Uygulamalı kinesiyoloji ( applıed kınesıology )

Uygulamalı kinesiyoloji ( applıed kınesıology )

Hareket eden kaslardaki enerji akışı olarak tarif edilen kinesiyoloji ile bedensel enerjileri harekete geçirerek bedensel ve ruhsal dengeyi sağlayabiliriz.
Uygulamalı Kinesiyoloji ile vücudumuzdaki iç ve dış organların fonksiyon bozuklukları yanında parazit,bakteri,virüs ve mantar enfeksiyonları, gıda intolerans ve allerjileri, ağır metal ve toksik madde birikimleri ve daha birçok tanıyı özel teknikler kullanarak kas testleriyle ortaya koyabiliriz. Yine Uygulamalı Kinesiyoloji ile laboratuvar tetkikleri ile desteklenemeyen birçok hastalığın tanısı konulmakta ve başarılı bir şekilde tedavi edilebilmektedir. 
Uygulamalı Kinesiyoloji hastanın kaslarını kullanarak  yada bununla birlikte hazır yada doğal  birtakım test materyallerini vücuda temas ettirerek yapılan non invaziv fonksiyonel bir testtir. Bu yöntemi kullanılarak modern tıp ile çözümü mümkün olmayan ya da ancak uygulaması zor ve pahalı olan testler kullanılması gereken hastalıklar tanınabilmektedir.Yine bu yöntemle tanısı konulmuş patolojiler türk kodeksine uygun bitkisel yada modern tıbbi ilaçlar ile tedavi edilebilmektedir.

Uygulamalı Kinesiyoloji ile;

Bitkisel ve kimyasal ilaç seçimi

Vücuda zararli toksinlerin (agir metal,besinsel intolerans ve alerjiler, parazitler ) bulunmasi, tedavisi

Vücuttaki vitamin,mineral ve gerekli besinsel ögelerin eksikliklerinin bulunmasi ve idamesi

Enfeksiyona yol açan etkenlerin (virüs,bakteri,mantar...) belirlenmesi ve tedavi stratejisi

Fiziksel ve duygusal travmalarin sonuçlarinin degerlendirilmesi ve bunlarin sebep oldugu  blokajlarin (tikanikliklarin) düzeltilmesi.

Çevresel kirlenmenin sebep oldugu hava-su ve besin toksisitelerinin arastirilmasi ve giderilmesi

Elektromanyetik ve radyoaktif kirlilik ve bozucu faktörlerin belirlenmesi,sorunun çözümü için egitim verilmesi ve problemin giderilmesi.

Gibi başarılı bir şekilde değerlendirilip, önlenmesi sağlanır.

Bu makale 22 Ekim 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Osman Kök

Op.Dr.Osman Kök,lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Ankara Numune hastanesin'de tamamlayarak Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları uzmanı olmuştur. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde İş Sağlığı ve Güvenliği alanında Yüksek Lisans yapmıştır. Kulak,Burun,Boğaz uzmanı olarak 23 yıl boyunca Kırşehir Devlet Hastanesi’nde ve 3 yıl da İstanbul Sait Çiftçi Devlet Hastanesi’nde görev yapmıştır. Asistanlık dönemlerinden itibaren ilgi ve yeteneklerinden dolayı Yüz Plastik Cerrahisine ilgi duymuştur. Uzmanlık döneminden 2010 yılına kadar yoğun cerrahi deneyimlerinin önemli bir bölümü Yüz Plastik Cerrahi alanında olmuştur. Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisine ek olarak özellikle Eksternal Rinoplasti yaklaşımı ile Tota ...

Etiketler
Kbb
Op. Dr. Osman Kök
Op. Dr. Osman Kök
Bursa - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube