kz
Soru Sahibi
15 Aralık 2017 12:54

Aşılama Tedavisi yarım kaldı.

Merhaba; Ben hem çift rahim hem de AMH 0,34 teşhisi koyulan bir hastayım. Adet SAT larım 21/24/26/28. Aşılama için Kasım 15 (adetin 3.günü) Menogon kullanmaya başladım. 2 gün de bir muayeneye gittim. Solda bir adet yumurta ve kist oluştu doktor ne kisti olduğunu demedi.sadece kendini yumurta zannediyor dedi. Sağ da ise 8 /9 mm olan 3 adet yumurta oluştu dedi. 21 Kasım da son muayenemi oldum ve kistim büyüdüğü için iğneyi bırakmam Prof. tarafından önerildi. Bir sonraki adetinde gel başlayacağız tekrar bu ara da kistin küçülür dendi. Ama ben o günden beri adet olmadım. 31 Kasım /15 Aralık arası tam 33 gün oldu ara ara sabah ilk idrar ile test yapıyorum ama negatif. Kistten dolayı mı adet olamıyorum acaba? Gebe miyim yoksa? Sağ ve sol kasığıma arada ağrı giriyor. Yardımınızı rica ederim. Sevgili doktorlarım. İnşallah asizin aracılığınızla bizde anne oluruz.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Op. Dr. Şadi Özdemir
Op. Dr. Şadi Özdemir
Kadın Hastalıkları ve Doğum , Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite

Tespit edilen kist nedeni ile(buna folücül persistansı diyoruz) gecikme olmuş olabilir.Bastırma tedavisi için hastayı görmek gerekir.Yaşınızı bilmiyorum ancak AMH ya göre rezerviniz az.Bir an önce tüp bebek için hazırlanmanızı öneririm.Geçmiş olsun.Tabii ki bebeğiniz olacak.

18 Aralık 2017 21:31
kz
Soru Sahibi

Merhaba Hocam çok teşekkür ederim geri dönüş için. Yaşım 25 :( erken menopoz için gerçekten çok erken. Kisti araştırdım biraz çatlayaınca yumurta olurmuş çatladığında az miktarda kanama ve ya kasık karın ağrısı olurmuş bende bu şekilde hiç bir şey olmadı. Bastırma tedavisi derken ? Elle bastırmak sanırım. Tüp bebek için maddi gücüm yetersiz. 3 yıllık evliyim. Cerrahpaşa tıp fkt. aşılama için tedavi görüyorum. aşılamaya sonucu olumsuz olur ise tüp bebeğe gönderiyorlarmış. Bu ara da 13 Kasım dan bu yana 36. Gündeyim. 28 gün döngüm olsa en geç 8 gün geciktim. 21 gün olsa 12 gün adet olmuyorum. düşünmemeye çalışıyorum ama aşırı duygusal ya da çok sinirleniyorum.

19 Aralık 2017 11:48
Op. Dr. Şadi Özdemir
Op. Dr. Şadi Özdemir
Kadın Hastalıkları ve Doğum , Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite

Kist için bastırmadan kastımız progesteron horman kullanarak basit follükül kistinin küçülmesini sağlamaktır. Elle bastırmak, falan değil.Gecikme için de bu hormon preperatı kullanılmalı. Çekilme kanaması deiğimiz bir adet benzeri kanama sağlandıktan sonra ilk kontrolden sona her şey normal ise doktorunuz aşılama tedavisi için tekrar yumurtalık uyarıcı ilaç kullanacak ve seni hazırlayacaktır. Endişe etmene gerek yok. Kolaylıklar.

2 Ocak 2018 12:38
Op. Dr. Şadi Özdemir
Op. Dr. Şadi Özdemir Kadın Hastalıkları ve Doğum , Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite

Yazar toplam 68 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Non klasik kah infertilite Op. Dr. Şadi Özdemir
Aşılama Yumurta Takibi Op. Dr. Şadi Özdemir
Hamilelikk Op. Dr. Şadi Özdemir
Hamile kalma süreci Op. Dr. Şadi Özdemir
Tahlil sonuç Op. Dr. Şadi Özdemir
Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Zehra İnce
Op. Dr. Zehra İnce Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite
Op. Dr. Cengiz Sağıroğlu
Op. Dr. Cengiz Sağıroğlu Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite
Prof. Dr. Seyit Temel Ceyhan
Prof. Dr. Seyit Temel Ceyhan Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite
Op. Dr. Can Koşal
Op. Dr. Can Koşal Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite
Op. Dr. Uğraş Uçar
Op. Dr. Uğraş Uçar Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite
Facebook Twitter Instagram Youtube