Zamanın sizden alıp götürdüğü güzellikleri geri kazanmak iste misiniz?

Zamanın sizden alıp götürdüğü güzellikleri geri kazanmak iste misiniz?

Zamanın sizden alıp götürdüğü güzellikleri geri kazanmak iste misiniz? Bu soru özellikle kadınları baştan çıkarır. Peki yüzünde ilk kırışıklığı gördüğünde aynalara küsen, göz kapakları yer çekimine yenik düştüğünde ‘eyvah yaşlanıyor muyum?’ endişesini kapılan kadının estetik takvimini öğrenmek ister misiniz?

20’li 30’lu yaşlar

Kişinin yaşıyla beraber değişen imajında gençlik yıllarında ona rahatsızlık verecek konu yüzüyle ilgili detaylardır. 20’li  ve 30’lu  yaşlarda en sık burun operasyonu yaptırılır.

Meme problemleri yine bu dönemlerde daha sık yaşanır.Küçük veya büyük meme sorunu genç kızların psikolojisini hatta bel sağlığını olumsuz yönde etkilediği için gençlik dönemlerinde öncelikle bu sorunların çözümü şarttır.

30’lu 40’lı yaşlar

Yaş evlilik çağını geçip orta yaşa doğru ilerledikçe kadın için vücut imajı daha çok ön plana çıkar.

Doğum nedeniyle karında sarkma, hamilelikte alınan kiloların verilememesi, memede sarkma, meme büyük veya küçüklüğü 30’lu ve 402lı yaşların sorunudur.

Her 100 kadının 80’inin memesinde problem vardır. Ya büyüktür ya küçüktür veya sarkmıştır. Tüm bu durumlar vücut imajıyla ilgili olarak kişiyi direkt sarsar ve zaman içinde bir sorun olmuştur. Bu yaşlarda bu sorunların çözümü için geç kalınmaması gerekir.

40’lı ve üzeri yaşlar

    İleri yaşlarda kadınlarda özellikle yüzle ilgili problemler ön plana çıkar. Göz kapakları sorunların ilk sırada yer alır. Çünkü kırklı yaşlarda artık göz kapakları sarkmış ve torbacıklar oluşmuştur. Buda otomatik olarak kadına yorgun, bitkin ve üzgün bir ifade verir. “Uykudan yeni mi kalktın, ağladın mı, neyin var, ne oldu, niçin kötü bakıyorsun, niye üzgün görünüyorsun” insanların ortak sorusudur. Bu sorular kişiyi rahatsız eder.

50 yaşına gelindiğinde ise yüzdeki sarkma, kırışıklıklar ve çukurlar belirgin şekilde ön plana çıkar. Bu noktada yüzü germek, doldurmak, kırışıklıkları azaltmak gerekir.

Bu işlemler için cerrahi uygulamalar ön plana çıkabilir. Hasta eğer korkuyorsa, endişesi varsa cerrahi müdahaleyi aktif olarak düşünmüyorsa ilk etapta botoks veya iğnelerle dolgular yaparak çukurluklar kolaylıkla doldurulabilir.

Ciddi bir sarkıklık varsa ki bu da 60’lı yaşları içerir. Hastanın yüzünüzdeki yıpranmışlığı, zamanın alıp götürdüklerini yeniden geri vermenin tek çaresi yüzü germektir.

Burada unutulmaması gereken en önemli nokta; zamanın alıp götürdüğü güzellikleri doğru ellerde ve doğru ekiple geri kazanma şansının olduğunu bilmektir.

Bu makale 2 Mart 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Mustafa Şengezer

Prof. Dr. Mustafa ŞENGEZER, 1951 yılında Niğde’de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini Konya Maarif Koleji'nde bitirmiştir. Ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1978 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Gülhane Askeri Tıp Akademisi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda ve Plastik Cerrahi Anabilim Dalı'nda tamamlamıştır. Ardından GATA Plastik Cerrahi Anabilim Dalı'nda sırasıyla Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesörlük Akademik unvanlarını almıştır. Uzun yıllar GATA Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini sürdürdükten sonra yaklaşık 7 yıl önce bu görevinden ayrılan Prof. Dr. Mustafa ŞENGEZER, halen muayenehanesinde serbest hekim olarak mesleki çalışmalarını sürdürmektedir. Prof. Dr. Mustafa ŞENGEZER, akademik kariyeri esnasında 2 yıl süreyle Amerika’da Kentucky Üniversi ...

Etiketler
Estetik
Prof. Dr. Mustafa Şengezer
Prof. Dr. Mustafa Şengezer
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube