SH
Soru Sahibi
27 Haziran 2017 11:53

Diz ağrısı

Merhabalar hocam amatör bir bisikletçiyim. Tahminimle yanlış bir sele ayarı yüzünden sol dizimde ağrı oluştu. Yaklaşık 2 aydır geçmeyen ağrım var. Özellikle ayakta durduğumda sol dizimde kasılmalar oluyor. Yine aynı şekilde bisiklete bindikten 15_ 20 km sonra kendinisini hissettiriyor. Doktorum kağıt üzerinden MR sonucu ile fizik tedavi önerdi ve şuan tedavinin tam ortasındayım aksatmadan devam ediyorum. Spor hekimi bilgisayar üzerinden MR'mı çok detaylı bir şekilde inceledi. Önemli bir şeyimin olmadığını söyledi ama hala ağrım devam ediyor. MR sonucum: Eklemdeki sıvı normal sınırlardadır. PCL intensite,kalınlık ve konfigürasyonları normaldir. *ACL'da kalınlaşma ve sinyal artışı mevcuttur(Parsial yırtık?,Miksoid dejenerasyon?) *Medial menisküs arka boynuzda grade II meniskal dejenerasyon izlenmekte olup,ön boynuz normaldir. Daha önce çok spor yaptım futbol,koşu,bisiklet.Dizlerimin güçlü olduğunu düşünüyorum.Ama bu ağrı hayatımı zorlamaya ve kısıtlamaya başladı.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Sadece MR sonuçlarına göre konuşmak doğru değil, ancak ben de çok ciddi problemler olmadığı görüşündeyim meslektaşlarım gibi. Fizik Tedavi'ye devam etmelisiniz ve fizik tedavi süresince bisiklet sürmemelisiniz. 15-20 km den sonra ağrı başlıyor dediğinize göre aktif olarak sürmeye devam ediyorsunuz. Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastane'sinde Spor Hekimi Uzm. Dr. Erdem Atalay var, ona muayene olmanızı öneririm.

7 Temmuz 2017 08:38
SH
Soru Sahibi

Erdem beye muayene oldum. Mr sonucumu bilgisayar üzerinden kontrol ettik ve önemli birşeyimin olmadığını söyledi.10 günlük fizik tedavim dün bitti. Bisiklet kullanmayı da bıraktım. Ağrılarım hala devam ediyor. Evde egsizersizlerime devam ediyorum. Gerçekten çok teşekkür ederim

7 Temmuz 2017 13:59

Egzersizlere devam edin. Erdem bey'in kontrollerine gitmeyi ihmal etmeyin. Gitgide ağrılar azalacaktır.

17 Temmuz 2017 16:54
Uzm. Dr. Aynur Sevgi Arslan
Uzm. Dr. Aynur Sevgi Arslan Spor Hekimliği

Yazar toplam 27 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Lateralepikondilit Uzm. Dr. Aynur Sevgi Arslan
acil bilgi lütfen:) Uzm. Dr. Aynur Sevgi Arslan
Ayak bileği Uzm. Dr. Aynur Sevgi Arslan
menisküs hasarı ve egzersiz Uzm. Dr. Aynur Sevgi Arslan
Diz kütlemesi Uzm. Dr. Aynur Sevgi Arslan
Spor Hekimliği İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Güfat Arslan
Uzm. Dr. Güfat Arslan Spor Hekimliği
Dr. Müge Yonca Özdoğan
Dr. Müge Yonca Özdoğan Spor Hekimliği
Uzm. Dr. Aynur Sevgi Arslan
Uzm. Dr. Aynur Sevgi Arslan Spor Hekimliği
Facebook Twitter Instagram Youtube