ŞO
Soru Sahibi
20 Mayıs 2021 00:08

Covid 19 antikor hiv testine yalancı pozitiflik yapar mı

İyi günler hocam çok merak ettiğim konuda bilgi almak istiyorum lütfen cevap verirseniz çok memnun olacam .şimdi yeni covid geçirdim atlattım vücudumda antikor oluştu sanırım covid geçirmeden 1 ay öncesi saçıma dövme işlemi pigmentesyon yaptirdim ama yapılan yerde daha sonra iğnedenn şüphelendim ısrar ile daha sonraki günler aradım konuştum tek kullanımlık iğne kullanıyoruz dediler ama korktum hocam ne olur olmaz diye şimdi merak ettiğim soru şu Eliza testi hiv testi yaptircam iki ay sonra güvenli olsun diye yalnız covid geçirdiğim için covid sonrası oluşan antikorlar hiv testimi etkiler mi ? Yani yalancı pozitiflik çıkartir mı ? Çünkü hiv testinde antikorlara bakılıyor ..yoksa etkisi yok mu lütfen kime sordu isem net birşey demedi cevaplarsaniz çok sevinirim. yaptiracaksam ne zaman yaptirayim korona antikorları hiv ile karışır mi demek istediğim bu.. umarım dertimi anlatabildim hocam.çünkü korona sonrası antikor oluşuyor ama HIV TESTİNDE DE ANTİKOR ARANİYOR O ANTİKORLAR İLE KARIŞIR Mİ NASİL BİR YOL ÖNERİRSİNİZ. LUTFEN HOCAM AÇIKLAYICI YOL GÖSTERİR MİSİNİZ ..SAYGİLAR İYİ CALİSMALAR DİLERİM

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Uzm. Dr. Yavuz Özkan
Uzm. Dr. Yavuz Özkan
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

Antikorlar oldukça spesifiktir. Çapraz reaksiyonlar hiç olmaz diyemem ama nadirdir. O yüzden 2 ay sonra HIV ve Hepatit C mutlaka baktırın. Yalancı pozitif çıkarsa zaten doğrulama testleri var.

20 Mayıs 2021 11:12
ŞO
Soru Sahibi

Teşekkürler Yavuz hocam hemen geri dönüş sağladınız gerçekten minnettarım.. sizden ricam olacak şimdi biraz uzun yazacam son kez yazıyorum inşallah değerli vaktinizi ayırıp okursaniz çok sevinecem... anladığım şekilde teyit amacli soruyorum. 1 inci sorum Diyorsunuz ki covid 19 antikoru ve HIV antikoru ayrıdır farklıdır başkadır birbiri ile alakası yoktur normalde testlerde farklı çıkar ikisi ancak çok nadirde olsa covid 19 antikroru HIV antikoru ile etkilesim yapar HIV pozitif yapabilir buraya kadar doğru anladım dimi hocam .. peki bu kadar covid hastası kanında çok antikor olması sonucu böyle birşey olmuş mu acaba etkileşim yapıp hiv pozitif yapma gibi bu zamana kadar duydunuz mu? ikincisi hocam şuan covid atlatali iki gün oldu saç dövmesi yaptirali şuan itibari ile 45 gün olmuş bir 45 gün daha geçince toplam 90 gün oluyor 90 inci günde vereceğim hiv negatif gelirse bu konuyu tamamen kapatayım mi kesinlik arz eder mi o sonuç .. üçüncüsü bugun bir enfeksiyon hastalıkları doktoruna gittim oda korona ve HIV iki antikor farklı etkilemez dedi öyle olsa Kızılay o kadar korona sonrası kan bagisi yapıliyor antikor için çok hiv yalanci pozitiflik çıkardi dedi çok çok zor ihtimal dedi ..ayrıca haftaya Kızılay a kan verecem sıkıntı olsa orda çıkmaz mı hocam ellerindeki testler sonuçta üst düzey ve 45 gün olmuş iğne ile saç boyama yapilali ..çok uzun yazdım vaktinizi aldım belki saçma sorular sordum panik atak hastasıyim çok stresteyim hoş görün hakkınızı helal edin hocam ... Tek tek yol gösterici şekilde cevaplarsaniz sevinirim saygılar sunuyorum değerli insan Yavuz hocam .

21 Mayıs 2021 00:00
Uzm. Dr. Yavuz Özkan
Uzm. Dr. Yavuz Özkan
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

Böyle bir şeye ben rastlamadım. Test konusuna gelince madem yaptırıyorsunuz az da ihtimal olsa 180. gün de konfirme etmek doğru olur.

21 Mayıs 2021 08:55
Uzm. Dr. Yavuz Özkan
Uzm. Dr. Yavuz Özkan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

Yazar toplam 228 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Kuduz Aşısı Uzm. Dr. Yavuz Özkan
Kuduz bulaşması Uzm. Dr. Yavuz Özkan
tetonoz riski Uzm. Dr. Yavuz Özkan
Tahlil sonucu Uzm. Dr. Yavuz Özkan
Antibiyotik kullanimi Uzm. Dr. Yavuz Özkan
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Derya Tunç
Uzm. Dr. Derya Tunç Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Uzm. Dr. Yeliz Çiçek
Uzm. Dr. Yeliz Çiçek Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Uzm. Dr. Mehmet Fırat
Uzm. Dr. Mehmet Fırat Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu
Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Dr. Öğr. Üyesi Betül Ersöz Acar
Dr. Öğr. Üyesi Betül Ersöz Acar Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube