MM
Soru Sahibi
17 Mayıs 2021 19:18

Dışkıyla birlikte makattan kaygan sıvı gelmesi

Merhaba hocam ben 28 yaşında erkeğim. 4 sene evvel hemcinsim biriyle hem verici hem alıcı olarak (anal yoldan da) cinsel temasım olmuştu. O olaydan kısa bir süre sonra penisimde akıntı ve idrar yaparken yanma şikayeti ile doktora gittim. Doktor şüpheli cinsel temasin oldu mu diye sorduğunda 'hayır' dedim. İdrar tahlili istedi tahlil sonucunda idrar yolu enfeksiyonu tanısı ile antibiyotik yazdı. İlaçları kullandım ve penisimdeki bu akıntı son buldu. 4 senedir de tekrarlamadı. Fakat o olaydan önce olup olmadığını hatırlamamakla birlikte senede 2 3 kez ishalken makatımdan dışkı ile birlikte kaygan, jelimsi, yağ gibi bir sıvı da geliyordu ve bir kaç kez olup bitiyordu. Son dönemlerde çok stresli bir dönemdeyim bu stresten dolayı bir aydan fazla süredir ishal oluyorum ve bu sıvı da yine dışkımla birlikte gelmeye başladı. Bazen tuvalete gidip dışkı yapmak için ıkındığımda dışkı yerine sadece bu sıvının da geldiği oldu 2 3 kez. Ama bu bahsettiğim sadece son 1 aydır var. Öncesinde çok çok nadir olup geçiyordu. O yüzden stresten kaynıklı olduğuna inanmak istiyorum. Makatımda acı ağrı kanama yanma veya sürekli ıslaklık hissi de yok. Görebildiğim kadarıyla makat siğili de bulunmuyor. Sorum şu: 4 sene önce CYBH kapmışsam ve bundan dolayı penisimdeki sorun ortaya çıkmışsa (klamidya, bel soğukluğu gibi). Penisimdeki bu sorun doktorun idrsr yolları enfeksiyonu için yazdığı antibiyotik ile düzelmişti. Şu an makatımdaki bu dışkılama esnasındaki akıntının 4 sene önceki o cinsel temasla ilgisi olabilir mi? Mesela Klamidya kapmış olayım (makattan veya penis yoluyla) penisimdeki akıntıya sebep olan virüs iyileşip makatımdaki virüs halâ varligini sürdüyor olabilir mi? İlaç idrar yollarımdaki enfeksiyonu geçirip CYBH virisünü iyileştirememiş olabilir mi? Cybh olsa makatımds şimdiye kadar bekler miydi... Genel cerrahiye gittim hiç ilgilenmedi sadece kolonoskopi istedi. Ve son olarak Bu konuda hangi alandaki bir doktordan randevu almam gerekiyor. Lütfen yardımcı olur musunuz

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Uzm. Dr. Yavuz Özkan
Uzm. Dr. Yavuz Özkan
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

Anlattıklarınızdan çok endişeli olduğunuzu sürekli ihtimallerle ilgili düşündüğünüzü anlıyorum. Tüm bu olasılıkları değerlendirecek kolonoskopiyi de küçümsediğinizi görüyorum. Ben size genel cerrahiye değil de bir gastroenteroloji uzmanına kolonoskopi yaptırmanızı öneririm.

18 Mayıs 2021 10:41
MM
Soru Sahibi

Estağfurullah hocam tabii ki küçümsediğimden değil. 4 sene önceki cinsel temas yıllar sonra bu şekilde bir komplikasyona yol açabilir mi? Tabii ki fiziki muayene olacağım fakat anlattıklarım ışığında sizin fikrinizi merak ediyorum .

18 Mayıs 2021 11:15
Uzm. Dr. Yavuz Özkan
Uzm. Dr. Yavuz Özkan
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

Ben ihtimal vermiyorum. İnternetten baktım böyle şeyler çok nadir.

18 Mayıs 2021 14:09
Uzm. Dr. Yavuz Özkan
Uzm. Dr. Yavuz Özkan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

Yazar toplam 228 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Kuduz Aşısı Uzm. Dr. Yavuz Özkan
Kuduz bulaşması Uzm. Dr. Yavuz Özkan
tetonoz riski Uzm. Dr. Yavuz Özkan
Tahlil sonucu Uzm. Dr. Yavuz Özkan
Antibiyotik kullanimi Uzm. Dr. Yavuz Özkan
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Derya Tunç
Uzm. Dr. Derya Tunç Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Uzm. Dr. Yeliz Çiçek
Uzm. Dr. Yeliz Çiçek Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Uzm. Dr. Mehmet Fırat
Uzm. Dr. Mehmet Fırat Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu
Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Dr. Öğr. Üyesi Betül Ersöz Acar
Dr. Öğr. Üyesi Betül Ersöz Acar Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube