öa
Soru Sahibi
9 Şubat 2017 10:57

meme usg - biyopsi

mrb ben Ayşe Özkul 30 yaşındayım 5 gün önce sağ göğsümde şişlik hissetim dr gittim usg sonucu: Sağ meme üst yarısını subtotal olarak kapsayan izoekojen olması nedeniyle sınırları net olarak seçilemeyen yaklaşık 3x6 cm büyüklüğünde heterojen meme parankimi izlenmektedir. Diğer seviyelerde her iki periareolar bölgede milimetrik boyutlarda birkaç adet kistik lezyon mevcuttur. Bilateral santral duktal yapılarda 2.3 mm'ye varan boyutta minimal ektazi mevcut olup intraduktal belirgin patoloji izlenmedi. Her iki aksillada büyüğü sağda 21x7 mm'ye varan boyutta birkaç adet reaktif görünümlü lenf bezi izlenmekte olup aksiller yerleşimli patolojik boyutta lenf nodu izlenmedi biyopsi sonucu: Fokal alanlarda hiperplazik bening duktal epiteryal hücre kümeleri, arada bening duktal epiteryal hücre toplulukları,diffüz nötrofil lökositler, yoğun ve bazıları geniş, vaküolük stoplazmalı makrofajlar,yer yer lenfositler,tek tük plazmositler, zeminde eosinofilik boyanan proteinöz meteryal. Tanı: Bening sitoloji; sağ meme İ.İ.A.B. Sitolojisi. Not:Sitolojik bulgular bening intraduktal hiperplazi ile beraber akut mastitis ile uyumludur. ne yapmam gerekiyor ilginize şimdiden teşekkür ederim

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Biyopsi ile iiab sonucu var. Meme biyopsi tekrarlanabilir eksizyonel biyopsi uygun olur. Tabi fizik muayene usg gerekirse meme MR ile daha iyi sonuca gidilebilir. Meme biyopsi nerede yapıldı. Ben Denizli de çalışıyorum. Iletişim için *** *** **. .danisabilirsiniz.

9 Şubat 2017 23:37
öa
Soru Sahibi

mr sonucu: Her iki memede fibroglandüler doku hakimiyeti mevcuttur. Her iki memede milimetrik ebatlı keskin kenarlı yağ baskılı sekanslarda seçilebilen radyolojik olarak bening görünümlü ve IVKM sonrası kontrast madde fiksasyonu göstermeyen kiste ait olması muhtemel odaklar izlenmiştir(fibrokistik hastalık). Sağ meme üst kadran da T1de hipointens yağ baskılı sekanslarda iç natürde orta hat yerleşimli normal glandüler yapılar bazale doğru basılayan, lobule konturlu IVKM sonrası orta düzey heterojen karakterde kontrast madde tutan solid noduler kitle izlenmiştir(fibroadenom-hamartom?). IVKM sonrası dinamik incelemelerde erken faz dinamikte orta düzeyde heterojen karakterde kontrast madde fikse eden geç fazlı dinamik incelemelerde wash out göstermeyen (tip II )kontrastlanma (hem benign hem malign lezyonlarda görülebilen)solid noduler kitle izlenmiştir(fibroadenom-hamartom?). Kitlenin histopatolojik değerlendirmesi önerilir(kitlenin basısına sekonder). Glandüler yapılarda da yoğunluk artışı ve post-kontrastlı serilerde asimetrik kontrast madde tutulumu dikkati çekmiştir. Aksiller yerleşimli patolojik lenf bezi izlenmedi.

10 Şubat 2017 13:16

Kitlenin histopatolojik değerlendirmesi önerilmiş. Memede kitle nin Cerrahi olarak çıkartılması ; bunun kararını Siz ve Genel Cerrahi Uzmanı Doktorunuz la karar vereceksiniz.

11 Şubat 2017 19:49
Op. Dr. Durmuş Ali Özdemir
Op. Dr. Durmuş Ali Özdemir Genel Cerrahi

Yazar toplam 83 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Yardım edin hocam Op. Dr. Durmuş Ali Özdemir
Mide fitigi reflu Op. Dr. Durmuş Ali Özdemir
Reflü şikayeti Op. Dr. Durmuş Ali Özdemir
Kolon kanseri mi Op. Dr. Durmuş Ali Özdemir
Genel Cerrahi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Selçuk Gerger
Op. Dr. Selçuk Gerger Genel Cerrahi
Prof. Dr. Mustafa Şahin
Prof. Dr. Mustafa Şahin Genel Cerrahi
Dr. NATAVAN GULIYEVA
Dr. NATAVAN GULIYEVA Genel Cerrahi
Op. Dr. Baki Ekçi
Op. Dr. Baki Ekçi Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube