KA
Soru Sahibi
9 Ekim 2017 11:45

Oğlum elini ağzına götürmeye başladı

Yedi yaşında bir oğlum var. Ikınci sınıfa gidiyor. işaret parmağını emmeye başladı. Derslere karşı ilgisi azaldı. Normalde bir dersi beş DKK sürede anlayan ezberleyen oğluma gecen gün bütün gün boyunca üçer ritmik saymayı öğretemedim. Öğretmeninin vatsaptan attığı videoda çocuğun sınıfta da elinin ağzında olduğunu gördüm çok üzüldüm. Rehber öğretmenimiz geçen sene oğlumun üstün zekalı olduğunu söylemişti ama çocuk bu aralar çok isteksizleşti ve sürekli sınıfının değişmesini öğretmeninin ve arkadaşlarının çok üstüne geldiklerini dile getiriyor. İkamet ettiğimiz yerdeki hastanede çocuk psikolojisi ile ilgili bölüm olmadığından çocugumu götüremedim. Bu arada ikinci evliliğim, bu evlilikten on bir aylık ta bebeğim var. Büyük oğlum babasını uzun süre göremiyor çünkü babası başka şehirde. Ne yapacığımı şaşırmış durumdayım bana yardımcı olur musunuz? Teşekkürler

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Uzm. Dr. Hakan Cengiz
Uzm. Dr. Hakan Cengiz
Çocuk ve Ergen Psikiyatristi

Merhabalar, birinci sınıfta derslerle ilgili sorunu yoktu sanırım, sanırım yakınmalarınız bu yıl başladı. Anlattıklarınızda çocuğu etkileyen birçok stres oluşturacak durum var. Kardeş doğumu, anne baba boşanması, babanın düzenli görmemesi, sınıfının değişmesi vb. Çocuk bazen stresle başedemediği zaman gelişim dönemlerinden önceki döneme kendini geri çeker, parmak emme, tuvalet kaçırma vb. Balıkesir merkezdeki hastanelerde çocuk psikiyatrisi hekimi bulabilirsiniz.

6 Aralık 2017 15:39
KA
Soru Sahibi

Balikesir merkezde çocuk psikyatri bölümü yok. Izmirdeki hastanelerde de şu an yok. Kendim bununla baş etmeye çalıştım biraz düzelme oldu. yine de bir uzman yardimi almak istiyorum fakat doktor bulamiyoruz o bolumde.Ilgilendiginiz için çok teşekkür ederim.

6 Aralık 2017 15:52
Uzm. Dr. Hakan Cengiz
Uzm. Dr. Hakan Cengiz
Çocuk ve Ergen Psikiyatristi

İzmir'de eski tepecik Ssk hastanesinde, Yeşilyurt devlet hastanesinde, Behçet uz çocuk hastanesinde, Ege ve dokuz eylül tıp fakültelerinde çocuk psikiyatri hekimi var. Balıkesir'de de mutlaka vardır.

6 Aralık 2017 16:00
Uzm. Dr. Hakan Cengiz
Uzm. Dr. Hakan Cengiz Çocuk ve Ergen Psikiyatristi

Yazar toplam 57 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Tik ve bağımlılık Uzm. Dr. Hakan Cengiz
Konuscak bir şey aklima gelmiyor Uzm. Dr. Hakan Cengiz
ders kaygısı oyun oynamak Uzm. Dr. Hakan Cengiz
Sallanma sorunu Uzm. Dr. Hakan Cengiz
Dikkat sorunu Uzm. Dr. Hakan Cengiz
Çocuk ve Ergen Psikiyatristi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Muhammet Emin Tan
Uzm. Dr. Muhammet Emin Tan Çocuk ve Ergen Psikiyatristi
Uzm. Dr. Melike Topal
Uzm. Dr. Melike Topal Çocuk ve Ergen Psikiyatristi
Uzm. Dr. Mehmet Emre Gül
Uzm. Dr. Mehmet Emre Gül Çocuk ve Ergen Psikiyatristi
Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Mehtar
Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Mehtar Çocuk ve Ergen Psikiyatristi
Uzm. Dr. Didem Çelik
Uzm. Dr. Didem Çelik Çocuk ve Ergen Psikiyatristi
Facebook Twitter Instagram Youtube