Tüp mide ameliyatı sonrası kilo alır mıyım?

Tüp mide ameliyatı sonrası kilo alır mıyım?

Tüp mide ameliyatı sonrası kişiler, kısıtlı beslenmeye bağlı oluşan kalori açığından kilo verirler. Ameliyat sonrası ilk 1-1.5 yıl fazla kilolarının çoğundan büyük oranda kurtulurlar. Unutulmaması gereken önemli bir husus şudur:

Birey Ameliyat öncesi yaşam şekline geri dönerse kilo alımı kaçınılmaz olacaktır. Bu yüzden ameliyat olan hastalar şunu unutmamalıdır. Beslenme düzenini ameliyattan sonra "sağlıklı beslenme" mantığı altında kalıcı hale getirmelidirler. Fiziksel aktivite hayatlarının muhakkak önemli bir parçası olmalı ve su tüketmeyi asla ihmal etmemeliler.

Bu makale 9 Aralık 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Hüseyin Sinan

Dr. Hüseyin Sinan, Adıyaman’ın Besni ilçesinde doğdu. İlk, orta öğrenimini ve sonrasında lise öğrenimini İstanbul’da Pertevniyal Lisesi’nde tamamladı. Sonrasında 1996 yılında Tabip Teğmen olarak GATA’dan mezun oldu. Şırnak’ta yaptığı mecburi kıta hizmetinin ardından İstanbul GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde Genel Cerrahi uzmanlık eğitimi almıştır. Uzman doktor olarak ilk görev yeri Samsun Asker hastanesidir. ABD Seattle’da Washington Üniversitesi Center for Videoendoscopic Surgery bölümünde “Advance Laparoscopic Surgery” konusunda 1 yıl süreyle Visiting Scholar ve Research Fellow olarak çalıştı. Ardından Ankara GATA Acil Tıp AD, Genel Cerrahi AD’de, Ankara Mevki asker hastanesinde çalıştı ve Van Asker hastanesinde 2 yıl süreyle baştabip olarak görev yapmıştır. Dr. Hüseyin Sinan, 2014 tarihinde Genel Cerrahi Doçenti ünvanı alm ...

Etiketler
Tüp mide ameliyatı
Prof. Dr. Hüseyin Sinan
Prof. Dr. Hüseyin Sinan
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube