Vajinal akıntı tedavisi (vajinal ozon)

Vajinal Akıntı Nedir? Kadınların en sık akıntı en çok Candida albicans’ın neden olduğu mantar enfeksiyonundan dolayı olur. Adana'da vajinal akıntı tedavisi sıkça kadınlar tarafından sorulmaktadır. Candida albicans'ın neden olduğu vajinit, birinci en yaygın jinekolojik hastalıktır ve yüksek sıklığı nedeniyle büyük önem taşıyan bir sağlık sorunudur. Candidal vulvovajinit ve vajinal pamukçuk olarak da bilinen vajinal maya enfeksiyonu, vajinada tahrişe neden olur.

Vajinal akıntı tedavisi (vajinal ozon)

Vajinal Akıntı Neden Olur?

Vajinal akıntı oluşumua neden olanlar arasında antibiyotik kullanmak, hamilelik, diyabet ve HIV / AIDS bulunur.

Karbonhidrattan zengin bir diyet de rol oynayabilir. Sıkı giysiler, pamuklu olmayan iç çamaşırı ve kişisel hijyen faktörler enfeksiyon oluşmasında rol oynar.

Vajinal Akıntı Belirtileri

En sık görülen vajinal akıntı belirtileri şunlardır;

Şiddetli vajinal kaşıntı

İdrara çıkma ile yanma

Tipik olarak kötü kokmayan beyaz ve kalın vajinal akıntı

Cinsel ilişkide ağrı

Vajina çevresinde kızarıklık

Vajinal akıntı semptomları genellikle kadının adet döneminden hemen önce artar. Vajinal mantar enfeksiyonları Candida'nın aşırı çoğalmasından kaynaklanmaktadır. Bu mantarlar normalde vajinada az sayıda bulunur. Cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon olarak sınıflandırılmaz. Bununla birlikte, sıklıkla cinsel olarak aktif olanlarda daha sık ortaya çıkar.

Belirtiler cinsel yolla bulaşan enfeksiyon olan, klamidya ve gonore ile benzer olduğundan, test önerilebilir.

Pamuklu iç çamaşırı ve gevşek giysiler giymek genellikle önleyici olabilir. Vajinal duş ve kokulu hijyen ürünlerinden kaçınılmalıdır. Tedavi bir antifungal ilaçla yapılır. Bu, klotrimazol gibi bir krem olarak veya flukonazol gibi oral ilaçlarla olabilir.

Probiyotiklerin aktif enfeksiyonlar için yararlı olduğu net değildir. Kadınların yaklaşık % 75'i hayatlarının bir döneminde en az bir vajinal mantar enfeksiyonu geçirir, neredeyse yarısı en az iki vajinal mantar enfeksiyonu geçirmiştir.

Adana Vajinal Ozon Tedavisi

Vajina ozon tedavisi, genellikle diğer tedavi yöntemlerinin başarısız olduğu durumlarda yapılır. Mantar ve Bakteriyal enfeksiyonlarda olağanüstü derecede etkilidir.

Ozon tedavisi, hastanın vajinasına küçük bir kateter yerleştirilerek ozonun bu kataterden vajina içine gönderilmesi ile yapılır. Bu yöntem ağrısızdır ve hastada herhangi bir rahatsızlığa neden olmaz.

Mantarlar ve mikroorganizmalar vajinal akıntı ve kaşıntının temel nedenidir, ancak bu mikroorganizmalar ozona karşı çok hassastır. Tedavi sırasında sağlıklı vücut hücreleri ozon dan hiç etkilenmezler.

Ozon tedavisi genellikle vajina semptomlarında dramatik bir iyileşmeye yol açar ve faydası önemli bir süre devam eder. Güvenli ve toksik olmayan bir tedavidir ve uygun zaman aralıklarında kolayca tekrarlanabilir. Vajinal ozon, psikolojik sorunlara yol açan uzun vadeli, kronik bir sorun olan nüks eden vulvo-vajinitin tedavisinde çok çok başarılı bir tedavi yöntemidir.

Ozon, atmosferik oksijenden daha yüksek enerji içeriğine sahip üç oksijen atomundan oluşan kimyasal bir bileşiktir. Bu bileşiğin tıbbi (mikrobiyal enfeksiyonları ve mikrobiyal olmayan hastalıkları dezenfekte etmek ve tedavi etmek için) endüstriyel ve tarımsal uygulamaları vardır. Ozon, tekrarlayan vulvo vajinal kandidiyazis tedavisinde kullanılır.

Ozon, vücutta hastalığa ve yaşlanmaya neden olan pozitif yüklü çevresel toksinleri nötralize eden negatif yüklü bir moleküldür. Detoksifiye edicidir. Ayrıca virüsleri, bakterileri ve mantarları öldürür. Enfeksiyona karşı vücudu savunur.

 

Bu makale 4 Mart 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dürdane Adanacıoğlu

Uzm. Dr. Dürdane Adanacıoğlu Adana doğumludur. İlkokulun ardından ortaokul ve lise eğitimini Adana ‘da özel Çukurova Bilfen Kolejinde tamamlamıştır. 2004 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp fakültesinden mezun olmuştur. 2010 yılında Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanlığını almıştır. Mecburi hizmetinin ardından Adana ‘da Kadındoğum hastanesi, Aşkım Tüfekçi Devlet hastanesinde görev yaptı. 2017-2021 tarihleri arasında Adana Şehir Hastanesi’nde görev yapmıştır. 2010 yılından itibaren Medikal Estetik, geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanında sağlık bakanlığı onaylı bir çok kurs ve sertifika programlarına katılmıştır. 12 yıllık medikal estetik, geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanında ki tecrübesini 2022 yılından itibaren kendi muayenehanesinde hastalarını kabul ederek sürdürmektedir.   ...

Etiketler
Ozon tedavi
Uzm. Dr. Dürdane Adanacıoğlu
Uzm. Dr. Dürdane Adanacıoğlu
Adana - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube