ÇS
Soru Sahibi
4 Mayıs 2018 23:11

Kolonoskopi Diyeti Nasıl yapılmalı?

Gökçe hanım Merhaba! Ben kolonoskopi yaptıracağım ve öncesinde neleri yemem neleri yememem gerekiyor tam bilmiyorum. Kesinlikle yenmemesi gereken şeyler nelerdir ? Cevap verirseniz sevinirim .

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Merhaba Selda hanım, kolonoskopi öncesinde beslenme bağırsakları boşaltmak üzere düzenlenir. Bu sebeple kepekli, posalı, taneli ve renkli gıdalardan uzak durulmalıdır. Kolonoskopiten önce 3 günlük bir yumuşak-tanesiz beslenme programı uygulanır. ilk iki gün; sabahları açık çay, bitki çayları, tanesiz reçel bal peynir ve yumurta, öğlen ve akşam yemeklerinde renksiz, sebzesiz un/şehriye veya pirinç çorbası, söğüş tavuk, tanesiz komposto, sade pirinç pilavı veya sade makarna tüketebilirsiniz. Aralarda bitki çayları, tanesiz komposto, kepeksiz galeta veya bisküvi tüketilebilir. sık sık su içmeye özen gösterin. son gün tanesiz komposto,bitki çayları, tanesiz, sebzesiz ve renksiz çorba, bal, tanesiz reçel, kepeksiz galeta, kepeksiz bisküvi ve bol su tüketin. doktorunuzun verdiği müsil ilacını kullanmaya başladıktan sonra su dışında birşey tüketmeyin. kolonoskopiden 2 saat öncesine kadar su içilebilir ancak doktorunuzun uyarılarına öncelik verin. Geçmiş olsu Selda hanım..

6 Mayıs 2018 12:17
ÇS
Soru Sahibi

Gökçe hanım Teşekkürler ilginize. Ben *** *** ** de kolonoskopiye girdim ama tan bağırsak bosaltımı yapamamışım. Tekrar Temmuz 18 ine randevu aldım. Ben sabahları yumurta , peynir, 2 dilim beyaz ekmek yedim. Akşamları tanesiz Şehriye çorbası ve Yoğurtlu unlu yumurtalı çorba yapıp içtim . Birde hazır ananas ve kaysı suyu içtim. İşlemden 2 gün önce 2dilim kizartılmış biftek yedim. İşlemden 1 gün önce tavuk ve mantar haşlama yedim. Acaba yanlış mı yaptım ? Benim problemim bağırsağı mi tam bosaltamamak. Ve 1 derecede hemoroid ve çatlak var. Ama kabız değil. Ve büyük abdesti yumuşak ve cok ince olarak yapıyorum. Bu diyette acaba yoğurda pekmez atıp yemek , süt içmek , ekmek yemek , hazır meyve suyu tüketmek , kırmızı et yasak mı? Bana 2 hafta öncesinden başlayın dediler diyete. Bağırsak tam bosaltamadigi için. Ama ekmek yememek beni biraz yorgun düşürüyor. Bu petibör bisküvi ve galeta çubuğunda günlük ne kadar yemem gerekir ? Sabah kahvaltıda yumurta ve peynirden ne kadar yemem gerekir? Acaba süte katılan special k ürünlerinden yesem sıkıntı olur mu ? Eti gong mısır ve pirinç patlağından yesem olur mu ? Cevap verirseniz sevinirim, kolay gelsin Gökçe hanım.

6 Mayıs 2018 13:22

tekrar merhaba selda hanım. bu ve bunun gibi sorularınızı yüzyüze cevaplamayı çok isterim. sizi ofisimizde ağırlamaktan keyif alırız. anlaşılan kafanız çok karışmış bu bütün sorularınıza cevap olabiliriz. 1 hafta öncesinden aldığınız randevunuzla sizi burada görmeyi çok isteriz.

7 Mayıs 2018 13:36
Dyt. İnteraktif Diyet
Dyt. İnteraktif Diyet Diyetisyen

Yazar toplam 127 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Mide Gastiritte Beslenme Dyt. İnteraktif Diyet
Kolesterolyuksekligi Dyt. İnteraktif Diyet
Kilo alamıyorum Dyt. İnteraktif Diyet
Kilo Almak istiyorum Dyt. İnteraktif Diyet
Diyetisyen İle İlgili Diğer Uzmanlar
Dyt. Tuğçe Tosun
Dyt. Tuğçe Tosun Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube