Hacamat (kupa) tedavisi

Hacamat (Kupa) Tedavisi Nedir? Hacamat kan dolaşımını arttırmak, kas spazmını çözmek için vücudun belirli noktalarını özel kupalar ile vakumlama tedavisidir. Hacamat (Kupa) Tedavisi Adana Vakumlama ile birlikte cilde ufak kesiler yaparak cilt altında yoğun toksin içeren kan dışarı alınır. Hacamat vücudu ağır metallerden ve toksik kalıntılardan temizlemede en etkili detoks yöntemidir. Kullanılan kupalar tek kullanımlık olmalıdır. Steril ortamda yapılmalıdır. Hacamat ne kadar sıklıkla ve ne zaman yapılmalıdır? Hacamat tedavisi birer ay ara ile 3 seans yapılmalıdır. Tıbbi olarak herhangi bir zaman kısıtlaması olmamakla beraber hacamat için en uygun zaman Hicri ayların 17,19,21 günleridir. Ay dolunay haline gelip küçülmeye başladıktan sonra vücut sıvılarının etkilenmesi ile kanın hacamatla dışarı alınması önerilir. Vücudun detokslanması için yılda 2 kez önerilir.

Hacamat (kupa) tedavisi

Hacamat öncesi, sonrası nelere dikkat edilmeli?

Hacamat tedavisinden bir gün önce ve bir gün sonra hayvansal gıdalar tüketilmemelidir. En son yemek işlemde 3-4 saat önce yenmelidir. İşlemden 1 saat sonra yemek yenebilir.

Hacamat yaptırmak ağrılımı dır?

Hacamat tedavisi Adana muayenehanemizde genellikle ağrısız bir işlemdir. Hacamat sonrası günlük sosyal hayatınıza hemen dönebilirsiniz.

Hacamat tedavisi hangi hastalıklara yapılır?

Kronik ağrı

Eklem hareket kısıtlılığı

Sabah tutukluluğu ve kronik yorgunluk

Vücut direncini artırmak için

Kolestrolün düşmesini sağlar

Boyun ve Bel fıtığı ağrıları

Migren ve gerilim tipi baş ağrıları

Uyku bozuklukları

Bulantı kusma kabızlık tedavisi

Diz ağrısı, Ürtiker, Egzama

Kısırlık ve cinsel yetersizlik tedavisini desteklemek amaçlı yapılır.

Bu makale 4 Mart 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dürdane Adanacıoğlu

Uzm. Dr. Dürdane Adanacıoğlu Adana doğumludur. İlkokulun ardından ortaokul ve lise eğitimini Adana ‘da özel Çukurova Bilfen Kolejinde tamamlamıştır. 2004 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp fakültesinden mezun olmuştur. 2010 yılında Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanlığını almıştır. Mecburi hizmetinin ardından Adana ‘da Kadındoğum hastanesi, Aşkım Tüfekçi Devlet hastanesinde görev yaptı. 2017-2021 tarihleri arasında Adana Şehir Hastanesi’nde görev yapmıştır. 2010 yılından itibaren Medikal Estetik, geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanında sağlık bakanlığı onaylı bir çok kurs ve sertifika programlarına katılmıştır. 12 yıllık medikal estetik, geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanında ki tecrübesini 2022 yılından itibaren kendi muayenehanesinde hastalarını kabul ederek sürdürmektedir.   ...

Etiketler
Kupa terapisi
Uzm. Dr. Dürdane Adanacıoğlu
Uzm. Dr. Dürdane Adanacıoğlu
Adana - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube