si
Soru Sahibi
24 Nisan 2024 13:46

Eko yorumlayabilir misiniz

Hocam selamlar çarpıntı ve tekleme şikayetiyle bir kardiyoloğa göründüm holter taktı holterde görunen ekstrasistoller önemsiz seviyede dendi. Eko cekildi size sonucu atıyorum Hocam ikinci sorum da şu Bir de bana dideral yazdı sanırım kalp atış hızı fazla çıktığı için holterde .3 ay kullanmami söyledi. Bu ilacın bırakılması durumunda kalp krizine yol açtığı söyleniyor ve kalbin fonksiyonlarinda bozulma olduğu söyleniyor .. bu durumda ilacı ömür boyu mu kullanmak gerek ? 2 aydır kullanıyorum. teşekkür ederim şimdiden cevabınız için . (Hasta 33 yaş 1.72 boy 59 kg)

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)

Merhaba, EKO da önemli birşey yok, holterde ekstrasistoller varsa diderali söylendiği gibi kullanın, (ilacın bırakılması kalp krizine yol açtığı söyleniyor ve kalbin fonksiyonlarinda bozulma olduğu söyleniyor) böyle bir durum söz konusu değil 3 ay sonra bırakılabilir.

24 Nisan 2024 16:07
si
Soru Sahibi

Çok teşekkür ediyorum cevabınız için 🙏

25 Nisan 2024 09:33

Rica ederim, geçmiş olsun.

25 Nisan 2024 11:50
si
Soru Sahibi

Hocam izninizle size bir sorum daha olacak.. gün içerisinde dinlenme halinde olan ritm bozukluğum var nasıl anlatsam ekstrasistole de benziyor ama daha çok atrial fibrilasyon gibi değişik değişik atıp (düzensiz) 1 2 saniye içinde kendiliğinden düzeliyor.ama geldiği an endiselendiriyor beni. Bu tarz şeyler eğer eko da sıkıntı yoksa ve holterde de herhangi bir anormallik gozlenmediyse önemli midir yine de? Sinir stresle alakalı olabilir mı.. teşekkür ederim.

26 Nisan 2024 14:09

Holter takılıyken belirttiğiniz şikayetler olduysa ve atrial fibrilasyon olarak raporlanmadıysa ona yormanız doğru değil ancak ekstasistoller bahsettiğiniz durumu açıklar alsında. Diderale biraz daha devam edin.

27 Nisan 2024 13:39
Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin
Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin Kardiyoloji

Yazar toplam 65 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Biküspit aort Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin
ULTRASON VE KAN SONUCUMUN YORUMLANMASI Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin
Mitral kapak yetmezliği hafif Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin
Sık ekstrasistol Uzm. Dr. Mehmet Sait Gürevin
Kardiyoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Ali Manav
Uzm. Dr. Ali Manav Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube