastalıkları ve Doğum

Gerekenleri yapıyorsunuz. Zaten PCO nun birinci basamak tedavisi doğum kontrol hapıdır. Diane 35 veya diğer kombine tip dediğimiz haplar aynı etkiyi gösterir. Özellikle anormal bir kıllanma yok ise Aldactone almanıza gerek yok. Yan etkileri daha çoktur. Sivilce ve cilt bozukluğu ve saç dökülmesi de zaten yüksek testosterone nedeni ile olur. Dolayısı ile doğum kontrol hapı testosteron (erkeklik hormonu) azaltarak etki eder. Bacak kıllarına gelince, fazla ve erkek tipi değil ise ilaç ile geçmez. Zaten çıkmış olanlara da etki etmez. Epilasyon öneririm.

25 Nisan 2016 17:42
BZ
Soru Sahibi

hocam bu durumda,dianeye devam edeyim doğrumu anladım,bu arada kıllarım erkek kılı gibi evet değişiklik yok,azalma var sadece..aldactone tek başına kullandığımda bi yan etkısını görmedim.bu arada diane 35 kılo yaparmı hocam yada ödem..

26 Nisan 2016 12:41
Op. Dr. Selim Şenöz
Op. Dr. Selim Şenöz
Kadın Hastalıkları ve Doğum

Evet Diane veya başka bir doğum kontrol hapı. Farketmez devam edin. Kilo yapmaz, ama iştah arttırır mı? O biraz kişisel birşey.

27 Nisan 2016 17:33
Op. Dr. Selim Şenöz
Op. Dr. Selim Şenöz Kadın Hastalıkları ve Doğum

Yazar toplam 360 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Gebelikte b12 devit 3 deme serumu Op. Dr. Selim Şenöz
hamilelik şüphesi Op. Dr. Selim Şenöz
Lütfen yardım Op. Dr. Selim Şenöz
Adet geciktirmesi Op. Dr. Selim Şenöz
kayganlaştırıcı Op. Dr. Selim Şenöz
Kadın Hastalıkları ve Doğum İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Gülendam Panahaliyeva
Op. Dr. Gülendam Panahaliyeva Kadın Hastalıkları ve Doğum
Doç. Dr. Özge Yücel Çelik
Doç. Dr. Özge Yücel Çelik Kadın Hastalıkları ve Doğum
Op. Dr. Elif Nur Sevinç
Op. Dr. Elif Nur Sevinç Kadın Hastalıkları ve Doğum
Op. Dr. Bahadır Codal
Op. Dr. Bahadır Codal Kadın Hastalıkları ve Doğum
Uzm. Dr. Nazife Kartal Kara
Uzm. Dr. Nazife Kartal Kara Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube