gb
Soru Sahibi
11 Ağustos 2021 00:40

Hidrosefali

Merhabalar hocam, Hidrosefali teshisi konan kedimizde ilac tedavisine baslanilmak istedi. Hastalik cok ilerlememis ve henuz 1 yasindayiz. Bu hastalikta kullanılan ilaclar daha fazla sivi birikmesini engellenek icin mi, yoksa var olan siviyi azaltmak icin midir? Gecici bir cozum mudur? Bir de ameliyatsiz, bu sekilde ilacla basarili sonuclara ulasan vakalar var midir? Konuyla ilgili kaynak bulmak oldukca zor. Yanitiniz icin simdiden tesekkur ederim.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

İlerlemiş vakkalarda ilaçla tedavi şansı çok azdır. Operasyon kesin çözümdür. Geçmiş olsun.

12 Ağustos 2021 00:01

Medikal tedavi geçici bir çözümdür. Sıvı birikimini engellemez, mevcut olanın drenajını sağlar. Şimdilik ilaçla öteleyebilirsiniz. Biraz daha büyüyünce operasyon olabilir.

12 Ağustos 2021 00:09
gb
Soru Sahibi

Hocam tekrar merhabalar, raporumuzun sonucunda: "Akua duktus mezensefali duzeyinde odem ve yogun enflamasyon izlenmistir. Bu duzeyde eslik eden akuaduktus cevresinde yogun diffuz kontrast tutulumu izlenmistir. Bulgular enflamatuar-enfeksiyoz patolojileri ilk planda dusunulmustur. Viral patolojiler yonunden olgunun incelenmesi onerilir. Prepontin ve bazal sisternalarda enflamasyona bagli kontrast tutulumu izlenmistir. Lateral ventrikuller hafif belirginlesmistir. " Bunu yorumlamaniz mumkun mudur acaba? Size gore Ilac tedavisiyle halledilebilecek duzeyde midir, yoksa ilerlemis bir hastalik midir? Simdiden cok cok tesekkur ederim.

12 Ağustos 2021 18:25

Merhabalar, Bu rapora göre kedinizde viral bir ensephalit tablosu var. Yani bir virus beyinde enfeksiyon oluşturmuş. Virusun ortadan kaldırılmasına yönelik tedavi sonrası hidrosefali tamamen düzelir. Ama viral enfeksiyonların tedavisi zordur. Viral hastalıklar direk tedavi edilmezler. Ancak vücudun bağışıklık sisteminin artırılmasına yönelik tedaviler yapılır. Bundan sonrası vücudun virusu alt etmesine bağlıdır. Viral tedaviye yanıt alırsanız hidrosefali tamamen düzelir. Geçmiş olsun.

12 Ağustos 2021 20:15
Prof.Dr. Yücel Meral
Prof.Dr. Yücel Meral Veteriner

Yazar toplam 26 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Papağanım Durgun ve Çok Yem Yiyor Prof.Dr. Yücel Meral
Muhabbet kuşu kursak şişmesi Prof.Dr. Yücel Meral
Uyuz yavru Prof.Dr. Yücel Meral
Kedi İdrar Problemi Prof.Dr. Yücel Meral
Uysal kedim saldırdı Prof.Dr. Yücel Meral
Veteriner İle İlgili Diğer Uzmanlar
Vet. Alper Akın
Vet. Alper Akın Veteriner
Vet. Kemal Ertek
Vet. Kemal Ertek Veteriner
Vet. Onur Özsever
Vet. Onur Özsever Veteriner
Facebook Twitter Instagram Youtube