Varislerde köpük tedavisi kimlere uygulanır?

Varislerde köpük tedavisi kimlere uygulanır?

Küçük ve orta çaplı damarlarda varis gelişen hastalar için köpük tedavisi oldukça uygun bir yöntemdir. Bu hastalarda büyük ve geniş damarlarda görülen varisler için cerrahi tedavi daha hızlı ve etkili sonuç vermektedir. Cerrahi sonrasında geride kalan varisli damarların köpük tedavisi ile yok edilmesi daha kolaydır.

Köpük tedavisinden bir süre sonra farklı bölgelerde beliren varisler için köpük tedavisi yeniden uygulanabilir.

KÖPÜK TEDAVİSİNİ KİMLER UYGULAR

Köpük tedavisi Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanı tarafından uygulanmaktadır. Bu işlemin uygulanmasından önce ayrıntılı bir muayene yapılması gerekir.  Yüzeydeki toplardamarları gösteren bir ışık kaynağı ile hem kılcal damarlar hem de daha geniş çaplı damarlar değerlendirilir. Enjeksiyon esnasında ışık kaynağı ile köpüğün damar içerisindeki ilerleyişi takip edilir. Bu konuda deneyimli bir kalp damar cerrahisi uzmanı kısa bir sürede varislerinizden kurtulmak için yardımcı olabilir.

Bu makale 11 Ekim 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Mustafa Saçar

Prof.Dr Mustafa Saçar, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizli Tıp Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak 1999 yılında Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalında tamamlayarak 2004 yılıında Kalp Damar Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Mesleki çalışmalarına Özel Denizli Cerrahi Hastanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Varis ameliyatı
Prof. Dr. Mustafa Saçar
Prof. Dr. Mustafa Saçar
Denizli - Kalp Damar Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube