td
Soru Sahibi
1 Aralık 2013 18:39

okbym

mrb doktor bey. lütfen bana yardmcı olun. okb hastasıyım.takıntlarm var.istemedğm düşünceler gelyo aklma.gelmesin dye üç takıntm da var. istemedğm düşüncelerden kurtulmak istiyorm.beni çok yıprattı.23 yaşındaym. ve öğretmenim. en önemlisi evlenecem. ama bu hastalık:( yaşama mutlu olma umudumu yitiriyor. korkuyorm. doktora gttim.ilaçlar verdi. cipralex 10mg ve riggeral 1mg verdi.tedaviye başlayamadm ama çünkü aile dostumuz un kızı da okbydi ve çok kilo almıştı ilaçlardan.çok korktum.netten de baktm kullananlar baya kilo almış.ben bunu da kaldramam ki:( çok çaresizim.napabilirm.lütfen yardmcı olun bana. nikah kıycam.kötü olmaktan korkuyorm

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Duygu hanım OKB hastaları kognitif davranışçı terapiden çok fayda görebiliyorlar bu konuda bir profesyonelden yardım alın. İlaç konusu sizi değerlendirmeden net konuşulabilecek bir şey değil ancak terapi+ilaç tedavisi ile en iyi sonuç alınıyor diyebilirim. Her ilaç herkeste aynı oranda kiloya neden olmuyor. Seçeneklerin değerlendirilmesi lazım. Bu tedavi zaman ve sabır isteyen bir tedavidir. Umudunuzu yitirmeyin önemli olan gerekli çabayı göstermek.

7 Aralık 2013 10:40
td
Soru Sahibi

ilo alrsam ya dye geceleri uyuyamamktan dha kötü olmktan korkyorm. ailevi sıkıntm da var ztn.cddi ilişkmden hbrleri var.geçen kıştan beri tanışın dedm nikah kıymamız gerekeblr atama için dedm.hep erteledler.şmdi kıymalyz.şubatta yanına gtme ihtimalm var çünkü. kıyarsam mecbur gzli olck.kıymazsam ben dha kötü olcam.şırnaktym.tek yaşyorm.geçen kıştan beeri hep söledm tanışn istemeye gelsnler dye.

11 Aralık 2013 17:39

Duygu hanım ne konuda yardım istediğinizi tam anlayamadım.

17 Aralık 2013 14:12
Uzm. Dr. Gökçe Silsüpür
Uzm. Dr. Gökçe Silsüpür Psikiyatri

Yazar toplam 128 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
sıkıntı Uzm. Dr. Gökçe Silsüpür
çekingen mi yoksa öğrenme geriliği mi Uzm. Dr. Gökçe Silsüpür
konuşurken aşırı heyecan Uzm. Dr. Gökçe Silsüpür
çok acil yardıma ihtiyacım var lütfen:( Uzm. Dr. Gökçe Silsüpür
Psikiyatri İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube