Yüz- dudak dolgusu

Yüz- dudak dolgusu

Daha ziyade kadınlar arasında son dönem trendleri arasına giren dolgun dudak isteği, sağlık ve estetik sektörünün de konuya ilgisini yoğunlaştırmasıyla, uzun süreden beridir etkileri bilinen ve yan etkisinin neredeyse hiç olmadığı, çeşitli tedavilerde de sıkça kullanılan hyalüronik asit jelleri ile dudaklara istenilen şeklin verilmesi artık çok pratik ve kolaydır.

Bunun yanısıra hyalüraonik asit yüzdeki derin kırışık ve çökmelerde de yaygın olarak kullanılmaktadır.

Hyalüronik Asit Nedir?

Hyalüronik asit vücudumuzda bulunana bağ dokunun ana yapı maddesidir. Ciltteki canlılık, parlaklık, nem, renk, sıkılık hyalüronik asitin etkileridir. Bebek cildinde yüksek miktarda hyalüronik asit bulunması konunun anlaşılması açısından iyi bir örnektir.

Uygulama Alanları

Dudak dolgunlaştırmak,

Dudak konturlama,

Dudak şekillendirme,

Kaş arası çizgileri,

Burun dudak katlantısı,

Alın çizgileri,

Kaz ayakları,

İnce çizgiler,

Boyun çizgileri,

Dudak ve çene arasındaki çökmelerin doldurulması,

El sırtı.

Uygulama Süresi

Ortalama 15-30 dk.

Sonuçlar

Uygulamalar krem anestezi ile yapılmaktadır. Sadece dudak uygulamalarında blok anestezi uygulanmaktadır. Dudak uygulamalarından sonra 24 saat süren bir şişme olmaktadır. Diğer bölgelerde uygulama sonrası gelişen kızartı ve şişlik 1-2 saatte düzelir.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu

Uzm. Dr. Şerafettin SARAÇOĞLU, 1965 yılında İstanbul’da doğmutur. Lisans öncesi eğitimini İstanbul’da tamamlamasının ardından 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başlamış olduğu lisans eğitimini 1988 yılında tamamlayarak Tıp Doktoru ünvanı almıştır. Yurdun değişik bölgelerinde zorunlu hizmet ve askerlik görevini yerine getirmiştir. Zorunlu hizmeti sonrasında 1992-1994 yılları arasında İnternational Hospital Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'nde hizmet vermiştir. 1995 yılında ise Vakıf Gureba Hastanesi Dermatoloji Kliniğinde  başladığı ihtisas eğitimini 1998 yılında tamamlayarak Dermatoloji Uzmanı olmuştur. 1999 yılında International Hospital’daki görevine Dermatoloji Uzmanı olarak olarak geri dönmüş ve 2003 yılınan kadar burada hastalarına hizmet vermiştir. 2006-2007 yılları arasında Esnaf Hastanesi'nde, 2007- 2012 yılları a ...

Etiketler
Hyalüronik asit nedir?
Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu
Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube